لبه تکنولوژی

July 12, 2023
11:51 چهارشنبه، 21ام تیرماه 1402
کد خبر: 147452

طراحی باتری برای خودرو با امکان شارژ چند دقیقه ای و عمر ۱۰ ساله

با همکاری شرکت برزیلی CBMM، باتری حاوی نیوبیوم و گرافن در حال توسعه است که ده سال بیشتر از باتری‌های رایج عمر می‌کند و به سرعت نیز شارژ می‌شود.
 
 
محققان در حال ایجاد باتری برای خودروهای الکتریکی (EV) هستند که یک دهه طولانی‌تر از باتری‌های معمولی عمر کرده، و در عرض چند دقیقه شارژ می‌شود.
 
یکی از محدودیت‌های مهم وسایل نقلیه برقی (EV) زمان لازم برای شارژ باتری است. محققان دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) در حال توسعه باتری‌هایی هستند که می‌توانند به سرعت شارژ شوند.
 
این باتری‌ها با فلزی نیوبیوم ساخته شده و تا ۱۰ سال طولانی تر از باتری استاندارد EV عمر می‌کنند. این باتری‌ها نتیجه یک پروژه ۵ میلیون دلاری نوآوری باتری است که توسط بنیاد ملی تحقیقات با همکاری شرکت برزیلی CBMM پشتیبانی می‌شود. این شرکت تأمین‌کننده پیشرو نیوبیوم است.
 
در تولید نمونه اولیه این باتری از نیوبیوم و گرافن استفاده شده است. گرافن دارای هدایت الکتریکی بالا است، در حالی که نیوبیوم دارای ساختار مولکولی مقاوم در برابر استرس است که می‌تواند طول عمر باتری را طولانی کند و از گرمای بیش از حد جلوگیری نماید.
 
محققان تخمین می‌زنند که باتری‌های نیوبیوم گرافن قادر به شارژ حداقل تا ۱۰،۰۰۰ بار بوده و ۸۰ ٪ از ظرفیت اولیه خود را نیز بعد از آن حفظ می‌کنند که این توانمندی پنج برابر بیشتر از باتری‌های فعلی EV است.
 
محققان تخمین می‌زنند باتری آنها طی ۱۰ دقیقه شارژ خود را تکمیل کند، که حدود سه برابر سریع‌تر از میانگین زمان مورد نیاز برای شارژ سریع باتری EV است. این امر باعث می‌شود زمان کاربران برای شارژ مجدد وسایل نقلیه خود کاهش یابد و ممکن است افراد بیشتری را به خرید EV به جای وسایل نقلیه موتور احتراق داخلی، که باعث ایجاد آلودگی می‌شود، ترغیب کند. طول عمر باتری طولانی تر نیز هزینه مالکیت یک EV را کاهش می‌دهد.
 
علاوه بر شارژ سریع، محققان همچنین یک باتری ایمن و بادوام را برای تأمین انرژی EVها در اولویت قرار می‌دهند، باتری‌های نیوبیوم-گرافن جایگزین پایدارتری برای باتری‌های لیتیوم یون خواهند بود که هنگام دور ریخته شدن به زباله‌های خطرناک تبدیل می‌شوند. نیوبیوم فلز نسبتا ارزانی است.
 
اگرچه این فناوری هنوز در مرحله توسعه خود قرار دارد، محققان تخمین می‌زنند که نمونه اولیه باتری نیوبیوم-گرافن آنها تا سال ۲۰۲۴ به تولید برسد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.