بانکداری و پرداخت الکترونیک

تلفن همراه

July 4, 2023
13:41 سه شنبه، 13ام تیرماه 1402
کد خبر: 147105

ماجرای افزایش ۲۰ درصدی قیمت “فیچر فون”

بعد از طرح برخی ابهامات در مورد تخصیص ارز موبایلهای ارزان قیمت در بازار، اطلاعیه بانک مرکزی نشان میدهد روال عادی در مورد واردات گوشیهای فیچر فون ادامه خواهد داشت.
 
در تاریخ 21 خرداد سال جاری، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با ارسال نامه ای به بانک مرکزی خواستار عدم تخصیص ارز به وارد کنندگان موبایل های دکمه‌ای یا (Feature phone) شد و درخواست کرد  ارزی به آن ها برای واردات فیچر فون ها تعلق نگیرد و امکان واردات این گوشی های همراه لغو شود.
 
لازم به ذکر است موبایل های کلیدی یا (Feature phone)، موبایل های ارزان قیمتی هستند که در دسته بندی موبایل های هوشمند قرار نمی گیرند.  این تلفن های همراه اغلب توسط قشر ضعیف و محروم جامعه که نیاز آن ها به تلفن همراه صرفا محدود به رد و بدل کردن پیامک و برقراری تماس می شود، مورد استفاده قرار می گیرد.
 
 
 
همچنین در این نامه به مصوبه ای اشاره شده است که در آن، انجمن تولیدکنندگان تلفن همراه با ارجاع به آن مدعی شده بودند که در طول یک سال می توانند 3 میلیون تلفن همراه  تولید کنند و با توجه به نیاز 2.5 میلیونی تلفن همراه در کشور، به طور کامل این نیاز را پوشش دهند و در همین راستا خواستار جلوگیری از واردات این تلفن های همراه شده بودند.
 
 
 
 
تا پیش از این نیز، انجمن تولیدکنندگان تلفن های همراه مطالباتی مشابه درخواست ذکر شده داشته است، به عنوان مثال این انجمن چندی پیش در نامه ای در خواست کرده بود که اجازه ی واردات گوشی های بالای 600 دلار به آن ها داده شود و کسی جز آن ها اجازه ی واردات تلفن های بالا 600 دلار را نداشته باشد.
 
گفتنی است با توجه به محدودیت تولیدکنندگان داخلی در بازار و عدم امکان آن ها برای افزایش تولید و تامین نیاز بازار، آن چیزی که در بازار مشهود است کمبود گوشی های فیچر فون و افزایش 20 درصدی قیمت این گوشی ها است، این در حالی است که انجمن وارد کنندگان تلفن همراه، در چندین جلسه و چندین نامه، متذکر شده بود که اگرچه تولید داخل در اولویت است و باعث رشد اقتصادی کشور خواهد شد، اما صرفا به واسطه ی یک گمانه زنی نمی شود واردات و تخصیص ارز برای این دسته از تلفن های همراه را لغو کرد و حداقل تا قبل از اتخاذ چنین تصمیماتی، دپوی تلفن های همراه به میزانی صورت بگیرد که در بازار شاهد کسری کالا و افزایش قیمت نباشیم.
 
همچنین از طرفی با توجه به همین مصوبه، اساسا بحثی از ممنوعیت واردات گوشی های فیچر فون یا عدم تخصیص ارز به این گوشی ها به میان نیامده است و نکات دیگری در آن پرداخته شده است. به عنوان مثال، تا قبل از این مصوبه واردات گوشی های فیچرفون شامل سقف سابقه نمی شد که در این مصوبه در این خصوص تذکر داده شده که سقف سابقه برای واردات این گوشی ها لحاظ شود و یا تعرفه ی واردات این گوشی ها افزایش یابد نه اینکه به طور کلی واردات آن ممنوع شود.
 
در نهایت بانک مرکزی در مکاتبه ای اعلام کرد که با توجه به ابهامات مطرح شده تخصیص ارز به روال قبل ادامه پیدا خواهد کرد.
 
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.