سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

October 1, 2023
14:25 یکشنبه، 9ام مهرماه 1402
کد خبر: 150017

کاربران کروم در خطر حمله هکرها

آسیب‌پذیری صفرروزه‌ی جدید کروم به‌صورت فعالانه توسط هکرها استفاده می‌شود و به‌همین‌دلیل گوگل به کاربرانش توصیه کرده است سریعاً این مرورگر را به‌روزرسانی کنند.
 
 
گوگل کروم یک مرورگر وب چند پلتفرمی است که توسط گوگل توسعه یافته‌است. اولین بار در سال 2008 برای مایکروسافت ویندوز با اجزای نرم‌افزار رایگان اپل وب کیت و موزیلا فایرفاکس ساخته شد و بعد از آن به لینوکس، مک او اس، آی او اس و اندروید منتقل شد، جایی که مرورگر پیش فرض در سیستم عامل است. مرورگر همچنین جزء اصلی سیستم عامل کروم است، جایی که به عنوان بستری برای برنامه‌های وب عمل می‌کند.
 
کاربرانی که از مرورگر کروم روی سیستم کامپیوتر خود استفاده می‌کنند، باید بدانن مرورگر کروم دارای یک باگ بسیار خطرناک است که به هکرها، امکان نفوذ به سیستم و کنترل کامل آن را می دهد. متاسفانه این باگ به اندازه ای جدی و خطرناک است که می تواند کلیه سیستم عامل های ویندوز، مکینتاش و لینوکس را تحت تاثیر قرار دهد.
 
هک شدن کامپیوتر با مرورگر کروم یک مشکل جدی است اما راه حل هایی هم برای مقابله با آن ارائه شده است. به عنوان مثال، گوگل برای این منظور، پچ امنیتی شماره 72.0.3626.121 را برای سیستم عامل های ویندوز، مک و لینوکس منتشر کرده است. به این ترتیب، کاربران در نقاط مختلف دنیا می توانند این پچ را دانلود و نصب نموده و از آسیب ها و خطرات ناشی از هک شدن سیستم شان در امان باشند.
 
اما حالا آسیب‌پذیری صفرروزه‌ی جدید کروم به‌صورت فعالانه توسط هکرها استفاده می‌شود و به‌همین‌دلیل گوگل به کاربرانش توصیه کرده است سریعاً این مرورگر را به‌روزرسانی کنند. 
 
آسیب‌پذیری صفرروزه، باگی امنیتی است که قبل از آگاهی توسعه‌دهنده‌ی محصول، توسط پژوهشگران مستقل کشف می‌شود. عبارت صفرروزه بدین معنی است که هیچ فرصتی برای رفع باگ وجود ندارد و احتمال موفقیت حملات هکری بالا است.
 
باگ امنیتی جدید کروم که با کد CVE-2023-5217 رهگیری می‌شود، ممکن است برای سرقت داده‌ی کاربران به هکرها کمک کند. موزیلا نیز تأیید کرده که فایرفاکس دربرابر باگ جدید آسیب‌پذیر است. فرمت VP8 WebM به‌صورت بسیار گسترده استفاده می‌شود و همین موضوع، سرویس اکثر شرکت‌های بزرگ مثل لاجیتک و انویدیا و ای‌ام‌دی را آسیب‌پذیر می‌کند.
 
با اعلام گوگل، بهره‌برداری هکرها از آسیب‌پذیری جدید آغاز شده است. این شرکت هیچ جزئیات دقیقی درباره‌ی حملات ارائه نداده است. با نصب کروم 117 و فایرفاکس 118 امنیت سیستم خود را افزایش دهید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.