سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

December 15, 2023
15:12 جمعه، 24ام آذرماه 1402
کد خبر: 154403

آمریکا معتقد است هواوی نمی‌تواند پردازنده ۷ نانومتری را به تولید انبوه برساند

منبع: زومیت

با وجود نگرانی‌های غرب از تولید پردازنده ۷ نانومتری هواوی، ایالات متحده اطمینان دارد که هواوی نمی‌تواند جوابگوی تقاضای بازار باشد.
تردیدی نیست که هواوی و شرکت SMIC با رونمایی از تراشه ۷ نانومتری کرین 9000S، ایالات متحده را غافلگیر کردند؛ پردازنده‌ای که به ادعای کارشناسان صنعت، با وجود تحریم‌ها، پیشرفتی فناورانه محسوب می‌شود.

SMIC بزرگ‌ترین شرکت نیمه‌هادی در چین است، اما با ظرفیت خروجی شرکت‌هایی مانند TSMC و سامسونگ نمی‌تواند برابری کند. این شرکت هم‌چنین برای تولید زیرلایه‌های سیلیکونی که در ساخت پردازنده به کار می‌روند، به فناوری و ماشین‌آلات نسلِ قدیمی‌تری متکی است که همواره مانع بزرگی برای آن‌ها در رقابت با بازیگران این صنعت بوده است.

با وجود موانعی که بر سر راه هواوی و SMIC قرار گرفته است، ایالات متحده نیز مدعی است که تحریم‌های تجاری این دو شرکت طبق برنامه پیش می‌رود و آن‌ها نمی‌توانند جوابگوی تقاضای بازار برای پردازنده‌ ۷ نانومتری در تولید گوشی هواوی باشند.

بر اساس گزارشی از بلومبرگ، تیا کندلر، دستیار وزیر امور صادرات ایالات متحده، در جریان اظهارات خود در برابر کمیته نظارت بر امور خارجه‌ی مجلس نمایندگان، مدعی شد: «کرین 9000S محصولی محلی است، و عملکرد آن در مقایسه با رقبا ضعیف‌تر است.»

عملکرد کرین 9000S هوآوی شبیه به مدل 9000 است اما به دلیل نبود مهندسی پیشرفته در فرآیند ساخت و سایر ابزارهای لازم، عملکرد ضعیف‌تری دارد.

حتی اگر عملکرد این تراشه به نوعی با پردازنده‌های اسنپدراگون ۸ نسل ۳، Dimensity 9300 یا حتی A17 Pro اپل برابری می‌کرد، بعید بود SMIC بتواند آن را در مقیاس انبوه تولید کند.باوجود مشکلات بازدهیِ این شرکت، برآورد می‌شود که هوآوی در سال آینده حدود ۱۰۰ میلیون گوشی هوشمند روانه بازار خواهد کرد، بنابراین آنچه در گزارش فعلی آمده با پیش‌بینی‌های بازار کاملاً متفاوت است.

به طور کلی، با اینکه دولت چین میلیاردها دلار یارانه به SMIC می‌دهد تا زیان‌های ناشی از بازدهیِ کم خود را جبران کند، سال‌های زیادی طول خواهد کشید تا این تولیدکننده استقلال کامل خود را از دولت، در توسعه نود نسل بعدی پردازنده‌ها به دست آورد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.