فناوری اطلاعات

August 8, 2023
10:57 سه شنبه، 17ام مردادماه 1402
کد خبر: 148294

توشیبا پیشنهاد خرید ۱۴ میلیارد دلاری گرفت

توشیبا پیشنهاد خرید دو تریلیون ین (۱۴ میلیارد دلار) دریافت کرد که این شرکت الکترونیکی و انرژی ژاپنی گرفتار تبعات رسوایی را خصوصی خواهد کرد.
 
صندوق متعلق به گروهی از بانک‌ها و شرکت‌های ژاپنی به نام "ژاپن اینداستریال پارتنرز"، این پیشنهاد خرید را مطرح کرده‌اند و قیمت پیشنهادی بر اساس قیمت ۴۶۲۰ ین (۳۲ دلار) هر سهم این شرکت است.
 
آکیهیرو واتانابی، رئیس توشیبا، از سهامداران خواست از این پیشنهاد حمایت کنند و اعلام کرد این تنها گزینه برای این است که توشیبا به قدرت سابق خود برگردد.
 
توشیبا برای سه ماهه آوریل تا ژوئن، ضرر ۲۵ میلیارد ین (۱۷۶ میلیون دلار) را از فروش ۷۰۴ میلیارد ین (پنج میلیارد ین) گزارش کرد. فروش این شرکت حدود پنج درصد نسبت به سه ماهه پیش از آن، کاهش داشت.
 
توشیبا با اشاره به ابهامات در کسب و کار تراشه رایانه خود، پیش بینی از سود کل سال خود ارائه نکرد.
 
اگر این پیشنهاد خرید موفق شود، گام بزرگی در تلاش چند ساله این شرکت برای رونق گرفتن است و اجازه می‌دهد از بازار سهام ژاپن خارج شود.
 
حداقل دو سوم از سهامداران توشیبا باید سهام خود را عرضه کنند تا این پیشنهاد خرید، موفقیت آمیز باشد. سرمایه‌گذاران کنشگر خارجی، تعداد قابل توجهی از سهام توشیبا را در اختیار دارند و برخی از آنها نسبت به این پیشنهاد، ابراز نارضایتی کرده‌اند.
 
هیات مدیره توشیبا این قرارداد را در مارس پذیرفت. ارزش سهام توشیبا روز دوشنبه در ۴۵۸۴ ین (۳۲ دلار) بسته شد.
 
این خرید، توشیبا را در اتحاد با شرکای ژاپنی نگه می‌دارد. گروه "ژاپن اینداستریال پارتنرز" در سال ۲۰۰۲ برای ساختاربندی مجدد شرکت‌های ژاپنی تاسیس شد و در برندهای ژاپنی دیگر مانند سونی، هیتاچی و المپوس سرمایه‌گذاری کرده است.
 
توشیبا که یک تولیدکننده بزرگ در صنعت هسته‌ای ژاپن است، در مارس سال ۲۰۲۲ از سونامی که باعث از کار افتادن سه راکتور در فوکوشیما واقع در شمال شرقی ژاپن شد، آسیب دید. توشیبا در برچیدن نیروگاه هسته‌ای دای‌ایچی فوکوشیما که انتظار می‌رود چند دهه به طول بینجامد، مشارکت دارد.
 
شرکت "وستینگ هاوس" که بازوی هسته‌ای آمریکایی توشیبا است، پس از سال‌ها ضرردهی و در پی افزایش هزینه‌های ایمنی، در سال ۲۰۱۷ اعلام ورشکستگی کرد.
 
برند توشیبا که زمانی برای دستگاه‌های خانگی، لپ‌تاپ‌ها، باتری‌ها و تراشه‌های رایانه‌ای شناخته شده بود، هدف سهامداران کنشگر خارجی قرار گرفت.
 
رسوایی حسابداری در سال ۲۰۱۵ که شامل دستکاری چند ساله حساب‌ها بود، شهرت این شرکت را مخدوش کرد.
 
بر اساس گزارش رویترز، تارو شیمادا، مدیرعامل توشیبا گفته است ثبات را به توشیبا خواهد آورد که تا چند سال دیگر، ۱۵۰ ساله خواهد شد. وی از سهامداران خواست از این پیشنهاد حمایت کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.