امنیت

رمز ارز

فناوری اطلاعات

January 2, 2024
11:37 سه شنبه، 12ام دیماه 1402
کد خبر: 156477

کلاهبرداری 300 میلیون دلاری از کاربران رمزارزها در 2023

منبع: دیجیاتو

براساس آمارهای منتشرشده، بیش از 324 هزار کاربر حوزه رمزارزها در سال 2023 قربانی کلاهبرداری‌های فیشینگ شدند و حدود 295 میلیون دلار از دارایی‌های دیجیتال خود را از دست دادند. طبق گزارش‌ها، در طول سال 2023، فعالیت‌های فیشینگ رشد مداوم داشته‌اند. پیش‌ازاین نیز اعلام شده بود که هکرها در سال 2023 حدود دو میلیارد دلار رمزارز سرقت کردند.

براساس گزارش پلتفرم امنیتی Scam Sniffer، سایت‌های فیشینگ می‌توانند در گوگل و شبکه اجتماعی ایکس تبلیغات منتشر کنند و دستورالعمل‌های آن‌ها را دور بزنند. این پلتفرم امنیتی در گزارش 2023 خود، سازوکار کلاهبردارانی که از طریق فیشینگ کیف پول کاربران رمزارز را تخلیه می‌کنند، تحلیل کرده است. این پلتفرم تأکید دارد که فعالیت‌های فیشینگ در سال 2023 رشد فزاینده‌ای داشته است.

نام مستعار کلاهبرداران، میزان پول سرقتی، تعداد قربانی‌ها و تاریخ سرقت‌ها را در این جدول مشاهده می‌کنید.

در تاریخ 2 مارس 2023 (11 اسفندماه 1401)، یک کلاهبردار با کیف‌پول موسوم به Monkey Drainer که مسئول برخی از سوءاستفاده‌های فیشینگ با ارقام بالا بود، کیف‌پول خود را تعطیل کرد. براساس گزارش‌ها، این کلاهبردار تا آن تاریخ حدود 16 میلیون دلار دارایی دیجیتالی سرقت کرده بود.

به‌طور مشابه، کلاهبردار دیگری با کیف‌پول موسوم به Inferno Drainer نیز در سال 2023، پس از سرقت حدود 81 میلیون دلار دارایی دیجیتال، ناپدید شد. طبق گفته‌های Scam Sniffer، به‌نظر می‌رسد که Angel Drainer پس از بسته‌شدن کیف‌پول Inferno Drainer، مسئولیت سرقت‌ها را بر عهده گرفته است.

براساس تجزیه‌وتحلیل سایت Scam Sniffer، یکی از روش‌هایی که سارقان رمزارز از آن استفاده می‌کنند، هک‌کردن حساب‌های رسمی دیسکورد و ایکس است که از طریق این حساب‌ها لینک‌های فیشینگ را با انتشار پست‌ها پخش می‌کنند. وب‌سایت‌های فیشینگ با انجام ایردراپ‌های جعلی، دارایی‌های کریپتو یا توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) ترافیک ارگانیک دریافت می‌کنند. آن‌ها همچنین لینک‌های منقضی‌شده دیسکورد را تصاحب و از آن‌ها برای خود استفاده می‌کنند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.