کارشناسان پیش بینی کرده اند که جنگ های آینده با ابرهای قارچی سلاح های هسته ای نخواهند بود بلکه با کمک حملات سایبری ویرانگری است که توسط “کامپیوترهای کوانتومی” انجام می شود. سربازان سابق و ماموران اطلاعاتی این آینده ترسناک را فاش کرده و تصریح کرده اند که چگونه پیشرفت های تکنولوژیکی جنگ را تغییر خواهند داد.
این تغییرات شامل کامپیوترهای کوانتومی میلیون ها برابر قوی تر از ماشین های امروزی گرفته تا اسکلت های خارجی رباتیک که به سربازان قدرت ابرانسانی خواهند داد و هواپیماهای بدون سرنشین تحت کنترل هوش مصنوعی که بدون دخالت انسان می کشند، متغیر خواهند بود. سایت DailyMail.com با استفاده از این پیش بینی ها از شرکت سازنده تصاویر هوش مصنوعی Midjourney خواست تا عکس هایی از آینده میدان نبرد و تکنولوژی هایی که آن ها را به واقعیت تبدیل خواهد کرد، تهیه کند.
واقعیت افزوده سربازان را به حواس فراانسانی مجهز می کند
واقعیت مجازی و واقعیت افزوده به سربازان اجازه خواهند داد تا از دریچه نگاه هواپیماهای بدون سرنشین یا خودروهای با خلبان رباتیک و به کمک نمایشگرهای هدآپ (نمایشگرهایی که روی سر و چشم خلبانان و سربازان قرار می گیرند) تصاویر میدان نبرد را مشاهده کنند.
آدام سیمونز، مدیر امنیت اطلاعات گروه بین المللی GRC می گوید: تکنولوژی هایی مانند واقعیت مجازی سال ها است که برای آموزش خلبانان نظامی و تجاری به همراه سخت افزارهای گران قیمت دیگر مانند خودروهای زرهی و تانک ها مورد استفاده قرار می گیرد.
یکی دیگر از کاربردهای مدرن تر، آموزش هدایت هواپیماهای بدون سرنشین خواهد بود. با ترکیب آموزش واقعیت مجازی و نمایشگرهای پوشیدنی واقعیت افزوده برای خلبانان هواپیماهای بدون سرنشین، بدون شک این سیستم ها برای آموزش و عملیات میدانی سیستم های نظامی در آینده ضروری خواهند شد.
کریس مور، معاون هوانوردی و معاون امنیت شرکت اینترنت ماهواره ای OneWeb می گوید: «بخش اعظم این فناوری توسط ماهواره های مدار پایین زمین که ارتباطات اینترنتی سریعی را در میدان نبرد ارائه می دهند، فعال خواهد شد.
SATCOM مبتنی بر LEO به یک توانمندساز مهم برای بسیاری از پیشرفت های فناوری جدید – مانند AR، VR و رباتیک – تبدیل خواهد شد که در نهایت از طریق به کارگیری موثرتر و کارآمدتر نیرو، کشنده بودن را افزایش خواهد داد».
کامپیوترهای کوانتومی می توانند با یک کلیک سیستم های بانکی را از کار بیندازند
اندرسن چنگ، موسس و رئیس اجرایی کمپانی Post-Quantum در این زمینه هشدار داده و می گوید: «کامپیوترهای کوانتومی جدید می توانند حملات مخربی را ممکن سازند که می توانند شبکه های انرژی و سیستم بانکداری جهانی را از بین ببرند. کامپیوترهای کوانتومی به جای صفر و یک از بیت های کوانتومی استفاده می کنند که می توانند همزمان هر دوی آن ها باشند و سطح بی سابقه ای از قدرت محاسباتی را ممکن کنند.
محققان امنیتی نگرانند که قدرت کامپیوترهای کوانتومی بتواند رمزنگاری کلید عمومی (PKI) را ناکارآمد سازد. این فناوری برای امنیت اطلاعات در همه حوزه ها، از بانکداری گرفته تا ارتش مورد استفاده قرار گرفته است. کامپیوترهای کوانتومی اکنون در حال توسعه هستند و IBM مدل هایی با بیش از ۴۰۰ کیوبیت قدرت را رونمایی کرده است.
چنگ تصریح می کند: «کامپیوترهای کوانتومی میلیون ها برابر سریع تر از “کامپیوترهای کلاسیک” خواهند بود، به لطف این واقعیت که آن ها از “کیوبیت” استفاده می کنند که می تواند یک، صفر یا همزمان هر دوی آن ها باشد. این بهبود توانی به این معنی است که ما روزی شاهد جهش در فناوری کوانتومی خواهیم بود و باید قبل از این اتفاق آماده باشیم نه اینکه بعد از محقق شدن آن واکنش نشان دهیم.
یک رقابت تسلیحات کوانتومی مخفیانه در حال رخ دادن است که وضعیت دقیق آن را نمی دانیم. زمانی که یک کامپیوتر با قدرت کافی عملیاتی شود، ابرههی قارچی را در افق نخواهیم دید، بلکه باید انتظار حملاتی را داشته باشیم که همه چیز؛ از زیرساخت های انرژی گرفته تا موسسات مالی را تحت تاثیر قرار می دهند».
چنگ می گوید گروه هایی که ظاهراً با چین و روسیه در ارتباطند، پیشاپیش در حال سرقت اطلاعات رمزنگاری شده هستند تا پس از فعال شدن یک کامپیوتر قدرتمند، رمزگشایی شوند. وی در این باره می گوید: «هر داده ای که بتواند در ۵ تا ۱۵ سال آینده نیز همچنان حساس باشد و با استانداردهای ایمنِ کوانتومی محافظت نشود، ممکن است به همین زودی از دست رفته تلقی شود».
هوش مصنوعی کنترل کامل جنگنده های بدون خلبان را بدست می گیرد
به گفته کارلتون کینگ، نویسنده و مامور سابق MI۶، هوش مصنوعی هواپیماهای تهاجمی بدون خلبان را کنترل خواهد کرد. مزایای استفاده از یادگیری ماشین برای هدایت هواپیماهای تهاجمی برای رهبران نظامی بسیار وسوسه انگیز خواهد بود. او می گوید: «به محض اینکه شروع به تزریق یادگیری ماشینی به یک ربات مستقل می کنید، کنترل خود بر آن را از دست می دهید. این وسوسه وجود خواهد داشت که بگوییم: بگذارید ربات همه این کارها را انجام دهد».
کینگ همچنین می گوید که خلبانان در آمریکا و بریتانیا در حال حاضر هواپیماهای بدون سرنشین را به پرواز در می آورند، اما رهبران نظامی ممکن است وسوسه شوند که انسان را از این معادله حذف کنند. وی در ادامه تصریح می کند: «به طور واضح اگر چنین چیزی تاکنون وجود نداشته باشد بزودی اتفاق خوهد افتاد، حرکت به سمت حذف کردن خلبان روی زمین، به این دلیل خواهد بود که واکنش های آن ها ممکن است به اندازه کافی سریع نباشد و آن را در دست یک هوش مصنوعی قرار دهند که واکنش های بسیار سریع تری دارد و آن تصمیم گیری در مورد شلیک کردن یا نکردن را خود می گیرد».
بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی، سربازان را روزآمد خواهند کرد
پابلو بالارین اوسیتو، مشاور امنیت سایبری و عضو کارگروه رویه های نوظهور در موسسه ISACA می گوید: «سربازان آینده ممکن است با بیوتکنولوژی یا حتی نانوتکنولوژی ارتقا یابند و این فناوری ها سربازان را قادر می سازند تا از آسیب های میدان نبرد جان سالم به در ببرند».
بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی شرایطی را برای توسعه عملکرد بهبود یافته سربازان، بهبود مراقبت های پزشکی در میدان نبرد و حتی انواع جدید سلاح ها فراهم می کنند.
اوسیتو معتقد است که «فناوری های بروز در حال حاضر نیز در نحوه عملکرد جنگ ها دخیل هستند، اما این پتانسیل را دارند که به طرق مختلف بر درگیری های کنونی تاثیر قابل توجهی بگذارند. همه این مثال ها، نگرانی های مختلفی را مطرح می کنند، چه اخلاقی، چه قانونی و چه بشردوستانه. مهم است که اطمینان حاصل شود که آن ها برای به حداقل رساندن آسیب به غیرنظامیان و پایبندی به قوانین و هنجارهای بشردوستانه بین المللی طراحی و استفاده می شوند».
اسکلت های رباتیک در کنار ربات های خودکار خواهند جنگید
اوسیتو در ادامه می گوید که سربازان از اسکلت های رباتیک در کنار هواپیماهای تهاجمی بدون سرنشین کاملاً مستقل استفاده خواهند کرد. ژنرال رابرت کان پیش بینی کرده است که یک چهارم نیروهای آمریکایی تا سال ۲۰۳۰ از نوع خواهند بود و ارتش این کشور را کوچک تر، مرگبارتر، قابل اعزام تر به هر نقطه ای از جهان و چابک تر خواهند کرد.
اوسیتو تصریح می کند: «استفاده از ربات ها و سیستم های خودمختار (خودروهای زمینی بدون سرنشین، اسکلت های رباتیک و حتی سیستم های جنگی مستقل) در جنگ ها می تواند خطرات را برای سربازان انسانی کاهش دهد و قابلیت ها در میدان نبرد را افزایش دهد».