فناوری اطلاعات

July 23, 2023
15:46 یکشنبه، 1ام مردادماه 1402
کد خبر: 147829

بازار ۳۵ میلیارد دلاری در انتظار فناوری نانو در سال ۲۰۲۸

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بازار فناوری‌ نانو در حال گسترش است. این بازار در سال ۲۰۲۲ به رقم ۶٫۷ میلیارد دلار رسیده است که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۸ با نرخ رشد ترکیبی سالانه ۳۲٫۳ درصد رشد کرده و به رقم ۳۴٫۹ میلیارد دلار برسد.
 
 
بررسی‌ها نشان می‌دهد که بازار فناوری نانو در حال گسترش است. این بازار در سال 2022 به رقم 6٫7 میلیارد دلار رسیده است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2028 با نرخ رشد ترکیبی سالانه 32٫3 درصد رشد کرده و به رقم 34٫9 میلیارد دلار برسد.
 
تمایل به کوچک کردن ادوات، بهره‌گیری از مزایای نانومواد در پزشکی و کارآمدتر شدن سیستم‌ها با فناوری نانو از جمله عواملی است که به رشد بازار کمک می‌کند.
 
فناوری نانو همچنین برای راه‌حل‌های انرژی‌های تجدیدپذیر نویدبخش است، زیرا می‌تواند کارایی سلول‌های خورشیدی و دستگاه‌های ذخیره‌سازی انرژی را بهبود بخشد. فناوری نانو طیف گسترده‌ای از مزایای را در زمینه‌های مختلف ارائه می‌دهد. این فناوری به توسعه راه‌حل‌های انرژی کارآمد کمک می‌کند. به عنوان مثال، با افزایش ظرفیت جذب نور و راندمان، پنل‌های خورشیدی را بهبود می‌بخشد.
 
نانومواد همچنین می‌توانند دستگاه‌های ذخیره‌سازی انرژی را افزایش دهند و باتری‌ها را بادوام‌تر و قادر به ذخیره چگالی انرژی بالاتر کنند. فناوری نانو راه‌حل‌های نوآورانه‌ای برای چالش‌های زیست محیطی ارائه می‌دهد. این فناوری به توسعه سیستم‌های تصفیه آب کارآمد، فیلترهای هوا و حسگرهایی برای تشخیص آلایند‌ه‌ها کمک می‌کند.
 
در این فناوری، نانومواد نقش بسیار مهمی دارند، یکی از این نانومواد، نانولوله‌های کربنی است. بازار جهانی معرف‌های رسانای نانولوله کربنی برای استفاده در باتری لیتیوم یون تا سال 2028 به 5٫94 میلیارد دلار می‌رسد. نانولوله‌های کربنی از جمله CNT‌های چند جداره (MWCNT) و نانولوله‌های تک جداره (SWCNTs)، به‌عنوان افزودنی‌های رسانا در باتری‌های لیتیوم یونی استفاده می‌شوند.
 
خمیر CNT یک عامل رسانا جدید و بسیار کارآمد برای باتری‌های لیتیم یون است که می‌تواند جایگزین عوامل رسانای سنتی مانند کربن سیاه، گرافیت و فیبر کربن شود. این مواد دارای ویژگی‌های عالی نسبت LD بالا، مقدار قابل توجه SSA و مقاومت حجمی کم است. بنابراین می‌توان از آن در مواد الکترود مانند LFP، LCO، LMN، NCM، گرافیت و غیره استفاده کرد.
 
روش‌های فعلی تهیه CNT به صورت عمده شامل رسوب شیمیایی بخار (CVD)، تبخیر لیزری، روش قوس گرافیتی و روش هیدروترمال است. با این حال، به دلیل هزینه بالا و دشواری در تولید صنعتی برخی از این روش‌ها، سازندگان CNT گزینه CVD را انتخاب می‌کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.