مطالبه احزاب پاکستان در روز انتخابات برای رفع محدودیت اینترنت
روند اخذ رای برای انتخابات عمومی در سراسر پاکستان ادامه دارد اما اقدام دولت این کشور در قطع سرویس اینترنت به دلیل آنچه «تهدیدات امنیتی» خوانده شده، رهبران احزاب را بر آن داشته تا رفع فوری محدودیتها را مطالبه کنند.
به گزارش ایرنا، همزمان با آغاز انتخابات مجالس ملی و ایالتی در پاکستان، تدابیر شدید امنیتی در شهر اسلامآباد پایتخت این کشور و دیگر شهرها با حضور صدها هزار نفر از نیروهای ارتش، یگان پلیس، نیروهای واکنش سریع و سپاه مرزی اعمال شده است.
وزارت کشور پاکستان نیز صبح امروز اعلام کرد که با توجه به حملات اخیر تروریستی، دسترسی به سرویس اینترنت برای جلوگیری از هرگونه رخداد ناگوار به صور موقت قطع شده است.
گزارش شبکههای خبری پاکستان از نارضایتی مردم و احزاب سیاسی این کشور از محدودیت دسترسی به اینترنت حکایت دارد و گفته شده که این وضعیت فرآیند انتخاباتی و نظارت کمیسیون انتخابات بر فعالیت پایگاههای اخذ را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
برخی از احزاب پاکستان با انتقاد از تصمیم دولت، مدعی شدند که محروم ساختن مردم از دسترسی آزادانه به اینترنت و فضای مجازی تهدید بروز تقلب در روند برگزاری انتخابات را افزایش میدهد.
بلاول بوتو زرداری وزیر سابق امور خارجه پاکستان و رئیس حزب مردم طی پیامی در حساب کاربری رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس خطاب به دولت نوشت که قطع اینترنت هرگز قابل توجیه نیست و دولت باید از تصمیم خود صرف نظر کند.
وی از مسئولان حزب خود خواست تا با مراجعه به کمیسیون انتخابات در اسلامآباد ازسرگیری خدمات سرویس اینترنت را با قدرت مطالبه کنند.
برخی از نامزدهای انتخاباتی در شهرهای مختلف پاکستان نیز تصمیم دولت برای قطع اینترنت را به شدت مورد انتقاد قرار دادند.
حزب عمران خان تحت عنوان «جنبش عدالت» نیز با ابراز نگرانی از پیامدهای منفی قطع سرویس اینترنت در روز برگزاری انتخابات مدعی ناپدید شدن فعالان سیاسی و نامزدهای انتخاباتی خود شده است.
شورای حقوق بشر پاکستان به عنوان یک نهاد مستقل با ابراز نگرانی از تصمیم دولت این کشور برای قطع اینترنت اظهار داشت که این تصمیم بر شفافیت انتخابات تاثیر می گذارد.
این شورا اعلام کرد: ارائه خدمات تلفن همراه در روز رای گیری یک نیاز اساسی در پاکستان است و ما از کمیسیون انتخابات و دیوان عالی پاکستان می خواهیم که فوراً به این موضوع رسیدگی کنند.
پیش تر سازمان عفو بینالملل نیز نسبت به آنچه احتمال تشدید سختگیریها در پاکستان همزمان با برگزاری انتخابات این کشور خواند، ابراز نگرانی کرده و از دولتمردان پاکستانی مطالبه کرده بود که اطمینان دهند تا هیچ گونه اعمال زور به ویژه محدودیت دسترسی به اینترنت و فضای مجازی در زمان برگزاری انتخابات صورت نگیرد.
پاکستانیها با هدف تعیین سرنوشت خود، انتخاب دولت جدید این کشور برای پنج سال آینده و امید نسبت به پایان یافتن معضل تروریسم، بحرانهای اقتصادی، تورم و انرژی به پایگاههای اخذ رای مراجعه کرده و رای خود را به صندوق میاندازند.
رای گیری امروز ساعت هشت صبح به وقت محلی در نقاط مختلف پاکستان با حضور گسترده مردم و ناظران داخلی و خارجی آغاز شد و اخذ رای تا ساعت ۱۷ عصر ادامه دارد.
در انتخابات امسال پاکستان ۱۲۸ میلیون و ۵۸۵ هزار و ۷۶۰ نفر واجد شرایط رای دادن هستند که بیش از ۶۹ میلیون و ۲۶۳ هزار نفر از آنها مرد و بیش از ۵۹ میلیون و ۳۲۲ هزار نفر نیز زن هستند.