تلفن همراه

گوشی

January 22, 2024
17:46 دوشنبه، 2ام بهمنماه 1402
کد خبر: 158869

گزارش تسنیم از تناقض شعار وزیر صمت برای توسعه فناوری‌های نوین با واردات انبوه آیفونِ از رده خارج

منبع: تسنیم

برنامه‌ریزی برای توسعه فناوری‌های نوین و مدیریت منابع محدود ارزی کشور با تخصیص بی‌ضابطه ارز برای واردات گسترده آیفون‌های از رده خارج در تناقض است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه بسیاری از شرکت‌های فعال در یک حوزه تجاری صرفا به‌خاطر استفاده از منافع ارزی وارد آن‌ کسب‌وکار شده‌اند، بر لزوم تمرکز بر صنایع تکنولوژی‌محور تأکید و اعلام کرده است: شاخصهایی جدیدی مثل ارزبری بهینه باید به‌ معیارهای رتبه‌بندی شرکت‌های برتر اضافه و لحاظ شوند.

همچنین وزیر صمت در همایش معرفی شرکت‌های برتر ایران دستور داده است مرکز رصد فناوری‌های نوین صنعتی برای توسعه کسب‌وکارها تأسیس شود.

هرچند برنامه‌های جدید وزارت صمت بر توسعه کسب وکارها مبتنی بر فناوریهای نوین متمرکز شده است با این حال موضوعاتی مثل تخصیص صدها میلیون دلار ارز به کالاهای غیرضرور همچنان محل سؤال است،
به‌عبارت دیگر هرچند با وجود برنامه‌های توسعه‌محور وزارت صمت که می‌تواند اجماع عمومی در دولت را نیز به‌همراه داشته باشد تأکید بی‌ملاحظه بر تخصیص ارز برای واردات کالاهایی مثل آیفون‌های پایین‌رده محل اشکال و سؤال جدی است.

در واقع هرچند این وزارت‌خانه نقش هماهنگ‌کننده بالادستی در حوزه تولید و تجارت را به‌عهده داشته است و همه‌ساله مدیریت منابع ارزی 35 میلیارد دلاری با بدنه مدیریتی این مجموعه است اما به‌نظر می‌رسد در خصوص کنترل‌های بدیهی در حوزه تخصیص ارز همچنان چالشهای جدی در آن وجود دارد.

با وجود حساسیت افکار عمومی پیگیری انجام‌شده برای شفاف شدن ماجرای تداوم بی‌ضابطه تخصیص ارز برای واردات آیفون مدل 13 و پایین‌تر که هم‌اکنون از خط تولید خارج شده‌اند (ری‌پک و رفرش) اتفاق خاصی در این مجموعه مبنی بر تغییر سیاستها رخ نداده است.

این عدم توجه به موضوعاتی چنین بدیهی در خصوص تخصیص منابع محدود ارزی در حالی است که خبرها حاکی از تخصیص رقم قابل توجه ارز برای واردات گوشیهای تلفن همراهی است که از رده خارج شده‌اند و حتی می‌توان صفت بنجل را هم به آنها نسبت داد.

به گزارش تسنیم، شهریور ماه امسال در مکاتبه رسمی معاون سازمان توسعه تجارت موضوع رفرش و ری‌پک بودن آیفونهای وارداتی از گمرکات کشور به‌صراحت مطرح شد اما با وجود این، وزارت‌ صمت و بانک مرکزی در آشفته‌بازار تخصیص ارز صادراتی به این موضوع نیز واکنشی نشان نداده‌اند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.