رگولاتوری

August 3, 2023
15:30 پنجشنبه، 12ام مردادماه 1402
کد خبر: 148113

اظهارات رضا تقی پور در خصوص آخرین وضعیت اجرای قانون مدیریت داده

رئیس فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده‌ها با اشاره به قانون «دوام» گفت: قانون حکمرانی داده به موضوع تکالیف و الزامات نهادها و سازمان های دولتی می‌پردازد.

Thumbnail image for taghipur1.jpg
 
رضا تقی پور رئیس فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده‌ها در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت اجرای قانون مدیریت داده و اطلاعات ملی (دوام) و وضعیت هم پوشانی آن با لایحه حفاظت از داده گفت: در حکمرانی داده‌ها نیاز به قوانین زیادی در حوزه‌های مختلف داریم قانون دوام که به عنوان اولین قانون از این سری قوانین مربوط به حکمرانی داده به تصویب رسیده است و در آبان ماه سال گذشته ابلاغ شد، بیشتر به مباحث تکالیف و الزامات نهادها و سازمان های دولتی و حکومتی می‌پردازد.
 
وی افزود: یکی از وظایف فراکسیون هوش مصنوعی مجلس پیگیری اجرای این قانون نیز است. ما بعد از نشست‌ها در فراکسیون با نهادهای مسئول و سازمان‌هایی که در این حوزه مسئولیت دارند، جلساتی خواهیم داشت تا بتوانیم از آنها نیز موضوع را پیگیری کنیم.
 
تقی پور همچنین در خصوص اینکه آیا گزارشی از روند اجرای این قانون در دستگاه‌های اجرایی هست یا خیر تصریح کرد: این موضوع را بیشتر شورای اجرایی فناوری اطلاعات دنبال و پیگیری می‌کند اما ما نامه نگاری‌هایی را انجام دادیم و منتظر گزارش آنها هستیم تا ببینیم در حدود ۹ ماهی که از ابلاغ این قانون می‌گذرد چه اتفاقاتی در کشور افتاده است.
 
وی افزود: البته همانطور که می‌دانید این قانون جز قوانین اصلی و برای کشور بسیار حیاتی است.
 
رئیس فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده ادامه داد: استفاده بهینه از داده‌هایی که در کشور تولید و جمع آوری می‌شود طبیعتاً می‌تواند منشأ بسیاری از کسب و کارهای داده محور باشد یا اساساً یک پایه و رکن برای اقتصاد و کسب و کارهای دیجیتال است.
 
تقی پور افزود: امیدواریم به همت دستگاه‌ها و نهادهای عمدتاً دولتی این داده‌ها در چهارچوب قانونی که به تصویب مجلس رسیده در اختیار عموم جامعه به خصوص فعالان این حوزه و صاحبان کسب و کارهای داده محور قرار بگیرد.
 
وی در پایان گفت: از آنجا که واقعاً شرکت‌های دانش بنیان زیادی وجود دارد که زمینه برای فعالیت آنها در این حوزه فراهم است، انشاالله این شرکت‌ها بتوانند سرویس‌ها و خدمات جدیدی را از این طریق به کشور و منطقه ارائه کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.