همافزایی معاونت علمی و صندوق نوآوری برای توسعه هوش مصنوعی، زیستفناوری و میکروالکترونیک
جلسه هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف بررسی زمینه همکاری مشترک با برخی از ستادهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری و تمرکز روی چند حوزه محوری خاص شامل هوش مصنوعی، زیستفناوری و میکروالکترونیک برگزار شد.
به گزارش ایسنا، محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری در جلسه هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی که با هدف تعامل هرچه بیشتر میان صندوق نوآوری و شکوفایی و برخی از ستادهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری به منظور ایجاد جهش در برخی از حوزههای اولویتدار علم و فناوری کشور برگزار شد، با اشاره به اهمیت اولویتبندی کردن موضوعات و تمرکز روی برخی موضوعات خاص با هدف رقم زدن اتفاقات جدید و اثربخش در کشور، گفت: باید در چند حوزه از جمله هوش مصنوعی، زیستفناوری و میکروالکترونیک، به صورت خاص متمرکز شده و جهشهایی را در این بخشها ایجاد کنیم. در این حوزهها، از بُعد نیروی انسانی، دانش و شرکتهای فعال، شرایط مطلوبی داریم. رویکرد اصلی ما در صندوق نوآوری این است که بیشتر فعالیتهای صندوق روی این اولویتها متمرکز شوند.
خیاطیان تصریح کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودهاند، باید طی سالهای آتی در جمع ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه هوش مصنوعی قرار بگیریم. میتوانیم با ۲ رویکرد به این حوزه نگاه کنیم. رویکرد نخست، بحث تولید علم در این حوزه است که اساسا کار بسیار ارزشمندی است، ولی با آثار اقتصادی خاصی برای کشور همراه نیست. در رویکرد دوم مباحث اقتصادی مدنظر قرار میگیرد و ایران را به یک کشور قدرتمند در حوزه هوش مصنوعی تبدیل خواهد کرد. در این رویکرد، ابعاد اقتصادی، کاربستها و کاربردهای هوش مصنوعی مدنظر قرار میگیرد.
رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین تأکید کرد: باید روی یک برش خاص از هوش مصنوعی به عنوان مثال حوزه آموزش یا سلامت متمرکز شویم و با توسعه زیرساختهای لازم، به توسعه هوش مصنوعی در این حوزهها کمک کنیم.
خیاطیان خاطرنشان کرد: در این مسیر نیازمند تدوین یک نقشهراه هستیم که در آن، زیرساختهای مورد نیاز، برنامههای ترویجی، کسبوکار و اقتصاد آن بخش به دقت مشخص شوند و تعیین کنیم که با چه رویکردهایی میتوانیم به اهداف تعیینشده در بازههای زمانی مشخص، دست پیدا کنیم. شکلگیری اقتصاد این حوزههای اولویتدار برای ما بسیار حائز اهمیت است. معاونت علمی هم در این مسیر میتواند از طریق اعطای گرنت یا بحث تحقیق و توسعه (R&D) همکاری خوبی داشته باشد و در صندوق نوآوری نیز تلاش میکنیم با ارائه انواع خدمات و تسهیلات، مسیر دستیابی به اهداف تعیینشده را هموار کنیم؛ مسیری که با شاخصهای قابل اندازهگیری، منجر به ایجاد جهش در حوزههای تعیینشده شود.
به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، در این نشست دکتر شقایق حق جوی جوانمرد رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی، دکتر بهروز مینایی دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک، دکتر محمدی لاریجانی، مدیر برنامه ملی میکروالکترونیک و دکتر متالهی اردکانی دبیر ستاد توسعه زیستفناوری و پزشکی، گزارشهایی از جهتگیری و برنامهریزیهای لازم به منظور تحقق سریعتر و بهتر اهداف مأموریتی خود را ارائه کردند.