امنیت

اینترنت و شبکه

رسانه‌های اجتماعی

فناوری اطلاعات

November 11, 2023
13:31 شنبه، 20ام آبانماه 1402
کد خبر: 151528

پلیس فتا: با صفحات پیکرتراشی در فضای مجازی برخورد میکنیم

 
جانشین رئیس پلیس فتا اعلام کرد با هدف رصد فضای مجازی، با صفحات پیکرتراشی و جراحی زیبایی که تصاویر خصوصی شهروندان را منتشر می‌کنند برخورد می‌کند.
 
 
 
سردار حسین امیرلی، جانشین رئیس پلیس فتا، از شناسایی ۱۲۵ صفحه اینستاگرامی با بیش از ۱۱ میلیون نفر دنبال‌کننده که در زمینه جراحی‌های زیبایی و پیکرتراشی فعالیت می‌کنند، خبر داده است.
 
سردار امیرلی علت تمرکز پلیس فتا روی صفحات پیکرتراشی را انتشار تصاویر خصوصی افراد بدون رضایت آن‌ها اعلام کرده است:
 
رصد و پایش فضای مجازی و شناسایی صفحات غیراخلاقی، مستهجن و مجرمانه بنا بر وظیفه ذاتی در دستور کار پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا قرار دارد؛ در همین راستا و پیرو شکایت تعداد زیادی از شهروندان در خصوص انتشار تصاویر خصوصی آن‌ها در فضای مجازی اقدامات عملیاتی ویژه در دستور کار قرار گرفت.
 
 
جانشین رئیس پلیس فتا در همین خصوص اعلام کرده است که با اقدامات فنی کارشناسان پلیس فتا، ۱۲۵ صفحه اینستاگرامی با بیش از ۱۱ میلیون نفر دنبال‌کننده که در این زمینه فعالیت داشته و اقدام به انتشار تصاویر خصوصی شهروندان می‌کردند، شناسایی شده و پرونده‌شان در فرایند رسیدگی قرار گرفته است.
 
سردار امیرلی در توضیح تخلفات انجام‌شده از سوی این صفحه‌ها اعلام کرده است: «صفحات مزبور تصاویر خصوصی افراد را بدون رضایت آن‌ها و گاهی با تهدید و اجبار منتشر می‌کردند؛ در این راستا افسران سایبری پلیس فتا اقدامات خود را به‌صورت گسترده در سراسر کشور توسعه داده و با بررسی همه جوانب پرونده و بهره‌گیری از روش‌های علمی و فنی موفق شدند اکثر گردانندگان این صفحات را مورد شناسایی قرار دهند و بیش از ۸۴ نفر از این افراد را پس از تشریفات قضائی در چندین عملیات همزمان دستگیر کنند.»
 
بر اساس گزارش پایگاه خبری پلیس، صفحه‌های اینستاگرامی این مجموعه‌ها و کلینیک‌ها مسدود شده‌اند و سردار امیرلی هم بر عدم اعتماد به هویت این افراد در فضای مجازی به شهروندان تأکید کرده است.
 
جانشین رئیس پلیس فتا همچنین توصیه کرده است که افراد از ارسال تصاویر و اطلاعات خصوصی خود برای دیگران و افراد ناشناس که با تبلیغات دروغین تحت عنوان صفحات پیکرتراشی، جراحی‌های زیبایی و… قصد درآمدزایی و دیده شدن دارند، خودداری کنند.
 
علاوه بر این، شهروندان می‌توانند در صورت لزوم از طریق تماس تلفنی با مرکز فوریت‌های سایبری با شماره ۰۹۶۳۸۰ و یا مراجعه به سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.ir با پلیس فتا در ارتباط باشند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.