5G, 6G, vRAN, OpenRAN

اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

November 28, 2023
13:53 سه شنبه، 7ام آذرماه 1402
کد خبر: 152904

هواوی با توسعه اینترنت ماهواره‌ای، از شرکت‌های خارجی بی‌نیاز می‌شود

منبع: زومیت

سرویس اینترنت ماهواره‌ای هواوی، عملکردی شبیه استارلینک شرکت اسپیس‌ایکس ارائه خواهد داد.

هواوی به یکی از معدود شرکت‌های جهان تبدیل شده که آزمایش شبکه‌ی اینترنتی ماهواره‌ای مشابه استارلینک ایلان ماسک را در مدار پایین زمین (LEO) را آغاز کرده است. درحال‌حاضر، استارلینک بزرگ‌ترین صورت فلکی ماهواره‌ای مدار پایینی زمین را دراختیار دارد. جزئیات آزمایش هواوی نشان می‌دهد که اینترنت ماهواره‌های این شرکت به‌سرعت دانلود ۶۰۰ مگابیت‌برثانیه دست یافته است.

اطلاعات مربوط به آزمایش اینترنت ماهواره‌ای هواوی را وانگ جون، دانشمند ارشد آزمایش فناوری بی‌سیم 6G این شرکت، در رویداد بین‌المللی اکوسیستم صنعت اطلاعات هوافضا به‌اشتراک گذاشت. هواوی قصد دارد اتصال ماهواره‌ای را به گوشی‌های هوشمندش اضافه کند و قبلاً میت ۶۰ پرو را با قابلیت اتصال ماهواره‌ای GeoStationary عرضه کرده است.

به‌نوشته‌ی ISP، ماهواره‌هایی که در مدار پایینی زمین قرار می‌گیرند، ابعاد کوچک‌تری از ماهواره‌هایی دارند که در مدار بالاتر (GEO) قرار دارند و علاوه‌بر‌این، سرعت اتصال به اینترنت در شبکه‌ی ماهواره‌های LEO بیشتر است.

خبر پشتیبانی میت ۶۰ پرو از اتصال ماهواره‌ای GEO با انتقادهایی همراه شد؛ زیرا صنعت درحال‌حاضر به استفاده از ماهواره‌های مدار LEO روی آورده است. غول فناوری چینی در پاسخ به این انتقادها، جزئیاتی از برنامه‌هایش برای ارائه‌ی خدمات اینترنت ماهواره‌ای در مدار پایینی زمین ارائه داد که برای خدمات‌دهی یکپارچه به گوشی هوشمند و پهپاد و هواپیما ایدئال است.

پلتفرم اینترنتی LEO هواوی عملکردی شبیه سرویس استارلینک شرکت اسپیس‌ایکس دارد و دسترسی به اینترنت را در مناطق دور افتاده فراهم می‌کند.

هواوی در توضیح جزئیات ماهواره‌های مدار پایینی زمین، به محدودیت مهمی به‌ نام چگالی پوشش اشاره می‌کند. درواقع، حتی استارلینک هم با وجود بهینه‌سازی‌های فراون، امکان استفاده‌ از حداکثر ظرفیت شبکه‌ی ماهواره‌ای خود را ندارد؛ زیرا برخی از ماهواره‌ها روی سطح اقیانوس‌ها قرار می‌گیرند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.