تلفن همراه

گوشی

August 29, 2023
8:38 سه شنبه، 7ام شهریورماه 1402
کد خبر: 149112

بررسی ناتینگ فون ۲؛ دو-هیچ به نفع کارل پی

ناتینگ فون ۲ با همان طراحی چشم‌گیر گلیف و سخت‌افزار قدرتمندتر آمده تا دنیای کسالت‌بار گوشی‌های هوشمند را تکان دهد.
کارل پی، بنیان‌گذار شرکت ناتینگ که نامش با وان‌پلاس پرآوازه شد، معتقد است که این‌روزها «همه‌چیز در صنعت موبایل کسالت‌بار و خواب‌آور است؛ و ما اینجاییم تا با عرضه‌ی محصول جدید، دنیای گوشی‌های هوشمند را تکان دهیم.»
 
تصور اینکه استارتاپی در شکل‌واندازه‌ی ناتینگ بتواند در صنعتی موفق شود که پیش‌تر برندهای بزرگی چون LG و HTC را بلعیده بود، بعید به‌نظر می‌رسد. بااین‌حال، پروژه‌ی ناتینگ فون ۱ به‌قدری برای کارل پی موفقیت‌آمیز بوده است که حالا نسل دوم این گوشی را برای بررسی در اختیار داشته باشیم.
 
ناتینگ فون ۲ از همان فرمول برنده‌ی کیفیت ساخت دیدنی و طراحی جالب‌توجه «گلیف» نسل پیش بهره می‌برد؛ با این تفاوت که گوشی جدید ناتینگ از پردازنده‌ی بالارده‌ی Snapdragon 8+ Gen 1 قدرت می‌گیرد. در سوی دیگر، نمایشگر ۱۲۰ هرتز OLED بزرگ‌تر با نرخ نوسازی متغیر و همان دوربین‌های قابل‌قبول گذشته را شاهد هستیم؛ اما با افزایش قیمت گوشی به ۶۰۰ دلار، به‌جای آنکه جایگزینی برای ناتینگ فون ۱ باشد، گزینه‌ی پریمیوم‌تری را به کاربران خاص‌پسند ارائه می‌دهد.
 
آیا ناتینگ فون ۲ توانسته است تا هدف کارل پی به عرضه‌ی «وسوسه‌انگیزترین گزینه‌ی جایگزین آیفون» را به سرانجام برساند؟ با بررسی Nothing Phone (2) همراه ما باشید.
 
طراحی و کیفیت ساخت ناتینگ فون ۲
ناتینگ فون ۲ هنوز از جعبه درنیامده، جلب‌توجه می‌کند؛ جعبه‌ی تخت و کتابی‌شکل ‌آن ظاهر متفاوت و جذابی دارد و بااینکه از کاغذ بازیافتی تولید شده، به‌اندازه‌ای مقاوم است که بخواهید آن را نگه دارید. داخل جعبه، به‌جز خود گوشی، کابل شارژ USB-C با آن سری شفاف و پین سیم‌کارت دیودشکل هم از دیگر مواردی هستند که ناتینگ فون را ازجنبه‌ی ظاهری از سایر گوشی‌ها متمایز می‌کنند.
 
طراحی متمایز ناتینگ فون ۲ به کابل شارژ‌ و پین سیم‌کارت هم رسیده است
 
ناتینگ فون ۲ در عین حال که شباهت ظاهری خود را با نسل پیش حفظ کرده است، تقریبا با تمام گوشی‌های دیگری که تاکنون دیده‌اید، فرق دارد؛ درحقیقت، کل فلسفه‌ی وجودی‌ ناتینگ فون به همین متفاوت‌بودنش درمیان دریایی از گوشی‌های مشابه برمی‌گردد. کارل پی می‌گوید هنگام طراحی ناتینگ فون، دنبال طرحی بود که هرکس تنها با دو ثانیه نگاه‌کردن بتواند برجسته‌ترین بخش آن را از بَر بکشد. در مورد طراحی ناتینگ فون ۲ این موضوع کاملا صدق می‌کند.
 
البته‌ که ناتینگ بسیاری از ویژگی‌های ظاهری گوشی خود، از جمله فریم و صفحه‌نمایش تخت، حاشیه‌های یکسان و دوربین‌های دایره‌ای بزرگ را از زبان طراحی آیفون وام گرفته است؛ اما جایی در طراحی، نوآوری‌ به خرج داده که به‌جای ایجاد حس بیگانگی، نظرها را به خود جلب کند؛ همان LED-های زیر پنل شیشه‌ای پشت گوشی یا گلیف (Glyph) که از همان طرح عجیب و رازآلود قبل بهره می‌برند؛ اما حالا طرح گلیف که در بخش نرم‌افزار، بیشتر درباره‌اش صحبت می‌کنیم، به‌جای شش تکه، از ۱۱ تکه‌ی مجزا تشکیل شده تا کاربردی‌تر از گذشته شود و گزینه‌های شخصی‌سازی بیشتری را دراختیار کاربر قرار دهد.
 
ناتینگ فون ۲ با ابعاد ۱۶۲٫۱ × ۷۶٫۴ × ۸٫۶ میلی‌متر و وزن ۲۰۱ گرم، تنها ۳ میلی‌متر کشیده‌تر، چند دهم میلی‌متر ضخیم‌تر و ۸ گرم سنگین‌تر از قبل شده است؛ کل دستگاه ازجمله فریم آلومینیومی، از مواد بازیافتی ساخته شده‌ اما مقاوم به‌نظر می‌رسد و ظاهر منحصر‌به‌فردش حس‌وحال خوبی دارد. شاید بزرگ‌ترین تفاوت ظاهری آن با ناتینگ فون ۱، حالت خمیده‌ی پنل پشتی باشد که تیزی گوشه‌های نسل پیش را گرفته و بهتر در دست جای می‌گیرد.
 
محافظ پنل‌ها همچنان گوریلا گلس ۵ است
 
انتظار داشتم سطح رویی پنل‌های جلو و پشت باتوجه به افزایش قیمت گوشی، از گوریلا گلس ویکتوس پوشیده شده باشد؛ اما کماکان محافظ شیشه‌ها از جنس گوریلا گلس ۵ است که حداقل هفت سال از عمرش می‌گذرد؛ البته ناتینگ همچون گذشته، صفحه‌نمایش را با محافظ پلاستیکی باکیفیتی می‌پوشاند تا هنگام گذاشتن گوشی روی میز برای دیدن گلیف، آسیبی به نمایشگر وارد نشود.
 
جای دیگری که ناتینگ فون ۲ ناامید‌کننده ظاهر می‌شود، مقاومت کمش دربرابر نفوذ آب است. ناتینگ گوشی جدیدش را با گواهی IP54 به‌فروش می‌رساند که اگرچه از گواهی IP53 نسل قبل، مقاومت بیشتری در برابر پاشش آب از خود نشان می‌دهد و در برابر گردوخاک نیز همچنان مقاوم است، به‌معنی واقعی کلمه ضد‌آب نیست و نمی‌تواند از فرورفتن در آب جان سالم به‌در ببرد.
 
ناتینگ فون ۲ از حسگر اثر انگشت اپتیکال زیر نمایشگر بهره می‌برد که در بررسی ما، عملکرد سریع و دقیقی داشت. برجستگی ماژول دوگانه‌ی دوربین نیز به‌گونه‌ای است که کمی روی سطح لق می‌خورد. ناتینگ گزینه‌‌های رنگ مشکی و سفید فون ۱ را به خاکستری و سفید تغییر داده؛ ما برای بررسی رنگ خاکستری فون ۲ را در اختیار داشتیم که به‌اندازه‌‌ی رنگ مشکی سال پیش، جذاب و چشم‌نواز به‌نظر می‌رسد.
 
نمایشگر و اسپیکر ناتینگ فون ۲
نمایشگر ناتینگ فون ۲ پیشرفت چشم‌گیری تجربه می‌کند؛ ابعاد پنل ۱۲۰ هرتزی OLED گوشی از ۶٫۵۵ اینچ به ۶٫۷ اینچ افزایش یافته (هرچند با همان وضوح ۱۰۸۰ در ۲۴۱۲ پیکسل، تراکم پیکسلی اندکی کاهش پیدا کرده)؛ نسبت نمایشگربه‌بدنه‌ی ۸۷٫۲ درصدی، افزایش ۱٫۶ درصدی را تجربه کرده و به‌لطف بهره‌مندی از فناوری LTPO، ناتینگ مدعی است نرخ نوسازی نمایشگر می‌تواند بسته به محتوای در حال نمایش، بین یک تا ۱۲۰ هرتز تغییر کند.
 
نرخ نوسازی ناتینگ فون ۲ را می‌توان در سه حالت داینامیک، استاندارد و High تنظیم کرد که در حالت داینامیک، نرخ نوسازی ۹۰ هرتز در اپلیکیشن‌هایی مثل یوتیوب و مرورگر برای افزایش عمر باتری ارائه می‌شود. حالت استاندارد همواره روی نرخ نوسازی ۶۰ هرتز قفل است و در حالت داینامیک و High، نرخ نوسازی بین ۱۲۰ هرتز و ۱۰ هرتز تغییر می‌کند.
 

عملکرد نمایشگر گلکسی اس ۲۳ و گلکسی اس ۲۳ پلاس در برابر رقبا

محصول/آزمایش

حداقل روشنایی

حداکثر روشنایی

نسبت کنتراست

sRGB

DCI P3

دستی

خودکار

موضعی

پوشش

میانگین خطا

پوشش

میانگین خطا

ناتینگ فون ۲

۳٫۴

۵۸۴

۱۱۹۰

۹۸٫۷ درصد

۱٫۱

۹۲٫۳ درصد

۲

ناتینگ فون ۱

۲٫۴

۵۶۷

۸۳۰

۹۷٫۴ درصد

۱٫۱

۸۸٫۶ درصد

۱٫۵

گلکسی S23

۰٫۷۸

۶۲۰

۱۶۴۴

۱۰۰

۴٫۱

۹۹٫۶

۵٫۱

گلکسی S23 پلاس

۰٫۷۵

۶۲۰

۱۷۰۸

۹۶٫۶

۳٫۴

۹۹٫۸

۴٫۹

گلکسی اس ۲۳ اولترا

۰٫۶۳

۶۱۱

۱۹۶۳

(HDR)

۱۰۰ درصد

(Natural)

۱٫۱

۱۰۰ درصد

(Vivid)

۳٫۰

پیکسل ۷ پرو

۲٫۰

۷۴۹

۱۴۱۹

۱۰۰ درصد

(Natural)

۱٫۰

۸۷ درصد

(Adaptive)

۳٫۱

پیکسل ۶ پرو

۲٫۱

۶۰۲

۱۱۳۷

۱۰۰ درصد

(Natural)

۱٫۰

۸۵ درصد

(Adaptive)

۲٫۴

آیفون ۱۴

۱/۹۵

۹۴۶

۱۲۷۵ (HDR)

۱۰۰ درصد

۱/۰

گلکسی اس ۲۲ اولترا

۲٫۵

۱۶۸۲

۱۰۰ درصد

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.

    کليه حقوق متعلق به آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) و گروه همکاران سايت می‌باشد. اخلاق و منش رسانه‌ای،نقل محتوای توليد شده توسط اين سايت را مشروط به درج منبع با عنوان کامل ICTna.ir و یا عبارت “آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)” آزاد می‌داند.

    1382-1402 © 2004-2023