بازی

فناوری اطلاعات

July 1, 2024
13:00 دوشنبه، 11ام تیرماه 1403
کد خبر: 169029

فعالان حوزه بازی‌سازی: سود بازی‌ساز در ایران گاهی تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد است

فعالان حوزه بازی‌سازی تاکید کردند که سود بازی‌ساز در ایران از بازی خود گاهی تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد است و حداقلی بودن منفعت بازی‌سازی در کشور می‌تواند به عنوان عاملی برای مهاجرت مورد توجه قرار بگیرد.

روز دوم الکامپ با برگزاری یک پنل درباره بازی‌سازی در ایران همراه شد و موضوع مهاجرت نخبگان و بازی‌ساز‌ها مورد بحث قرار گرفت. محمد مهدی بهفرراد، مدیرعامل استودیو «مدریک» در پنل «بازی‌سازی در ایران ورژن ۱۴۰۳» درباره استفاده از هوش مصنوعی در بازی‌سازی گفت: یکی از مزایایی که این فناوری‌ها و هوش مصنوعی دارد این است که نیاز‌هایی که هیچ روشی برای رفع آن نبوده را ایجاد کرده‌ است‌. هوش مصنوعی یک سری غیر ممکن‌ها را با به ممکن‌ها تبدیل کرده و بسیار با ارزش است.

او درباره رابطه مهاجرت و هوش مصنوعی در دنیای فناوری و بازی‌سازی بیان کرد: تأمین نیروی انسانی در دنیا در سطوح تخصصی چالش برانگیز است. این یک قاعده مهاجر‌پذیری صرفاً متعلق به ایران نیست و در حوزه بازی‌سازی، همه کشور‌ها درصدد جذب مهاجر هستند. فلسفه مهاجر فرستادن بد یا غلط نیست اما مهم این است که ایران در کف هرم جذب بازی‌سازی قرار دارد. نیروی انسانی نقش خود را در جهان جدید پیدا می‌کند و هوش مصنوعی نمی‌تواند جای انسان را بگیرد بلکه انسان‌ها در نقش‌های بالاتری قرار می‌گیرد.

بهفرراد درباره نقش ریاست جمهوری در اکوسیستم فناوری و نوآوری گفت: رئیس جمهور در واقع از وزرا و مدیران کل و مدیران در رده‌های مختلف است که جمعیت هزار نفری در سیستم اجرایی کشور را تشکیل می‌دهد پس نباید رئیس جمهور را به عنوان یک نفر در نظر گرفت. معتقدم نگرانی‌ها بابت این موضوع معقول و قابل پیش‌بینی است. توصیه می‌کنم کسانی که در اکوسیستم فناوری در حال فعالیت هستند دچار پیش‎بینی‌های بدبینانه نشوند.

احتیاج به یک روزنه در اکوسیستم فناوری
علی نادعلی‌زاده، مدیرعامل «استودیو تاد»، به عنوان مهمان دیگر این پنل درباره رقابت گوگل و «ChatGBT» در ایران و ایفای نقش هوش مصنوعی گفت: اگر در آینده گوگل توسعه پیدا نکند، گوگل و «ChatGBT» رقیب یکدیگر می‌شوند. بازی‌ساز تازه‌کار باید قبول کند که هوش مصنوعی مورد جدیدی است و می‌تواند با استفاده از قابلیت‌های بی‌شمار هوش مصنوعی، بسیاری از مشکلات را حل کند اما باید بداند که هوش مصنوعی هیچگاه جایگاه حل مسأله، ریاضی و خلاقیت و پروژه‌های نرم‌افزاری را اشغال نخواهد کرد و بازی‌ساز باید این موارد را بلد باشد.

نادعلی‌زاده درباره مهاجرت نخبگان گفت: مهاجرت دلایل مختلفی دارد و معتقدم مهم‌ترین عامل برای کم شدن این روند در بین نخبگان، ‌امید است. به نظرم اگر در ساختار سیاسی و فیلترینگ و موضوعات اجتماعی و برخی بن‌بست‌های فناوری روزنه‌ای باز شود، مهاجرت کم‌تر می‌شود. باید توجه کنیم که گاهی بازی‌ساز فقط ۲۰ تا ۳۰ درصد می‌تواند از بازی خود سود داشته باشد و این می‌تواند در فرایند مهاجرت بسیار تأثیر‌گذار باشد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.