وزیر ارتباطات همکاری مشترک کشورهای عضو اکو و کشورهای منطقه برای تامین حقوق مردم در فضای آینده دیجیتال را ضروری دانست.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عصر امروز (چهارشنبه) در پنل حاشیه ای اجلاس وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی موسوم به اکو و کشورهای منطقه ای شرکت کننده در این اجلاس، با عنوان «آینده دیجیتال ما» با طرح این سوال که «آینده دیجیتال» منطقه اکو به کدام سمت می رود گفت: امروز همه می دانیم که ارتباطات و فناوری اطلاعات نقش کلیدی در زندگی روزمره مردم دارد و کسی نمی تواند یک روز بدون خدمات دیجیتال را تصور کند.
وی افزود: به اعتقاد من در آینده نزدیک نیز این وابستگی بشر به ابزارهای دیجیتال بیشتر هم خواهد شد. فناوری های راهبردی جدید مثل هوش مصنوعی، کلان داده و اینترنت اشیا نیز زندگی بشر را متحول می کند و آینده به سمت حکمرانی پلتفرم ها حرکت خواهد کرد.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: در چنین شرایطی اعتقاد دارم که باید در ساختن فضای مجازی آینده منطقه سهیم باشیم و اگر نتوانیم در این حوزه نقشی ایفا کنیم نمی توانیم حقوق مردم مان را حفظ کنیم.
وی با تاکید بر اینکه تحقق این هدف نیازمند پیش نیازهایی است، گفت: فضای مجازی آینده نباید تک قطبی باشد بلکه باید چند قطبی باشد و همه کشورها در ساختن آن ایفای نقش کنند و باید بصورت متعادل هم به حقوق کشورها و هم به وظایفشان توجه شود.
زارع پور افزود: به همین منظور ما کشورهای عضو اکو و همچنین کشورهای منطقه باید در کنار هم دست به دست هم دهیم و در نهادهای تصمیم سازی که در جهان وجود دارند یک بلوک مشترک تشکیل دهیم تا بتوانیم در فرایندهای تصمیم گیری و تصمیم سازی برای ساختن آینده فضای مجازی منطقه نقش داشته باشیم. اگر این اتفاق نیفتد در آینده ما قطعا برای حفظ حقوق مردمان دچار مشکل خواهیم شد.
وی تاکید کرد: اکو و کشورهای منطقه ظرفیت های خیلی خوبی دارند که می توانیم از این ظرفیت ها برای دستیابی به این اهداف استفاده کنیم. این نشستی که در این دو روز برگزار می کنیم فرصتی است تا علاوه بر شناسایی ظرفیت های یکدیگر، دغدغه های خود را نیز به اشتراک بگذاریم.
وزیر ارتباطات ادامه داد: ما باید در این موضوعات با هم گفتگو کنیم و به راهکارهای مشترکی برسیم و در گام بعدی این راهکارها را در مجامع بین المللی مطرح کنیم.
زارع پور تصریح کرد: اعتقاد داریم با توجه به ظرفیت هایی خوبی که در کشورهای حاضر در این اجلاس وجود دارد حتی می توانیم به راه اندازی پلتفرم ها و سکوهای خدمات رسان مشترک هم فکر کنیم تا کاربران کشورهایمان در عین حال که از پلتفرم های جهانی استفاده می کنند، امکان استفاده از خدمات مشترک این پلتفرم ها را نیز داشته باشند.
زارع پور در ادامه با اشاره به ظرفیت های ایران در حوزه های مورد اشاره گفت: جمهوری اسلامی ایران هم به لحاظ موقعیت جغرافیایی می تواند پلی میان کشورهای منطقه باشد و هم با توجه به موقعیت ویژه و ژئوپلوتیک نقش هاب ترانزیت دیتا در منطقه را ایفا کند.
وزیر اتباطات در خاتمه گفت: اعتقاد دارم با همکاری های مشترک می توانیم خدمات با کیفیت و با سرعت مبتنی بر فناوری های جدید برای مردم کشورمان ایجاد کنیم و در فضای آینده دیجیتال حافظ حقوق مردمان باشیم.
در ادامه این نشست «عبدالقادر امام» دبیر کل سازمان همکاری اقتصادی ۸ کشور در حال توسعه (دی ۸) تاکید کرد: گروه دی 8 برای توسعه همکاری های اقتصادی میان کشورهای در حال توسعه ایجاد شد.
وی افزود: این سازمان ظرفیت هایی خوبی در خلق ثروت در جهان دارد که ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از راهکارهایی است که مورد توجه ما قرار دارد.
در ادامه صادق افتخار، وزیر دولت پاکستان در امور ارتباطات و فناوری اطلاعات ابراز امیدواری کرد که بحث های مطرح در این اجلاس به نقطه مطلوبی برسد گفت: عموما در جلسات منطقه ای و بین المللی مباحث برای توسعه روابط به سمت خوبی پیش می رود اما برای اجرایی شدن با مشکلاتی روبرو می شود.
وی افزود: امیدواریم که این بار بتوانیم موانع را بر طرف کنیم و یادداشت تفاهم هایی که امضا کرده ایم را عملی سازیم. ضروری است در این اجلاس با دستاورد خوبی مواجه شویم به همین دلیل قرار است در هفته های آینده شرکت هایی ایرانی و پاکستانی با یکدیگر دیدارهایی خواهند داشت.
وزیر ارتباطات پاکستان در خاتمه تاکید کرد: ارتباطات و فناوری اطلاعات می تواند منبع الهام بخش در زمینه توسعه روابط کشورها باشد.
بنابه این گزارش، در این پنل همچنین «صدیق افتخار» وزیر ارتباطات پاکستان، «ایساکا عبدالقادر امام» دبیر کل D8 (سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور در حال توسعه)، خانم «هیام عبود الیاسری» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عراق، «جولیو آنن» عضو جامعه مخابراتی آسیا و اقیانوسیه (APT)، «خسرو ناظری» دبیرکل اکو و «ناصر محمد» مدیرکل وزارت حملونقل و ارتباطات کشور عمان حضور داشتند و به اظهار نظر پرداختند.
در پایان اعضای این پنل به سوالات کارشناسان و متخصصان پاسخ دادند.