فناوری اطلاعات

August 16, 2023
15:13 چهارشنبه، 25ام مردادماه 1402
کد خبر: 148574

پیشنهادها در حوزه هوش مصنوعی تکمیل و در برنامه هفتم توسعه وارد می‌شود

رئیس فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده‌ها گفت: «پیشنهادهای منتخب در حوزه هوش مصنوعی باید بازبینی، تکمیل و به فرمت و شکلی تبدیل شود تا بتوانیم در متن برنامه هفتم توسعه درج کنیم و پیشنهادهایی هم از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس ارائه شده که قابل اعتنا است و می‌توانیم همه اینها را در کنار هم قرار داده، چند بند از آن استخراج و به برنامه هفتم توسعه وارد کنیم.» چهارمین نشست فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده‌ها با موضوع «مواجهه با هوش مصنوعی» با حضور اعضای فراکسیون و جمعی از نمایندگان اندیشکده‌ها، پژوهشکده‌ها و مراکز مسوول و مربوط به این حوزه، ۲۳ مردادماه در سالن جلسات ساختمان شیخ‌فضل‌الله مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
 
 
 
رئیس فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده‌ها در بخش پایانی این نشست و پس از استماع نظرات کارشناسان حاضر در نشست هم ضمن تشکر از مشارکت مسوولان نهادهای همکار و همراه، روسای اندیشکده‌ها و دانشکده‌ها‌ و نمایندگان دستگاه‌های مختلف مربوط در حوزه هوش مصنوعی، در جمع‌بندی عنوان کرد: «بعضا دوستان از اینکه ما فقط تلاش برای نوشتن سند در حوزه هوش مصنوعی داریم، انتقاد کردند، اما باید به این نکته توجه داشت معمولا زمانی که پدیده‌های جدیدی به جامعه وارد می‌شود این‌گونه است که تا نهادهای مختلف -به‌ویژه نهادهای دولتی و حاکمیتی- دست به اقدام بزنند، نیازمند به این سندها و چارچوب‌های قانونی و حقوقی‌ هستند تا این حرکت‌ها شروع شود.»
 
رضا تقی‌پور تاکید کرد: «اما همان‌طور که برخی حاضران اشاره کرده و پیشنهاد دادند، بحث قانون‌گذاری و تدوین سند باید یک نقطه خاتمه داشته باشد و یک جایی از این روند خارج شویم.» وی افزود: «ما در کنار اینکه راجع به چارچوب‌های حقوقی و قانونی موضوع فکر می‌کنیم، حتما باید برنامه هم داشته باشیم و در حال حاضر که برنامه هفتم توسعه به عنوان کلان موضوع در جریان است، می‌تواند نقطه خوبی برای ورود به این موضوع باشد. از طرفی با توجه به اینکه کارهای مختلفی در دستگاه‌های مختلف در موضوع هوش مصنوعی انجام شده، نیازمندیم برش و جمع‌بندی سریعی از اینها داشته باشیم.» تقی‌پور با تاکید بر اینکه حتما باید از ظرفیت و کمک همه تشکل‌ها و نهادها در موضوع هوش مصنوعی استفاده کنیم، اضافه کرد: «مرکز ملی فضای مجازی -که در این نشست‌ها یک مقدار ضعیف ظاهر و حاضر شده است- نقطه اتصال همه این نهادها و تشکل‌ها است و باید این نقش را ایفا کند.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.