اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

September 7, 2023
16:07 پنجشنبه، 16ام شهریورماه 1402
کد خبر: 149410

رونالدو بگویید به جای سیم‌کارت بدون فیلتر دنبال VPN باشد

به بازیکنان تیم‌های خارجی که به ایران می‌آیند سیم‌کارت بدون فیلتر داده می‌شود یا آن‌ها هم قرار است چند روزی را با انواع محدودیت‌ها دست به گریبان شوند؟
 
از همان روز که قرعه‌کشی دور جدید رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا انجام شد و پرسپولیس، سپاهان و نساجی به‌ترتیب با تیم‌های النصر، الاتحاد و الهلال هم‌گروه شدند به فکر کم و کسری‌هایی افتادیم که در برابر این متمولان عربستانی داریم.
 
فکر کردیم به این که حالا کجا باید میزبانی کنیم از تیم‌هایی که به اندازه یک تیم لیگ برتری ما خرج فقط یک بازیکنشان کرده‌اند و نمی‌دانستیم با چه رویی سکوهای ورزشگاه آزادی را نشانشان دهیم یا به چمن استادیوم شهید وطنی دعوتشان کنیم. این که باید میزبان تیم‌هایی باشیم که لیگشان را به ستاره‌های تراز اول دنیا مزین کرده‌اند، در حالی که لیگ برتر ما هنوز تجهیزات VAR را به خودش ندیده است، هم سرافکندگی دیگری بود.
 
انقدر چاله چوله داشتیم که وقتی دیدیم عربستان از AFC درخواست کرده بازی‌هایش با تیم‌های ایرانی در کشوری بی‌طرف برگزار شود، خیلی هم بدمان نیامد. حداقل به سیاق سال‌های قبل می‌رفتیم قطر، که به لطف میزبانی‌اش در جام جهانی ۲۰۲۲ کلی استادیوم باکیفیت دارد و از تجهیزات و فناوری روز دنیای فوتبال چیزی کم ندارد.
 
AFC: به باشگاه‌ها اجازه می‌دهیم مسابقات را در زمین خود میزبانی کنند و از استادیوم‌های رقبا بازدید کنند
 
داشتیم از شر میزبانیِ مهمان‌های متمولی که فصل نقل و انتقالاتشان حسابی حرصمان را درآورده بود خلاص می‌شدیم که خبر رسید در این فصل از رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا خبری از کشور بی‌طرف نیست و هرکس در خانه خودش باید از مهمانانش پذیرایی کند. کنفدراسیون فوتبال آسیا ابراز خوشحالی کرد که ایران و عربستان اختلافات قبلی را کنار گذاشته‌اند و به یُمن این آشتی مقرر کرد که در بازی‌ها در ایران و عربستان برگزار شوند نه یک کشور ثالث.
 
VAR را AFC قرض می‌دهد و استادیوم‌ها را اشتراکی می‌کنیم تا هرطور شده این رقابت‌ها را پشت سر بگذاریم
 
حضور VAR هم که در رقابت‌های این فصل لیگ قهرمانان آسیا الزامی شده در استادیوم‌های ایران هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته چون ما در ایران سیستم و تجهیزات کمک داور ویدئویی را نداریم قرار شد AFC برایمان VAR فراهم کند و مدتی این تجهیزات را به ما قرض بدهد که این فصل را هرطور شده پشت سر بگذاریم تا بعد.
 
فقط کاش کسی یا جایی هم پیدا می‌شد که فکری برای اینترنت پر از اختلال و فیلترینگ انواع و اقسام شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌ها کند. صورتمان را با سیلیِ اشتراکی کردن استادیوم‌ آزادی بین دو تیم و VAR قرضی سرخ نگه می‌داریم اما چطور به رونالدو، بنزما، نیمار و دوستانشان بگوییم این‌جا نه خبری از سرعت بالای اینترنت هست و نه بدون VPN می‌توانند استفاده خاصی از گوشی‌هایشان بکنند؟
 
حالا با اینترنت محدودمان چه کنیم؟
باید برایشان توضیح بدهیم که وقتی پایشان به فرودگاه رسید بعد از تحویل گرفتن چمدان‌ها اولین کاری که باید بکنند این است که دنبال یک VPN خوب بگردند.
 
ولی باید خوب توجیهشان کنیم که اگر VPN نداشته باشند نه می‌توانند اینستاگرام بروند، نه تماسی در واتس‌اپ برقرار کنند، نه سراغ سری به فیس‌بوک بزنند. این را هم حتما باید یادآوری کنیم که نمی‌توانند سراغ گوگل‌پلی بروند تا VPN دانلود کنند چون خود گوگل‌پلی هم در ایران فیلتر است. حتی اگر این ستاره‌ها و دوستانشان آیفون داشته باشند و بدون نیاز به VPN وارد اپ‌استور شوند هم فایده‌ای ندارد چون اکثر VPNهای رایگانی که روی این پلتفرم است در ایران جواب نمی‌دهد و فعال نمی‌شود!
 
البته امروز خبر رسید که قرار است به بازیکنان تیم‌های رقیب نمایندگان ایران در آسیا در بدو ورود به کشور سیم‌کارت بدون فیلتر ارائه شود تا برای برقراری ارتباط مشکلی نداشته باشند. این خبر منبع مشخصی نداشت و معلوم نبود چه کسی یا چه نهادی وعده ارائه سیم‌کارت بدون فیلتر و محدودیت را داده است.
 
معلوم نیست چه کسی وعده سیم‌کارت بدون فیلتر را داده است
پیگیری‌های زومیت از وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی هم به این نتیجه رسید که خبری از ارائه چنین سیم‌کارتی به رونالدو، بنزما، نیمار و دوستانشان نیست! البته در پیگیری‌هایی که بعد از انتشار این خبر انجام دادیم متوجه شدیم نهادهای متولی این امر خودشان هم دقیقا نمی‌دانند چه کسی مسئول تصمیم‌گیری در خصوص ارائه سیم‌کارت بدون محدودیت است.
 
محمد احسان خرامید، مدیر روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به زومیت درباره ارائه سیم‌کارت بدون فیلتر به بازیکنان تیم‌های خارجی که به ایران می‌آیند، اعلام کرد:
 
چنین تصمیم‌هایی در سطح وزارتخانه انجام نمی‌شود، در شورای عالی فضای مجازی یا دادستانی کل کشور انجام می‌شود.
– روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
روابط عمومی شورای عالی فضای مجازی هم توپ را به زمین وزارت ارتباطات برگردانده و گفت: «شورا و مرکز ملی فضای مجازی شرح وظایف مشخصی دارد. ارائه این نوع سیم‌کارت و تصمیم‌گیری درباره آن در حوزه وظایف ما نیست و تماما به وزارت ارتباطات مربوط می‌شود.»
 
هنوز کسی برای ارائه سیم‌کارت بدون فیلتر درخواست نداده است
روابط عمومی وزارت ارتباطات اما در پاسخ به ادامه پیگیری‌‌های زومیت تاکید کرد که تصمیم‌گیری درباره این موضوع به وزارت ارتباطات مربوط نمی‌شود و تا لحظه برقراری تماس ما با این وزارتخانه نه درخواستی برای این سیم‌کارت بدون فیلتر مطرح شده و نه وزارت ارتباطات به دنبال ارائه چنین سیم‌کارتی به این فوتبالیست‌ها است.
 
این وزارتخانه در همین رابطه به موضوع پیشنهاد وزارت گردشگری برای ارائه سیم‌کارت بدون محدودیت به توریست‌ها اشاره کرده و گفت:
 
از مدتی قبل وزارت امور خارجه مثل همان بحث سیم‌کارت گردشگری، به دنبال سیم‌کارت بدون فیلتر برای دیپلمات‌هایی که وارد کشور می‌شوند سیم‌کارت بدون فیلتر بدهند. البته تا جایی که می‌دانم این کار انجام نشد.
– روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
هرچند بر اساس اعلام روابط عمومی وزارت ارتباطات، هنوز پیگیری‌ها برای اعطای سیم‌کارت آزاد و بدون محدودیت به گروه‌های نام‌برده به نتیجه نرسیده است اما دست کم در این پیگیری‌ها مشخص شد که علاوه بر وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، وزارت امور خارجه هم به دنبال برداشتن محدودیت‌ها برای خارجی‌ها بوده است.
 
سیم‌کارت بدون فیلتر جهت حفظ آبرو جلوی مهمان‌های خارجی!
با این حساب انگار خارجی‌ها چه گردشگر باشند، چه سیاستمدار و چه بازیکن فوتبال دغدغه جدی برای برطرف کردن دشواری‌های دسترسی‌شان به اینترنت وجود دارد. بدیهی است که باید چنین دغدغه‌ای داشت و راهی پیدا کرد که جلوی فلان دیپلمات و فلان بازیکن اروپایی حفظ آبرو کنیم اما کاش در کنار نگرانی برقراری تماس خارجی‌ها با خانواده‌هایشان در چند روزی که موقتا مهمان ما هستند، کسی هم فکری به حال مردمی می‌کرد که هر لحظه با این محدودیت‌ها و سختی‌ها نه فقط برای برقراری تماس بلکه برای انجام کار و برطرف کردن نیازهای روزمره‌شان دست به گریبان هستند.
 
علی‌الحساب به گوش رونالدو و دوستانش و کاروان تیم‌های عربستانیِ عازم ایران برسانید که فکری برای تهیه VPN بکنند تا ببینیم آیا نهادی پیدا می‌شود که درخواست سیم‌کارت آزاد بکند و آیا نهادی که مسئول ارائه این سیم‌کارت است پیدا می‌شود که این دوستان را به‌عنوان یک طبقه خاص مشمول سیم‌کارت ویژه و اینترنت خاص یا طبقاتی یا هر اسم دیگری که دارد کند یا نه.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.