لبه تکنولوژی

November 22, 2023
15:47 چهارشنبه، 1ام آذرماه 1402
کد خبر: 152190

چین خودرو برقی با باتری قابل‌تعویض می‌سازد

در تلاش برای تسلط بر بازار چین، نیو و چانگان برای ساخت خودروهای الکتریکی با قابلیت تعویض باتری همکاری می‌کنند.
 
 
نیو (Nio) و چانگان، دو خودروساز چینی، روز پنجشنبه از همکاری خود برای توسعه‌ی خودرو‌های الکتریکی با قابلیت تعویض باتری خبر دادند. نیو که اخیراً با ضرردهی دست‌‌و‌پنجه نرم می‌کند، امیدوار است این قرارداد به کاهش هزینه‌ها و در نهایت بهبود سودآوری‌اش منجر شود.
 
به‌گزارش رویترز، در قالب این مشارکت، نیو و شرکت دولتی چانگان در ساخت و اشتراک‌گذاری ایستگاه‌های تعویض باتری و نیز استانداردسازی باتری‌ها با یکدیگر همکاری خواهند کرد.
 
به‌لطف امکان تعویض باتری، رانندگان دیگر به اتصال خودرو به شارژر نیازی ندارند و به‌سرعت بسته‌های باتری‌ خالی‌شده را با بسته‌های کاملاً شارژ‌شده جایگزین می‌کنند. همچنین، فشار روی شبکه‌ی انتقال نیرو در زمان‌های اوج مصرف کاهش پیدا می‌کند و وقت راننده‌ها در انتظار برای شارژ باتری خودرو‌های خود تلف نمی‌شود.
 
نمای داخلی نیو ET7
 
با‌این‌همه، بیشتر خودروسازان مراکز تعویض باتری را بسیار پر‌هزینه می‌دانند و در‌عوض، سعی می‌کنند با ارائه‌ی ایستگاه‌های شارژ سریع و ساخت خودرو‌های هیبریدی، از اضطراب مشتریان درباره‌ی دامنه‌ی عملکردی این خودرو‌ها با یک بار شارژ بکاهند. برخی دیگر معتقدند که تا زمان استانداردسازی باتری‌ها، این گزینه شدنی نیست.
 
نیو درزمره‌ی معدود شرکت‌های سرمایه‌گذار در فناوری تعویض باتری قرار می‌گیرد. تا ۳۰ آبان، تعداد ایستگاه‌های تعویض باتری نیو به بیش از ۲,۱۰۰ دستگاه در سراسر چین می‌رسید. این شرکت برای دوبرابرکردن این مقدار تا پایان امسال برنامه‌ریزی می‌کند. نیو نیز حدود یک‌میلیون ایستگاه‌ شارژ معمولی در این کشور دارد.
 
نکته‌ی مهم دیگر هم‌زمانی همکاری مذکور با تعدیل نیرو و به‌تعویق انداخته‌شدن سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت نیو با هدف کاهش هزینه‌ها در بحبوحه‌ی افزایش رقابت‌ها در بازار خودرو‌های برقی چین است. این رقابت زمانی شروع شد که شرکت آمریکایی تسلا اوایل امسال جنگ قیمتی خود را آغاز کرد.
 
در ۹ ماهه‌ی نخست سال ۲۰۲۳، نیو با فروش تقریباً ۱۱۰ هزار خودرو در رتبه‌ی هشتم فروش خودرو‌های برقی در چین قرار گرفت. چانگان در همین مدت پس از فروش بیش از ۱۲۳ هزار دستگاه، توانست به جایگاه هفتم این فهرست برسد. این دو امیدوارند ثمره‌ی این همکاری، به‌دست‌آوردن سهم بیشتری از بازار رو‌به‌رشد خودروهای برقی چین باشد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.