اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

November 17, 2023
18:14 جمعه، 26ام آبانماه 1402
کد خبر: 151859

مطالعه جدید: گوگل و متا باید سالانه 14 میلیارد دلار به خبرگزاری‌ها بپردازند

براساس این مطالعه، تعامل خبرگزاری‌ها با گوگل و متا دوطرفه است، با این‌حال پولی که این دو پلتفرم می‌پردازند منصفانه نیست.
 
 
 
درآمد تبلیغات سازمان‌های رسانه‌ای در سال‌های اخیر کاهش یافته است، زیرا مردم به سمت سیستم عامل‌های دیجیتال می‌روند. پلتفرم‌های آنلاین بزرگ، مانند گوگل و متا، اکنون با سازمان‌های خبری ایالات متحده درآمد تبلیغاتی اشتراکی دارند. بااین‌حال، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد این مدل تقسیم درآمد تبلیغاتی به سازمان‌های خبری منصفانه پول نمی‌دهد.
 
براساس مطالعه جدید جمعی از محققان آمریکایی، باید درآمد حاصل از تبلیغات به‌صورت 50-50 بین ناشران و پلتفرم‌های آنلاین تقسیم شود. اگرغول‌های فناوری مانند گوگل و متا از فرمول این محققان پیروی کنند، هر سال 14 میلیارد دلار باید به رسانه‌های خبری ایالات متحده بدهند.
 
در سال 2021 استرالیا قانونی تحت عنوان «کد معاملاتی رسانه‌های خبری» تصویب کرد که براساس آن با موفقیت گوگل و متا را برای دستیابی به توافقات تجاری تحت فشار قرار داد. طبق گزارش کمیسیون رقابت و مصرف‌کننده استرالیا، پرداخت‌هایی که تحت این قانون انجام می‌شود، سالانه حدود 200 میلیون دلار استرالیا است. تعجبی ندارد که دولت‌های دیگر به دنبال پیاده‌سازی قانون استرالیا هستند تا راه‌هایی برای دریافت پول اخبار خود بیابند.
 
رابطه متقابل گوگل و متا با خبرگزاری‌ها
سازمان‌های خبری و پلتفرم‌های آنلاین بزرگ رابطه‌ای متقابل با یکدیگر دارند. ناشران برای انتشار محتوای خود به موتورهای جستجو و پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی نیاز دارند. به‌طور مشابه، پلتفرم‌های آنلاین به محتوای ناشران نیاز دارند تا تعامل در این پلتفرم‌ها بالا برود. اغلب، هنگامی که موتورهای جستجو به پرسش‌های کاربران پاسخ می‌دهند، محتوا را از مقالات خبری استخراج می‌کنند. این پاسخ‌های گزیده‌ درواقع شروع‌کننده زنجیره تعامل است و باعث افزایش تبلیغات در گوگل و متا می‌شود. اگر به سازمان‌های خبری ایالات متحده به نسبت محتوای خود غرامت پرداخت شود، فرمول گروه محققان تخمین می‌زند که سالانه گوگل 10 تا 12 میلیارد دلار و متا 1.9 میلیارد دلار باید پرداخت کند.
 
مطالعه جدید استدلال می‌کند که درآمد اشتراکی فعلی، منعکس‌کننده ارزش واقعی محتوای خبری نیست. محققان می‌گویند: «به‌عنوان درصدی از کل درآمد تبلیغات، ما تخمین می‌زنیم که 6.6 درصد از درآمد تبلیغات فیسبوک و 17.5 درصد از درآمد تبلیغات موتورجستجوی گوگل باید به صورت سالانه به ناشران اخبار پرداخت شود».
 
این درآمد اصلاح‌شده فعلاً فقط روی کاغذ است و بعید به نظر می‌رسد که خبرگزاری‌ها روابط خود را با پلتفرم‌هایی مانند گوگل و فیسبوک به خطر بیاندازند چون آن‌ها به این پلتفرم‌ها نیازمند هستند. بااین‌حال، سازمان‌های خبری روز‌به روز از اینکه می‌بینند محتوای آن‌ها بدون جبران منصفانه مورداستفاده قرار می‌گیرد، ناامید می‌شوند. به‌عنوان مثال، نیویورک تایمز تابستان امسال شرایط خدماتی خود را به‌روز کرد تا نگذارد هوش مصنوعی از محتوای آن برای آموزش خود استفاده کند. این اقدام زمانی صورت گرفت که گوگل اعلام کرد از محتوای وب برای آموزش بارد استفاده می‌کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.