تلفن همراه

July 29, 2023
12:12 شنبه، 7ام مردادماه 1402
کد خبر: 148005

الزام ورود تعزیرات حکومتی به گران‌فروشی آیفون‌های آمریکایی با دلار تلگرامی

در حالی که براساس مصوبه سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان قیمت‌گذاری کالا در رویه واردات در برابر صادرات خود مانند آیفون‌های رفرش و ری‌پک، باید براساس نرخ اسکناس سنا انجام می‌شده، عملاً قیمت‌گذاری براساس دلار تلگرامی انجام شده است.
 
 
تقریباً از سال گذشته بود که شاهد بودیم که قیمت‌گذاری‌های برخی مدل‌های تلفن همراه مانند آیفون‌های آمریکایی براساس دلار تلگرامی (بازار آزاد) قیمت‌گذاری شد،
این در حالی بود که براساس مصوبه سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان قیمت‌گذاری این دسته از تلفن‌های همراه که براساس رویه واردات در برابر صادرات خود به کشور وارد شده بودند، باید براساس نرخ اسکناس سنا انجام می‌شده است.
 
اخیراً سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در ابلاغیه جدید خود بر مصوبه سال 1398 تأکید کرده است، به این ترتیب قیمت‌گذاری‌های انجام‌شده طی یک سال اخیر براساس قیمت دلار بازار آزاد و سود‌های بالای بازرگانی (به‌دلیل انحصار) همگی خلاف قانون بوده است.
 
در صورتی که قیمت‌گذاری براساس اسکناس سنا انجام می‌شد، قیمت آیفون‌های رفرش و ری‌پک (حتی با احتساب 25 درصد سود، مالیات و سایر هزینه‌ها) نباید از حدود 50 میلیون تومان بالاتر می‌رفت، با وجود این شاهد هستیم که قیمت‌های موجود در بازار حدود 20 میلیون تومان بالاتر از قیمتی است که باید تعیین می‌شده است.
 
با توجه به اینکه این مسئله می‌تواند مصداق بارزی برای گران‌فروشی باشد، این انتظار وجود دارد تا سازمان تعزیرات حکومتی به‌طور جدی به این موضوع ورود کند، طبیعتاً در صورتی که تخلف گران‌فروشی در این حجم انجام شده باشد باید به‌نحوی با این واردکنندگان برخورد شود که بازدارندگی لازم را ایجاد کند.
 
گران‌فروشی سازمان‌دهی‌شده واردکنندگان خاص
بعد از ورود بانک مرکزی و گمرک ایران به موضوع ساماندهی ارزش کالاهای وارداتی، بحث اصلاح ارزشهای گمرکی اقلامی مثل تلفن همراه از برندهای مختلف از جمله سامسونگ و شیائومی در دستور کار قرار گرفته است، این درحالی است که در مورد تلفن‌های همراه بالای 600 دلار به‌دلیل آنکه محل تأمین ارز وارداتی آنها از محل صادرات خود است عملاً ضابطه خاصی در مورد ارزش‌گذاری و قیمت‌گذاری اقلام مذکور مشاهده نشده است، حالا با اعلامیه سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان یک ضابطه مشخص بر اساس دلار سنایی بانک مرکزی برای قیمت‌گذاری نهایی این اقلام مورد توافق قرار گرفته است که بر این اساس تمام کالاهای عرضه‌شده در یک سال گذشته باید مورد بررسی مجدد قرار گیرند و برخورد لازم با متخلفان صورت گیرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.