جشن ۶ میلیونی شدن پوشش فیبرنوری بزودی برگزار میشود
بــــرش
ارائه ۱۲ درصد خدمات دستگاهها بهصورت هوشمند
وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات گفت: تقریباً تمام دستگاهها به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند متصل هستند اما گاهی بهدلیل از دست دادن استانداردهای ما اتصال خود را از دست میدهند. در حال حاضر تقریباً ۷۰ درصد خدمات بهصورت الکترونیکی ارائه میشود. ما در بخش استعلامات الکترونیکی کمی از برنامه عقب هستیم چرا که تعداد استعلامات زیاد است اما در حوزه هوشمندسازی حدود ۱۲ درصد خدمات دستگاهها هوشمند شدهاند که نیاز به هیچگونه حضور افراد ندارد.
زارعپور افزود: اکنون ۹۱ درصد خدمات وزارت آموزش و پرورش بهصورت الکترونیکی ارائه میشود و بیش از نیمی از خدمات هوشمند شدهاند. وزارت نیرو، ورزش و جوانان، دادگستری، ارتباطات و بهداشت و درمان نیز دستاوردهای خوبی در این زمینه داشتهاند، اما برخی دستگاهها مانند جهاد کشاورزی نیاز به کار بیشتری دارند، هرچند میدانم که در حال تلاش هستند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اکنون بیش از ۵ میلیون و ۴۶۰ هزار خانوار تحت پوشش فیبرنوری قرار دارند. بدین ترتیب با ورود دادههای جدیدی در داشبورد برخط این طرح، این تعداد از ۶ میلیون پوشش عبور خواهد کرد و بزودی جشن ۶ میلیونی شدن را برگزار میکنیم.
«عیسی زارعپور» شنبه شب با حضور در یک برنامه تلویزیونی ضمن تشریح رویدادهای مهمی که در عرصه فضایی رخ داده، جزئیات جدیدی را از توسعه فیبرنوری و هوشمندسازی ارائه خدمات از سوی دستگاهها ارائه کرد.
وی گفت: از زمانی که ایران وارد حوزه فضایی شد تا سال ۱۴۰۰، در مجموع ۱۳ پرتاب فضایی داشتیم که از ابتدای دی ۱۴۰۰ و پس از آغاز به کار دولت سیزدهم تا امروز تعداد پرتابهای فضایی به ۱۱ رسیده و امیدواریم بزودی رکورد پرتابهای فضایی را بزنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد: این پرتابها نمایانگر کارهایی است که تمام بخشها روی زمین انجام میدهند. ماهوارهای که ما میسازیم دهها زیرسامانه و بخش دارد که متخصصان باید اینها را در آزمایشگاه تست کنند اما تا زمانی که در فضا قرار نگیرد، نمیدانیم که اینها درست کار میکنند یا نه.
زارعپور افزود: برای نخستین بار در این دولت توانستیم ماهوارههای ۱۰۰ کیلوگرمی را با موفقیت در مدار قرار بدهیم. این زحمات دانشمندان ما در سالهای اخیر است که در ۲ سال گذشته شتاب خوبی گرفته، ما هیچوقت نافی زحماتی که کشیده شده نیستیم.
پرتاب یک ماهواره دیگر تا پایان سال
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: در تمام بخشها کار با شتاب دنبال میشود. اکنون ماهوارههای بسیاری در صف پرتاب داریم و تا پایان سال حداقل یک ماهواره دیگر را نیز پرتاب خواهیم کرد. البته ما همکاری با کشورهای دیگر را در دستور کار خود داریم، چرا که بهدلیل شرایطی که اکنون پایگاههای پرتاب فعلی ما دارند در برخی مدارها امکان ماهوارهگذاری نداریم و باید با همکاری کشورهای دیگر این کار را انجام بدهیم.
زارعپور افزود: در حال ساخت بزرگترین پایگاه پرتاب فضایی در کشور و غرب آسیا هستیم. ساخت این پایگاه در این دولت شروع شد و فاز نخست آن تا سال آینده به اتمام خواهد رسید و اولین پرتابها در تمامی مدارها را از آنجا انجام خواهیم داد، زیرا پنجره پرتاب این پایگاه بسیار گسترده است. بدین ترتیب تا پیش از آن ماهوارههای عملیاتی را با همکاری کشورهای دیگر در مدار قرار خواهیم داد.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: دادههای فضایی نقش بسیار کلیدی در زندگی مردم ایفا میکند که ما گاهی اوقات از آن غفلت میکنیم. زیرا بخش زیادی از هموطنان ما روزانه از اپلیکیشنهای مسیریاب استفاده میکنند و موقعیتها در این اپلیکیشنها توسط ماهوارهها تعیین میشود. اکنون شرکتهای نوآفرین و دانشبنیانی وجود دارند که از دادههای فضایی برای ارتقای بهرهوری کشاورزی استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه استفاده از دادههای ماهوارهای میتواند بهرهوری را افزایش داده و از فساد جلوگیری کند، افزود: کاربرد دیگری که صنایع فضایی دارند، استفاده از سرریز این فناوری در صنایع دیگر است.
زارعپور تأکید کرد: استفاده از ظرفیت شرکتهای خصوصی و شرکتهای دانشبنیان به شکل جدی در دستور کار وزارت ارتباطات قرار دارد. این اقدام را از بخش ماهواره آغاز کردیم و بزرگترین قرارداد تاریخ فضایی کشور برای ۲ پروژه امسال منعقد شد که یکی از آنها مربوط به ساخت منظومه ماهوارهای مخابراتی شهید سلیمانی با ۱۶ تا ۲۰ ماهواره با کمک بخش خصوصی و پرتاب آن با پرتابگر بومی است، چون در دنیا بخش پرتابگر را به شرکتهای خصوصی سپردهاند. همچنین دوستان ما در بخشهای لشکری در همین مسیر هستند و برای برخی از زیرسامانهها از بخش خصوصی استفاده کردهاند.
کپسول زیستی، دریچهای به تحقق تجربه زیست در فضا
وزیر ارتباطات درباره کپسول زیستی و پرتاب موفق آن به فضا در دولت سیزدهم گفت: کپسول زیستی دارای چند کارکرد اصلی و فرعی است. کارکرد اصلی آن این است که سرانجام ما به جمع کشورهایی میپیوندیم که زیست در فضا را تجربه میکنند. نگاه آینده بشر به منابع کرات دیگر است و این رقابت در جهان آغاز شده است. زمانی که منابع زمین تمام شود به منابع کرات دیگر نیاز است و ما باید برای آن روز آماده باشیم. زارعپور افزود: کاربرد دیگر این است که بسیاری از فناوریهایی که در زیست فضا و اکتشافات فضایی به کار گرفته میشود، فناوریهای بسیار پیشرفته هستند که در دیگر صنایع کشور نیز میتوان از آنها استفاده کرد.
افزایش تعداد ایستگاههای زمینی دریافت دادههای ماهواره به عدد ۴
وی افزود: اکنون ۲ ایستگاه زمینی برای دریافت دادهها داریم که تا پایان سال تعداد آنها به چهار ایستگاه خواهد رسید تا امکان بهرهبرداری از دادههای فضایی نیز افزایش یابد.
زارعپور گفت: ماهوارههایی که در مدار لئو(مدار پایین) قرار میگیرند روزی چند مرتبه در آسمان ایران ظاهر میشوند و هر قدر نقاط تماس ما از طریق ایستگاههای زمینی افزایش یابد، میتوانیم دادهها را سریعتر دریافت کرده و به آنها فرامین جدیدی بدهیم.
داشبورد شفاف برای رصد لحظهای
وزیر ارتباطات درباره میزان پیشرفت طرح ملی فیبرنوری منازل و کسبوکارها گفت: پروژه ملی فیبرنوری جزو معدود پروژههای کشور است که یک داشبورد شفاف برای رصد لحظهای دارد. اکنون بیش از ۵ میلیون و ۴۶۰ هزار خانوار تحت پوشش فیبرنوری قرار دارند. البته مطلع هستم که بخشی از اطلاعات هنوز در سامانه وارد نشده و فکر میکنم تعداد ۶ میلیون پوشش را رد کردهایم و بزودی جشن ۶ میلیونی شدن پوشش فیبرنوری را برگزار خواهیم کرد.
وی افزود: حفاریها در بسیاری از شهرها انجام شده و امیدواریم به قولی که برای ایجاد 8 میلیون پوشش تا پایان سال ۱۴۰۲ دادهایم، بتوانیم عمل کنیم اما کار بسیار سختی است. در تمام شهرهایی که کار میکنیم باید حفاری زیادی انجام شود و ما داریم یک کار ۱۰ ساله را در حدود سه سال انجام میدهیم. بنابراین با همت مدیریت شهرهایی که در آنها مشغول کار هستیم، میتوانیم به تعداد موردنظر پوشش دست یابیم.
زارعپور تصریح کرد: زمان پخش مسابقه فوتبال بین ایران و ژاپن ترافیک داخلی کشور از هفت ترابیت بر ثانیه عبور کرد و رکورد جدیدی را به ثبت رساند. در ابتدای دولت این عدد ۲ تا ۲.۵ ترابیت بر ثانیه بود که اکنون ۲ برابر شده و این حاصل توسعه مستمر زیرساختهای ارتباطی کشور است.