وزیر ارتباطات: تمام پیشنهاداتم در کمیته فیلترینگ رد شد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه تا کنون تمامی پیشنهادهای او برای رفت فیلتر برخی اپلیکیشنها در نهادهای تصمیم گیر رد شده، گفت: این نهادها دلایل و استدلالهای خود را برای رد کردن این پیشنهادها دارند.
عیسی زارع پور در پاسخ به این سوال که قرار نیست اکنون که فضای کشور در آرامش کامل قرار دارد برخی محدودیتها و فیلتر اپلیکیشنهای کاربردی مثل گوگل پلی برداشته شود، با بیاناینکه تصمیم در این زمینه با من نیست و من بارها حداقل پیشنهادرفع فیلتر گوگلپلی را به کارگروه مصادیق مجرمانه دادهام اما مخالفت میکنند، گفت: ۱۳ نفر در این کارگروه عضو هستند، شش نفر آنها وزرایدولت هستند، یک نفر نماینده مجلس به همراه رییس سازمان صدا و سیما، فرمانده کل انتظامی کشور و دادستان کل و دو عضو دیگر، بهتراست از بقیه اعضای این کارگروه هم سوال کنید که چرانظرشان مخالف است.
وی درباره دلایل مخلفت با این پیشنهاد گفت: برخی استدلالها و دلایلامنیتی است، برخی اخلاقی است و مسائل دیگر ولی ما برای بار سوم هم این پیشنهاد را میبریم تا ببینیم چه میشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا پنج وزیر دیگر عضو این کارگروه هم با رفع فیلتر مخالفند، گفتک نه! اینگونه نیست اما بهتر است نظرشان را از خودشان بپرسید.
زارع پور درباره تدابیر لازم و اتخاذ شده برای امنیت شبکه اینترنت و ارتباطی که احتمال میرود در ایام نزدیک به انتخابات با حملات سایبریبیشتری از سوی هکرها و گروهها و کشورهای متخاصم روبرو شود هم گفت: در بحث امنیت شبکه چندین دستگاه ماموریت دارند و علاوه بر ماوزارت اطلاعات، پدافند غیر عامل، پلیس فتا و مرکز ملی فضای مجازینقش دارند البته راهبری همه اینها با مرکز ملی فضای مجازی است.
وی اضافه کرد: بخشی که به ما سپرده شده زیرساختهای ارتباطی و نظارت بر تضمین امنیت برخی از دستگاهها و تجهیزات غیرزیرساختی عضو دولت است. همکاران من هم شبانه روزی در تلاشند هم برای آزمونهای آسیبپذیری که انجام میدهند و گزارشهای ماهانه و مشاورههایی رفع نقایص و هم مقابله شبانه روزی با حملاتی که از خارج از کشور صورت میگیرد.
وزیر ارتباطات گفت: حجم حمکلات منع سرویس”داس” یا منع سرویستوزیع شده”دی داس” در یکسال گذشته شاید ۲۰ برابر شده باشد اما مردم ما کمتر این را احساس میکنند که به خاطر تلاش همکاران من در شرکت ارتباطات زیرساخت است.
زارعپور در خصوص پیشنهاد و درخواست پلیس برای الزامی شدن نصب «پویشگر امنیتی» پلیس فتا به نام “فارز” بر روی گوشیهای موبایلو تبلتها گفت: من اطلاعی از این موضوع ندارم و باید پیشنهادمشخصی ارایه شود و بررسی کنیم که چیست.
وزیر ارتباطات در بخش دیگری و در جمع خبرنگاران هم با بیان اینکه از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون ۵ هزار و ۶۰۰ روستای جدید به اینترنتدسترسی پیدا کردند و تا پایان سال تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار نیز به اینترنت متصل خواهند شد، گفت: این تعداد، معادل ۴ سال پیشاز آن است.
وی افزود: اتفاق بسیاری بزرگی است که به آبادی روستاها منجر میشودو انگیزه برای مهاجرت معکوس ایجاد میکند.
زارعپور تاکید کرد: پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها، مهمترینپروژه ما در حوزه ارتباطات است و کار با قوت جلو میرود. در بیش از ۱۰۰شهر کار اتصال تمام شده است و نزدیک به ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار خانوار تحت پوشش قرار گرفتهاند و تا پایان سال به ۸ میلیون خانوار تحت پوشش خواهیم رسید. سرعتهایی که با این فناوری میتوانیم برای مردم مهیاکنیم، سرعتهای چند ۱۰۰ مگابیت بر ثانیهای است.
وزیر ارتباطات اعلام کرد: در سفر گذشته رییس جمهور به استان البرز اینطرح را در شهرستان چهارباغ اجرا کردیم و در منزل و محل کار مردم حاضر شدیم و سرعتهای بیش از ۹۰۰ مگابیت بر ثانیه بود. در تلاش هستیم تا پایان دولت چنین امکانی را برای مردم در تمام شهرها ایجادکنیم.
زارعپور افزود: در هفته گذشته کپسول زیستی جدید کشور با یک پرتابگر جدید با موفقیت پرتاب و زیست در فضا بعد از ۱۱ سال احیا شد. اینمسیر پرشتاب دنبال خواهد شد.
وی گفت: تمام دستگاهها باید خدمات خود را از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ارایه کنند که اکنون آمار به ۷۰ درصد رسیده است. امیدوارمتا پایان سال شاهد ارایه ۱۰۰ درصدی خدمات از این طریق باشیم.وزارت ارتباطات اکنون بیش از ۹۰ درصد خدمات خود را به صورت برخط و از طریق این پنجره ارایه میدهد و موارد باقیمانده ظرف چند روز آینده به پایان خواهد رسید.