دستگیری یک باند فیشینگ در پوشش ثنا
رئیس پلیس فتا اردبیل از انهدام باند فیشینگ ، که در پوشش شکوائیه قضایی (ثنا)، سهام عدالت و غیره اقدام به ارسال لینکهای آلوده و برداشت اینترنتی بیش از 22 میلیارد ریال از حساب های شهروندان نموده بودند، خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی پلیس، سرهنگ علی قهرمان طالع رئیس پلیس فتا استان اردبیل در تشریح این خبر عنوان داشت: در پی وصول پرونده ای به پلیس فتا استان اردبیل ، مبنی بر کلاهبرداری اینترنتی و برداشت غیر مجاز از حساب شاکی به وسیله ارسال پیامک حاوی لینک آلوده با موضوع سهام عدالت ، بررسی موضوع به صورت ویژه در دستور کارشناسان پلیس فتا استان قرار گرفت.
وی ادامه داد : کارشناسان سایبری بلافاصله سرنخهای موجود در جهت شناسایی متهم یا متهمین و کشف پرونده ها را جمعآوری نمودند و با بررسی های تخصصی و یک سری اقدامات و کارهای اطلاعاتی، کلاهبرداران را که به صورت باندی و خانوادگی فعالیت مجرمانه انجام می دادند، را شناسایی و دستگیر کردند؛ در این خصوص تجهیزات و آلات الکترونیک مرتبط با جرم از آنها کشف، جمع آوری و تحویل مقام قضایی گردید.
وی بیان داشت : مال باختگان ضمن اینکه از طریق پیامک های کلاهبرداری سهام عدالت به درگاههای جعلی منتقل شده و حسابشان خالی شده، از طریق بدافزارهای نصب شده در تلفن همراه آنها نیز تعداد قابل توجهی پیامک سهام عدالت به سایر شهروندان نیز ارسال شده است.
سرهنگ علی قهرمان طالع گفت: شگرد این باند به این صورت می باشد که با استفاده از رباتهای تلگرامی اطلاعات کارت قربانیان را استخراج نموده و در جهت گمراه ساختن پلیس، اقدام به خرید از سایت دیجی کالا کرده و کالاهای ثبت شده را توسط یکی از اعضاء خانواده خود در یکی از اماکن عمومی تحویل می گرفتند، فلذا با بررسی های بعمل آمده مشخص گردید تاکنون تعداد 86 فقره پرونده کلاهبرداری در سطح کشور بر علیه متهمین طرح شده است و در طول چهار سال گذشته حدود 800 فقره خرید با استفاده از 13 سیم کارت متفاوت ثبت سفارش و کالاها را نیز دریافت نموده اند که ارزش مالی آنها بیش از 22 میلیارد ریال می باشد و تحقیقات در جهت روشن شدن تمامی ابعاد موضوع ادامه دارد.
این مقام انتظامی تصریح کرد: مجرمان سایبری با نفوذ به تلفن همراه افراد و دسترسی به دفترچه تلفن، اقدام به ارسال پیام ثبت نام یا سود سهام عدالت به مخاطبان قربانی میکنند. از آنجایی که این پیام از طرف یک فرد آشنا ارسال شده است کاربران بسیاری ممکن است گرفتار دام کلاهبردار شوند. از این رو ارسال پیامک واریز سود سهام عدالت از طرف آشنایان، می تواند نشان از هک شدن تلفن همراه آنها باشد. لذا هیچ گاه به آن توجه نکرده و بروی لینک موجود در آن کلیک نکنید.
رئیس پلیس فتا استان اردبیل افزود: شهروندان توجه داشته باشند هر گونه پیام دریافتی در این زمینه از شمارههای شخصی و یا شبکههای اجتماعی قطعاً از سوی مجرمین ارسال شده و با هدف کلاهبرداری و خالی نمودن حساب های بانکی است؛ لذا موکداً به این پیام ها توجه ننموده و از باز کردن هر گونه لینک و یا نصب برنامه های اندرویدی با این عنوان خودداری نمایند و به صورت دوره ای رموز کارت و حساب های بانکی خود را تغییر دهند.
وی عنوان داشت: عموم مردم میتوانند برای ثبت گزارشات خود با مراجعه به قسمت مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا به نشانی https://cyberpolice.gov.ir و همچنین تماس با شماره 096380 اقدام نمایند.