هوش مصنوعی

January 1, 2024
13:34 دوشنبه، 11ام دیماه 1402
کد خبر: 156347

چت‌بات‌های هوش مصنوعی به جان هم افتادند

منبع: زومیت

محققان با سو‌ءاستفاده از قدرت چت‌بات‌ها برای یادگیری و انطباق، آن‌ها را به جیل‌بریک یکدیگر وادار کردند.

محققان دانشگاه فناوری نانیانگ (NTU) در سنگاپور روشی را برای «جیل‌بریک‌کردن» چت‌بات‌های معروف هوش مصنوعی مانند گوگل بارد و ChatGPT و ‌کوپایلت ایجاد کرده‌اند. جیل‌بریک‌شدن به این چت‌بات‌ها اجازه می‌دهد تا فارغ از محدودیت‌های اخلاقی اعمال‌شده‌ی سازندگان، به پرسش‌های مخرب پاسخ دهند.

به‌سرپرستی پروفسور لیو یانگ، دو تن از دانشجویان دکتری NTU روشی دومرحله‌ای به نام Masterkey برای مهندسی معکوس و دورزدن سیستم‌های دفاعی چت‌بات‌ها ابداع کردند.

ابتدا مهاجم مکانیزم‌های دفاعی چت‌بات هدف را مهندسی معکوس می‌کند. سپس، یک مدل زبانی بزرگ (LLM) دیگر را با داده‌های به‌دست‌آمده آموزش می‌دهد تا از هر ضعفی در چت‌بات رقیب سوءاستفاده و بای‌پس‌هایی را برای آن ایجاد کند. در‌نهایت، Masterkey ایجاد می‌شود که می‌تواند سیستم‌های حفاظتی چت‌بات را حتی پس از اعمال وصله‌های امنیتی به‌دست توسعه‌دهندگان دور بزند.

به‌گفته‌ی پروفسور یانگ، توانایی چت‌بات برای یادگیری و سازگاری مداوم، آن را به بردار حمله علیه رقبا و خودش تبدیل می‌کند. به‌دلیل همین توانایی‌ها، حتی هوش مصنوعی‌ای که برای جلوگیری از ایجاد محتوای خشونت‌آمیز و مضر به‌واسطه‌ی پادمان‌ها و فهرستی از کلمات کلیدی ممنوعه محدود شده است، نیز می‌توان با استفاده از هوش مصنوعی آموزش‌دیده‌ی دیگر دور زد.

به‌گزارش NTU، تنها کاری که چت‌بات حمله‌کننده باید انجام دهد، خودداری از به‌کار‌بردن کلمات کلیدی فهرست سیاه چت‌بات هدف یا دور‌زدن آن‌ها است. پس از این کار، چت‌بات شکست‌خورده‌ی هدف را می‌توان برای ایجاد محتوای خشونت‌آمیز، غیراخلاقی یا مجرمانه به‌کار گرفت.

پیش‌از‌این هم کاربران بارها با استفاده از دستورهای مختلف توانسته بودند تا اندازه‌های مختلفی چت‌بات‌های یادشده را به ایجاد محتوای مغایر اصول تعیین شده مجبور کنند؛ اما روش Masterkey محققان NTU در‌مقایسه‌با دستورهای معمولی، تا سه برابر مؤثرتر است. به‌علاوه، این روش جدید می‌تواند به‌ گونه‌ای تکامل پیدا کند که هرگونه اصلاح‌ امنیتی سازندگان را بی‌اثر کند.

محققان دو روش نمونه را که برای وادار‌کردن چت‌بات‌‌ها به آغاز حمله فاش کردند. روش اول شامل بردن چت‌بات درون شخصیتی بود که برای دور‌زدن کلمات ممنوعه، هنگام نوشتن دستورهای خود بعد از هر کلمه یک فاصله می‌گذاشت. دومین روش نیز با وارد‌کردن چت‌بات به شخصیتی بود که هیچ‌گونه محدودیت‌های اخلاقی نداشت.

پس از موفقیت در جیل‌بریک‌کردن چت‌بات‌های معروف، محققان NTU با ارائه‌ی داده‌های لازم به شرکت‌های مادر این مدل‌های زبانی، آن‌ها را از نتایج مطلع کردند. همچنین، تحقیق برای ارائه در سمپوزیوم امنیت شبکه و سیستم توزیع‌شده (NDSS) که در فوریه‌ی ۲۰۲۴ (اسفند ۱۴۰۲) در سن‌دیگو برگزار می‌شود، تأیید شده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.