آخرین وضعیت لایحه امنیت کاربران از زبان زارعپور
طبق اعلام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات لایحه امنیت کاربران در کمیسیون حقوقی-قضایی دولت در دست بررسی است و مراحل پایانی خود را طی میکند.
به گزارش ایسنا، دادههای شخصی و حفاظت از آنها یکی از مهمترین موضوعاتی است که در استفاده از ابزارهای الکترونیکی مورد توجه قرار میگیرد و با پیشرفتهایی که در حوزه فناوری اطلاعات شاهدیم، حفاظت از این اطلاعات و دادهها از اهمیت بیشتری برخوردار میشوند و یکی از اقدامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، به عنوان یکی از متولیان این بخش، رونمایی از لایحه صیانت و حفاظت از دادههای شخصی، به منظور حمایت از حریم خصوصی کاربران فضای مجازی بوده است.
هدف از این لایحه صیانت از حیثیت و کرامت اشخاص موضوع دادههاست که شامل تبیین حقوق اشخاص موضوع دادهها، بهویژه در تعامل با سایر حقهای مشروع، ضابطهمندی فرایند پردازش دادههای شخصی، مسئولیتپذیری پردازش، همافزایی امور تنظیمی و نظارتی پردازش و جبرانپذیری زیانها و آسیبهای پردازش می شود. اما با گذشت سالها از این موضوع، شواهد نشان میدهد اقدام جدی برای تصویب نهایی این لایحه و اجرای سریع آن انجام نشد و حتی در این میان بارها، اطلاعات سایتهای سازمانها و مراکزی که شامل اطلاعات شهروندان بوده، به سرقت رفته است.
بنابراین با توجه به اینکه سرویسهای مجازی هر روز در حال رشد هستند، کسانی که اطلاعات شهروندان را نگه میدارند باید از قبل فرآیند شفافسازی را انجام دهند و دسترسی هکرها به اطلاعات مردم کار مشکلی باشد، درنتیجه باید ضریب حریم خصوصی را به نحو قابل توجهی افزایش داد و قانونگذار تلاش کند از آسیبهای این فضا پیشگیری کند.
لایحه حفاظت از داده چند سال گذشته رونمایی و سال ۱۴۰۱ پیشنویس لایحه قانون حمایت و حفاظت از دادههای شخصی نهایی و سپس بررسی شد اما در این بازه زمانی و با رخدادن چند باره هک اطلاعات کاربران، اگرچه تعیین تکلیف هرچه سریعتر آن احساس میشد اما اقدام تازهای در این زمینه انجام نشد و برخی مسئولان خواستار تسریع در روند تصویب این لایحه شدند.
در این راستا هفته گذشته، عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه نخستین جلسه هیأت دولت در سال جدید درباره آخرین وضعیت لایحه امنیت کاربران اظهار کرد: این لایحه در کمیسیون حقوقی – قضایی دولت در دست بررسی است و مراحل پایانی خود را طی میکند.
وی افزود: قسمتهایی از لایحه به علت بخشهای قضایی نیازمند تایید قوه قضائیه بود که در همین ارتباط نامهای به رئیس قوه قضائیه ارسال شد تا نظر آنها برای این بخشها کسب شود.