تلفن همراه

July 29, 2023
10:18 شنبه، 7ام مردادماه 1402
کد خبر: 147997

سیستم تشخیص زلزله اندروید در زمین‌لرزه ترکیه به‌درستی عمل نکرد

یافته‌های بی‌بی‌سی نشان می‌دهد سیستم زمین‌لرزه‌ی اندروید که در سال ۲۰۲۰ معرفی شد، نتوانست زلزله‌ی ۲۰۲۳ ترکیه را به‌درستی تشخیص دهد.
 
گوگل در سال ۲۰۲۰ سیستم تشخیص زلزله به گوشی‌های اندرویدی اضافه کرد. این سیستم ازلحاظ تئوری می‌تواند چند ثانیه قبل از فرا رسیدن امواج لرزه‌ای، وقوع زلزله را به کاربر اطلاع دهد. در حوادث بحرانی مثل زلزله، حتی ثانیه‌ها نیز اهمیت دارند.
 
بی‌بی‌سی در گزارشی اختصاصی می‌نویسد سیستم تشخیص زلزله‌ی اندروید نتوانسته است به‌خوبی زلزله‌ی ویرانگر ترکیه را که سال ۲۰۲۳ اتفاق افتاد شناسایی کند. زلزله‌ی ترکیه که اوایل صبح به وقت محلی اتفاق افتاد، جان تقریبا ۶۰٬۰۰۰ نفر را گرفت.
 
سیستم تشخیص زلزله‌ی اندروید از داده‌های حسگر شتاب‌سنج گوشی‌های هوشمند برای تشخیص لرزه استفاده می‌کند و حتی مرکز زمین‌لرزه را نیز تشخیص می‌دهد. پس از تشخیص زلزله، پیامی هشدارآمیز برای کاربران ارسال می‌شود. این پیام بسته به شرایط و نحوه‌ی کارکرد سیستم، بین یک تا ۶۰ ثانیه به مردم زمان می‌دهد.
 
خبرنگاران بی‌بی‌سی به سه شهری که تحت تأثیر زلزله‌ی ترکیه قرار گرفتند، رفتند و با صدها نفر مصاحبه کردند. بی‌بی‌سی می‌گوید حتی یک نفر را پیدا نکرده است که هشدار زمین‌لرزه را قبل از فرا رسیدن زلزله‌ی اول دریافت کرده باشد. این خبرگزاری می‌گوید «تعداد کمی از کاربران» هشدار زلزله‌ی دوم را که ظهر از راه رسید دریافت کرده بودند.
 
یکی از مدیران گوگل اصرار دارد که سیستم تشخیص زلزله‌ی اندروید به‌درستی کار کرده است؛ اما بی‌بی‌سی می‌گوید هیچ مدرکی برای اثبات این ادعا وجود ندارد. مدیر گوگل می‌گوید که احتمالا هشدار زلزله بی‌سروصدا در پس‌زمینه نمایش داده شده، اما کاربران در همان لحظه درگیر چیزهای دیگری بوده‌اند. افرادی که با بی‌بی‌سی مصاحبه کرده‌اند، می‌گویند این گفته حقیقت ندارد و آن‌ها هشدار دریافت نکرده‌اند.
 
ظاهرا گوگل یک فایل PDF شامل ۱۳ پست در شبکه‌ی اجتماعی در اختیار بی‌بی‌سی قرار داده است که در آن‌ها به هشدار زمین‌لرزه اشاره شده. تنها یکی از این پست‌ها به دریافت هشدار برای زلزله‌ی اول اشاره کرده است. حتی آن فرد هم گفته که فکر می‌کند هشدار دریافت کرده، اما مطمئن نیست.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.