تلفن همراه

گوشی

October 6, 2023
15:02 جمعه، 14ام مهرماه 1402
کد خبر: 150160

آیفون‌های ساخت هند در چین جنجال آفرید

تصمیم اپل برای گسترش تولید محصولاتش به هند، جنجالی در میان شهروندان چینی به پا کرده و موجی از واکنش‌های نژادپرستانه را در پلتفرم‌های شبکه اجتماعی چینی از جمله ویبو و ایکس، برافروخته است.
 
به گزارش ایسنا، این واکنش‌ها عموما به کیفیت گوشی‌های آیفون ۱۵ که اخیرا به بازار عرضه شده اند و ساخت هند هستند، متمرکز بوده است.
 
واکنش‌های تلخ و کمپین‌های اطلاعات نادرست
طی یک هفته گذشته، هند در قلب کمپین‌های اطلاعاتی نادرست، اظهارات تحقیرآمیز و شوخی‌های نژادپرستانه در اینترنت چین بوده است. این رفتار با نقش فزاینده این کشور در شبکه تولید اپل مرتبط است. برخی از شهروندان چینی حتی خواستار فراخوان تحریم گوشی‌های آیفون ۱۵ ساخت هند شده اند.
 
کاربران شبکه‌های اجتماعی در چین، نگرانی‌هایی را نسبت به تصمیم اپل برای تغییر تولید به هند مطرح کرده‌اند. آنها پخش شایعات مربوط به مسائل کیفیت مدل‌های امسال آیفون را شروع کردند. طبق یکی از ادعاهای گسترده اما نادرست، اروپا، آیفون‌های ساخت هند را نپذیرفته است.
 
نقش هند در زنجیره تامین جهانی اپل
برای اولین بار، مدل‌های آیفون ۱۵ و ۱۵ پلاس ساخت هند همزمان با گوشی‌های تولید چین، در ۲۲ سپتامبر در بازار جهانی، عرضه شدند. این نقطه عطف برای هند، توسعه سریع فعالیت های تولید اپل در دومین بازار بزرگ تلفن های هوشمند جهان را نشان می‌دهد و هند را به دومین تولیدکننده بزرگ آیفون در جهان تبدیل می‌کند.
 
با این حال، عرضه آیفون‌های ساخت هند، واکنش شدید در چین را به همراه داشته است. پست‌ها و واکنش‌های شبکه‌های اجتماعی، در رسانه‌های دولتی چین هم مشاهده شده است. در یکی از پست‌های ارسال شده در ویبو،  ادعا شده که پس از رد شدن آیفون ۱۵ در اروپا به دلیل مشکلات کیفیت، این گوشی‌ها به چین ارسال شده اند.
 
نگرانی‌های کیفیت و کلیشه‌های نژادی
برخی از کاربران پلتفرم چینی ویبو، عکس‌هایی را ارسال کرده اند که ذرات گرد و غبار را در لنزهای دوربین و مادربرد گوشی به عنوان مدرکی از کیفیت پایین در گوشی‌های آیفون ۱۵ ساخت هند، نشان می‌دهند. این جنجال‌ها باعث شده است که برخی از مصرف‌کنندگان چینی در شبکه‌های اجتماعی، توهین‌های نژادی و اظهار نظرهای کلیشه‌ای درباره هندی‌ها پست کنند.
 
با این حال، بسیاری از کاربران در هند که جدیدترین مدل‌های آیفون را خریداری کرده اند، هیچ مشکلی را گزارش نکردند و اظهار کرده اند که گوشی‌های جدید، بی‌عیب و نقص کار می‌کنند.
 
کارشناسانی مانند مینگ چی کوئو که تحلیلگر شناخته شده اپل در هنگ کنگ است، هرگونه مسائل مربوط به کیفیت را به تغییرات طراحی با هدف دستیابی به وزن سبک‌تر از جمله کاهش محدوده اتلاف گرما و استفاده از یک بدنه تیتانیومی، نسبت داده‌اند.
 
تغییر تولید اپل به هند
تا همین دو سال پیش، چین حدود ۹۵ درصد از کل گوشی‌های آیفون تولید شده در مقایسه با میزان ناچیز سه درصد در هند را به خود اختصاص داده بود.
 
طبق تحقیقات شرکت کانترپوینت اکنون، سهم هند به تقریبا ۱۴ درصد افزایش یافته و همزمان، سهم چین به حدود ۸۶ درصد کاهش پیدا کرده است.
 
طبق گزارش بانک مرکزی آمریکا، اپل ممکن است تا سال مالی ۲۰۲۵، حدود ۱۸ درصد از تولید جهانی آیفون خود را به هند منتقل کند.
 
بر اساس گزارش بلومبرگ، اپل از سال ۲۰۱۷ به سرعت در حال گسترش تولید آیفون در هند بوده و به سه تولیدکننده قراردادی فاکسکان، ویسترون و پگاترون متکی است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.