امیدوارم تا پایان دولت خاتمی آغاز رسمی کارت پول الکترونیکی را داشته باشیم
دبیر شورای عالی اطلاع رسانی، آخرین حلقه باقیمانده در حوزه دولت الکترونیکی را اعلام رسمی شروع بانکداری الکترونیکی در کشور ذکر و ابراز امیدواری کرد: تا پایان دولت خاتمی آغاز رسمی کارت پول الکترونیکی در کشور را داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار سینا، مهندس “نصراله جهانگرد” در نشست اصحاب قلم IT افزود: سه سال از شروع رسمی برنامه تکفا در ایران می گذرد که تیر ماه سال 81 به تصویب دولت رسد که با آغاز آن حرکت های وسیعی در کشور آغاز شد و تمامی بخش ها و سازمان هایی که در این مسیر گام برداشتند مورد حمایت قرار گرفتند و برنامه تکفا با رویکرد کلی نگری آغاز به کار کرد.
وی اظهار داشت: انتخاب رویکرد استراتژیک شروع کار بر اساس تجربه و بومی کردن تجربه بود که در همه بخش ها، هر جا قدم پیش گذاشت، اقدام کردیم به نحوی که از برنامه های اتوماسیون ساده و راه اندازی شبکه های LAN و WAN حمایت کردیم تا جایی که حرکت وسیعی در کشور سامان یافت و فعالیت بر روی پروژه های اصلی و پیشتاز آغاز شد.
نماینده ویژه رئیس جمهور در فناوری اطلاعات و ارتباطات با اشاره به اینکه حرکت ها در چند بخش چهارچوب، سوابق، راهبردها، اطلاع رساتی، ضوابط دسترسی، ICPها و ISPها پیگیری شد، افزود: گرچه در ابتدای برنامه تکفا با مشکلات زیادی روبرو شدیم اما امروز دسترسی به ارتباطات اینترنتی در کشور رشد کرده و هر کسی با مباغ کمی می تواند به اینترنت دسترسی داشته باشد.
وی، سیاست عمومی دولت را تقلیل هزینه ها عنوان کرد و گفت: تدوین برنامه های مهم و اساسی تر را از دیگر فعالیت های شورای عالی اطلاع رسانی بود.
جهانگرد، از مهمترین دستاوردهای برنامه تکفا را رسوخ این دیدگاه در برنامه بلند مدت ایران ذکر کرد و افزود: در ابتدا تلاش متخصصان برای نشان دادن اهمیت این بخش از برنامه آغاز شد.
وی، شروع برنامه تکفا را نخستین برنامه جامع ایران ذکر و تصریح کرد: اقتصاد دانایی محور به عنوان رویکرد اصلی در برنامه چهارم توسعه در نظام ایران برگزیده شد.
به گفته دبیر شورای عالی اطلاع رسانی، توسعه دانایی محور، موتور حرکت است و در قلمرو فعالیت های اقتصادی بازار در این حوزه در سه سال گذشته شاهد رشد چشمگیری در بازار فناوری ایران بودیم و رشد کمی و کیفی ایجاد شد.
وی اظهار داشت: مشاوره در طرح های جامع و مطالعات و برنامه ریزی در بخش خصوصی در این حوزه به تدریج شکل گرفته و اکنون دارای شرکت هایی هستیم که در سطح ملی و بین المللی در این قلمرو می توانند حرف بزنند.
جهانگرد تصریح کرد: امروز المان های زیرساخت شکل گرفته و شاهد شکل گیری نظام صنفی رایانه ای هستیم که آخرین نظامی است که بنابر قانون مستقل شکل می گیرد.
وی اضافه کرد: با تصویب قانون کپی رایت در داخل همه ساز و کارها و ابعاد و چهارچوب بازار ایران در قلمرو ICT شکل گرفته و مساله پیش رو، چگونگی اجرا، تقویت و اهتمام در انجام آن است.
نماینده ویژه رئیس جمهور در فناوری اطلاعات و ارتباطات یادآور شد: در این حوزه دارای خلاء قانونی نیستیم مگر اینکه در اجرا مشکلی وجود داشته باشد.
وی گفت: در سه سال گذشته تقریبا عوامل شکل دهنده بازار پررونق و فعال برای قلمرو اطلاعات شکل گرفته و برای این حرکت کمبود ضوابط نداریم بلکه به بحث اجرا و چگونگی آن باز می گردد.
جهانگرد، به رسانه ها و مطبوعات اشاره کرد که بزرگترین نقش را در اشاعه، گسترش و تعمیق این پدیده در میان لایه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور دارند و گفت: فقدان یک روابط عمومی فعال در این بخش را خبرنگاران پوشانده اند و در این چند سال بهترین نقدها را در این حوزه داشته ایم و فرهنگ فناوری اطلاعات و ارتباطات یکی از بهترین فرهنگ ها در بخش اقتصادی مطبوعات بوده است.
دبیر شورای عالی اطلاع رسانی تصریح کرد: آنچه که شکل گرفته متکی بر دو دهه تلاش دست اندرکاران کشور بوده و ما در طرح تکفا میراث دار زحمات همه آنها بوده ایم و برخود می دانیم که از تمام آن تلاش ها حمایت کنیم که به همین دلیل در نشست ملی فناوری اطلاعات از اساتید و دانشگاهیان، شرکت های فعال، شخصیت های اثرگذار و همچنین دستگاه هایی که همت ویژه ای در پیاده سازی اهداف برنامه و کاربری فناوری اطلاعات داشته اند، تقدیر خواهیم کرد.
وی به برنامه های آتی شورای عالی اطلاع رسانی اشاره کرد که بیشتر به سمت هماهنگی های فنی پیش خواهد رفت و در بعد اطلاع رسانی و محتوا حرکت می کتد