افزایش بدهیهای جاری همراه اول نسبت به داراییهای جاری
ICTna.ir – کاهش داراییهای جاری شرکت ارتباطات سیار ایران نسبت به بدهیهای جاری موجب کسری سرمایه در گردش این شرکت شده است.
به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، مجموع داراییهای جاری این شرکت معادل ۱۴۳ میلیون و ۷۱۵ هزار و ۲۶۵ میلیون ریال و مجموع بدهیهای جاری آن معادل ۶۶۴ میلیون و ۵۷۹ هزار و ۹۵۲ میلیون ریال است.
این شرکت در گزارشی که به سازمان بورس ارایه داده، در توضیح پایین بودن مبلغ سرمایه در گردش در صنعت ارتباطات اعلام کرده است درآمد شرکت عمدتا به طور نقد وصول میشود چراکه صدور قبوض مشترکین دائمی به صورت ماهانه بوده و فروش به مشترکین اعتباری به صورت پیشفروش است و نیز پایین بودن دوره وصول مطالبات شرکت که معادل ۳۸ روز است، موجب شده که منابع شرکت برای پوشش فروش عمدتا از محل جریان نقدی حاصل از عملیات و نه از محل سرمایه در گردش باشد.
بر همین اساس، همراه اول به جای نگهداری وجوه به صورت سرمایه در گردش، ترجیح میدهد آنها را در داراییهای غیرجاری با بازده بیشتر شامل سرمایهگذاری در تجهیزات مخابراتی و تکنولوژیهای جدید، سرمایهگذاریهای بلند مدت در سهام شرکتها و …. صرف کند.
اینترنت موبایل عامل افزایش درآمدهای همراه اول
نتایج عملکرد شرکت در سنوات اخیر تحت تاثیر تغییرات تکنولوژی و انتقال به نسلهای بالاتر موبایل باند پهن و از سوی دیگر، گسترش روزافزون خدمات مبتنی بر داده و در نهایت استفاده بیش از پیش مشترکین از اینترنت پرسرعت، عامل عمده افزایش درآمد این شرکت محسوب میشود.
افزایش ۲۶ درصدی درآمد عملیاتی
از سوی دیگر، افزایش هزینههای مرتبط با ارایه خدمات داده از جمله هزینههای لینک و همچنین هزینههای سرمایهگذاری در این بخش اجتنابناپذیر بوده است و در همین زمان مبلغ درآمد عملیاتی در دوره میانی نه ماهه منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۲، معادل ۳۵۴ میلیون و ۲۴۹ هزار و ۸۳۴ میلیون ریال بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۲۶ درصد افزایش یافته است.
افزایش ۳۲ درصدی مانده تسهیلات دریافتی
همچنین مانده تسیهلات دریافتی شرکت ارتباطات سیار ایران در دوره میانی نه ماهه منتهی به ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۲ به مبلغ ۱۷۴ میلیون و ۴۰۶ هزار و ۱۸۷ میلیون ریال رسید که نسبت به پایان سال گذشته، ۳۲ درصد افزایش داشته است.
حدود ۱۰۳ میلیون مشترک همراه اولی
کل مشترکین سیمکارتهای همراه اول در کشور تا پایان آذر ماه ۱۴۰۲ به ۱۰۲ میلیون و ۹۹۸ هزار و ۱۵۱ مشترک با ضریب نفوذ ۱۲۱ درصد رسید.