تلفن همراه

گوشی

October 4, 2023
12:24 چهارشنبه، 12ام مهرماه 1402
کد خبر: 150089

مدیر ژاپنی، دست هواوی را رو کرد: گوشی میت ۶۰ پردازنده ۷ نانومتری ندارد!

مدیرعامل یک شرکت تحقیقاتی ژاپنی می‌گوید پردازنده‌ی کرین 9000s در گوشی هواوی میت ۶۰ پرو از لیتوگرافی هفت نانومتری استفاده نمی‌کند.
 
 
پردازنده‌ی کرین 9000s که در گوشی هواوی میت ۶۰ پرو حضور دارد، جنجال زیادی به پا کرده است. از یک طرف رسانه‌های چینی، آن را دستاوردی چشمگیر در سایه‌ی تحریم‌ها خطاب می‌کنند و از طرف دیگر، سناتورهای آمریکا و حتی شخص وزیر بازرگانی این کشور، نگران و ناراحت شده‌اند.
 
هواوی تاکنون هیچ جزئیات دقیقی درباره‌ی پردازنده‌ی کرین 9000s ارائه نداده است. زمان کوتاهی پس از رونمایی میت ۶۰ پرو، منابع چینی مدعی شدند که پردازنده‌ی این گوشی بر پایه‌ی لیتوگرافی هفت نانومتری ساخته شده؛ درحالی‌که آمریکا صنعت تراشه‌ی چین را شدیداً تحریم کرده و شرکت‌های چینی صرفاً به تجهیزات ساخت پردازنده‌ی ۱۴ نانومتری دسترسی دارند.
 
 
کرین 9000s
 
میناتاکه میچل کاشیو، مدیرعامل شرکت تحقیقاتی Fomalhaut Techno Solutions در ژاپن، در مصاحبه‌ با South China Morning Post می‌گوید که احتمالاً کرین 9000s پردازنده‌ای هفت نانومتری نیست. بر اساس گفته‌ی او، تراشه‌ی موردبحث بر پایه‌ی لیتوگرافی ۱۴ نانومتری ساخته شده است اما هواوی و SMIC «با بهره‌گیری از تکنیک‌هایی ویژه» کاری کرده‌اند که کرین 9000s عملکردی شبیه‌به پردازنده‌های هفت نانومتری ارائه دهد.
 
بنچمارک‌های مختلف نشان می‌دهند کرین 9000s عملکردی در حد و اندازه‌ی پردازنده‌های مبتنی‌بر لیتوگرافی هفت نانومتری دارد. ظاهراً SMIC برای ساخت پردازنده‌ی جدیدش از دستگاه‌های قدیمی DUV استفاده کرده است؛ چون تحریم‌های آمریکا باعث می‌شوند این شرکت نتواند دستگاه‌های EUV را بخرد.
 
در دنیای پردازنده، لیتوگرافی یا نود پردازشی به ابعاد ترانزیستورها اشاره می‌کند. هرچه عدد لیتوگرافی (در واحد نانومتر) کوچک‌تر باشد، پردازنده پیشرفته‌تر و قدرتمندتر است و انرژی کمتری مصرف می‌کند. در حال حاضر TSMC (بزرگ‌ترین تراشه‌ساز قراردادی دنیا) روی لیتوگرافی سه نانومتری کار می‌کند.
 
منابع آگاه می‌گویند هزینه‌ی ساخت و قیمت CPU جدید برند کرین نسبتاً زیاد است؛ بااین‌حال حمایت دولت چین باعث شده قیمت گوشی هواوی میت ۶۰ پرو چندان بالا نباشد تا خرید موبایل موردبحث برای تعداد زیادی از چینی‌ها امکان‌پذیر شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.