اپلیکیشن

تلفن همراه

June 25, 2023
11:27 یکشنبه، 4ام تیرماه 1402
کد خبر: 146599

واتس‌اپ وب چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

در این مطلب نحوه راه‌اندازی واتساپ تحت وب و استفاده از آن را به‌طور جامع و تصویری آموزش می‌دهیم.
 
 
در کنار اپلیکیشن مخصوص گوشی‌های اندرویدی و آیفون، می‌توانید از واتساپ روی کامپیوتر خود هم استفاده کنید و این کار را از طریق برنامه یا به‌صورت تحت وب انجام دهید. اگر علاقه‌ای به نرم‌افزار آن روی سیستمتان نداشته باشید، به سراغ نسخه تحت وب می‌روید. بنابراین اگر با این سؤال که «چگونه واتس‌اپ تحت وب را راه‌اندازی کنیم؟» روبه‌رو شده‌اید. در این مطلب می‌خواهیم به‌طور کامل نحوه فعال‌کردن و استفاده از واتس اپ وب را به شما آموزش دهیم.
 
واتس‌اپ محبوب‌ترین پیام‌رسان در جهان است که میلیاردها کاربر دارد. این پیام‌رسان در ایران هم طرفداران مخصوص خودش را دارد؛ هرچند به‌هیچ‌عنوان نمی‌تواند به محبوبیت تلگرام در کشورمان نزدیک شود.
 
اگر یکی از کاربران واتس‌اپ باشید، راه‌های مختلفی برای استفاده از آن وجود دارد و می‌توانید در پلتفرم‌های مختلف به سراغ آن بروید. ما در این مطلب می‌خواهیم به معرفی واتساپ وب و نحوه‌ استفاده از آن بپردازیم؛ البته قبل از آن بیایید ببینیم واتس‌اپ وب دقیقاً چیست.
 
معرفی واتساپ وب
همان‌طور که از نام آن می‌توان حدس زد، واتس‌اپ وب برنامه‌ای تحت وب است که از طریق مرورگر سیستمتان می‌توانید به آن دسترسی پیدا کنید. بنابراین در پلتفرم‌های مختلف مانند ویندوز، مک اواس و آیپد امکان استفاده از آن وجود دارد.
 
 
 
واتساپ وب تقریباً تمام امکاناتی را که اپلیکیشن موبایل آن در اختیارتان قرار می‌دهد، دارد. بنابراین می‌توانید تنها از طریق مرورگر با مخاطبین مدنظرتان صحبت کنید و برای آن‌ها عکس و ویدیو بفرستید. البته در این میان محدودیت‌هایی هم وجود دارد. برای مثال، برخلاف برنامه آن، نمی‌توانید با واتس‌اپ تحت وب تماس صوتی یا ویدیویی برقرار کنید. در ادامه این مطلب برای معرفی واتساپ وب و نحوه‌ استفاده از آن، به سراغ راه‌اندازی واتس اپ وب می‌رویم.
 
چگونه واتس‌اپ وب را راه‌اندازی کنیم؟
در این مرحله باید با این سؤال روبه‌رو شده باشید: چگونه واتس‌اپ تحت وب را راه‌اندازی کنیم؟ اولین کاری که باید برای راه‌اندازی واتس‌اپ وب انجام دهید، رفتن به صفحه این پیام‌رسان با آدرس https://web.whatsapp.com است. با ورود به این وب‌سایت، با یک صفحه حاوی کد QR روبه‌رو می‌شوید که البته درون آن نحوه اتصال حساب واتس‌اپ روی گوشی‌تان به سیستم هم وجود دارد.
 
 
 
درحالی‌که در گذشته زمانی که حساب واتس‌اپ خود روی گوشی هوشمندتان را به سیستم متصل می‌کردید، برای استفاده از آن مجبور بودید گوشی‌تان را متصل به اینترنت نگه دارید، حالا دیگر چنین محدودیتی وجود ندارد. درحقیقت اکنون با یک‌بار وصل‌کردن حساب واتس‌اپ روی گوشی با نسخه تحت وب یا نرم‌افزار ویندوز/مک اواس این پیام‌رسان، می‌توانید از آن استفاده کنید و نیازی به اتصال مداوم گوشی به اینترنت هم نیست.
 
نحوه فعال‌کردن واتساپ تحت وب
حالا می‌رسیم به بخش اصلی آموزش یعنی نحوه فعال‌کردن و استفاده از واتساپ تحت وب. همان‌طور که در بخش قبلی توضیح دادیم، برای استفاده از واتس اپ وب باید ابتدا به صفحه آن مراجعه کرده و مراحل گفته‌شده را دنبال کنید. در صفحه اول واتس‌اپ وب، چهار مرحله را می‌بینید که اولین آن، بازکردن واتس‌اپ روی گوشی هوشمندتان است.
 
 
 
در ادامه با توجه به نوع گوشی هوشمندتان، باید به بخش Linked Devices بروید. اگر آیفون دارید (مشابه تصویر بالا)، باید با زدن گزینه چرخ‌دنده در منوی زیر نمایشگر، به تنظیمات بروید و سپس گزینه Linked Devices را انتخاب کنید. اگر از گوشی اندرویدی استفاده می‌کنید، باید گزینه سه‌نقطه در بالای صفحه را بزنید و سپس گزینه Linked Devices را انتخاب کنید.
 
 
 
در ادامه آموزش نحوه فعال‌کردن و استفاده از واتساپ تحت وب به این نکته می‌رسیم که بدون توجه به اینکه صاحب گوشی اندرویدی یا آیفون هستید، به صفحه جدیدی می‌روید که در آن یک گزینه بزرگ با عبارت «Link a Device» به‌چشم می‌خورد. این گزینه را انتخاب کنید تا به مرحله بعد، یعنی اسکن‌کردن کد QR بروید. همان‌طور که در ابتدای آموزش توضیح دادیم، زمانی که به وب‌سایت واتس‌اپ برای استفاده از نسخه تحت وب می‌روید، یک کد QR روی صفحه ظاهر می‌شود.
 
 
 
باید دوربین گوشی هوشمندتان را روبه‌روی کد QR بگیرید تا آن را اسکن کند و دستگاه‌ها به یکدیگر متصل شوند. با توجه به سرعت اینترنت و حجم پیام‌هایی که دارید، این فرایند می‌تواند کمی زمان‌بر باشد. باید به این نکته اشاره کنیم از آنجایی‌ که نسخه مخصوص آیپد اپلیکیشن واتس‌اپ منتشر نشده است، می‌توانید از طریق مرورگر سافاری به نسخه تحت وب دسترسی پیدا کنید.
 
با توجه به اینکه دیگر نیازی به اتصال مداوم گوشی اصلی به اینترنت برای استفاده از واتس‌اپ روی دستگاه دوم وجود ندارد، از نسخه وب در آیپد می‌توانید به‌عنوان اپلیکیشن مخصوص تبلت اپل استفاده کنید.
 
نحوه استفاده از واتس اپ تحت وب
حالا باید به سراغ آموزش نحوه استفاده از واتس اپ وب برویم. پس از اتصال اکانت خود به واتس‌اپ تحت وب، با صفحه مشابه صفحه زیر روبه‌رو می‌شوید:
 
 
 
همان‌طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، در سمت چپ لیست پیام‌ها ظاهر می‌شود که با کلیک روی آن‌ها، محتوای پیام‌ها در صفحه بزرگ‌تر سمت راست به نمایش گذاشته می‌شود. همچنین در بخش سمت راست قبل از اینکه پیامی را باز کنید، توضیح داده شده است که می‌توانید حساب واتس‌اپ خود را به چهار دستگاه به‌صورت هم‌زمان متصل کنید.
 
شما می‌توانید با ورود به چت‌ها در کنار ارسال پیام‌های متنی، پیام صوتی ارسال کنید، عکس و فیلم و اسناد مختلف بفرستید و حتی با استفاده از وب‌کم سیستم خود، از خودتان فیلم بگیرید و برای مخاطبتان ارسال کنید. بااین‌حال امکان تماس صوتی و تصویری در واتس‌اپ تحت وب وجود ندارد.
 
با کلیک روی گزینه سه‌نقطه در بالای صفحه، یک منو در اختیارتان که شامل گزینه‌های مختلف می‌شود. برای مثال، می‌توانید گروه جدید بسازید، به چت‌های آرشیوشده دسترسی پیدا کنید و یا به تنظیمات بروید. در کنار آیکون سه‌نقطه، یک آیکون پیام به‌چشم می‌خورد که با زدن آن، می‌توانید به مخاطب مدنظرتان پیام ارسال کنید. دایره کناری هم مربوط به استاتوس‌ها می‌شود و درنهایت هم با گزینه Communities روبه‌رو هستیم. در آینده کانال‌ها هم به واتس‌اپ اضافه خواهند شد.
 
 
 
اگر بخواهید از حساب خود در واتس‌اپ وب خارج شوید، تنها کافیست در منوی گفته‌شده آخرین گزینه یا همان Log Out را انتخاب کنید. برای استفاده مجدد از واتس اپ وب باید مراحل قبلی برای راه‌اندازی و فعال‌کردن حساب را طی کنید.
 
درنهایت باید گفت که راه‌اندازی و فعال‌سازی واتساپ تحت وب کار بسیار ساده‌ای است و می‌توانید تنها با چند قدم در زمانی کوتاه، چنین کاری را انجام دهید. برای استفاده از واتس اپ تحت وب نیازی به اتصال مداوم گوشی به اینترنت نخواهید داشت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.