سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

هوش مصنوعی

October 1, 2024
15:02 سه شنبه، 10ام مهرماه 1403
کد خبر: 174751

بایت‌دنس به یکی از بزرگ‌ترین خریداران تراشه‌های هوش مصنوعی هواوی تبدیل شده است

منبع: Zoomit

بایت‌دنس برای توسعه‌ی مدل جدید هوش مصنوعی خود به یکی از بزرگ‌ترین خریداران تراشه‌های هوش مصنوعی هواوی تبدیل شده است.

به گزارش رویترز، بایت‌دنس به‌عنوان شرکت مادر تیک‌تاک، قصد دارد مدل هوش مصنوعی خود را که با تراشه‌های هواوی آموزش داده شده است، توسعه دهد. محدودیت‌های ایالات متحده برای غول رسانه‌های اجتماعی چینی، این شرکت را برای تأمین ملزومات خود، بیشتر به سمت کشور چین سوق می‌دهد.

ایالات متحده از سال ۲۰۲۲ شروع به محدود کردن صادرات تراشه‌های پیشرفته‌ی هوش‌ مصنوعی به شرکت‌های چینی کرد. نتیجتاً بایت‌دنس بیشتر به سمت خرید از تأمین‌کنندگان چینی‌ تولیدکننده‌ی تراشه‌های هوش مصنوعی متمایل شد.

گفته می‌شود که قدم بعدی بایت‌دنس در رقابت هوش مصنوعی، استفاده از تراشه‌ی Ascend 910B هواوی برای آموزش یک مدل زبانی بزرگ است. ظاهراً درحال‌حاضر روی ساخت مدل جدید هوش مصنوعی کار می‌کند، اما هنوز معلوم نیست که آیا برای این کار از تراشه‌های هواوی استفاده خواهد کرد یا خیر.

بایت‌دنس درحال‌حاضر عمدتاً از Ascend 910B برای وظایف ساده‌تر استفاده می‌کند که شامل انجام پیش‌بینی توسط مدل‌های هوش مصنوعی‌ای که پیش‌تر آموزش دیده‌ بودند، است. آموزش مدل‌های هوش مصنوعی به توان پردازش حجم عظیمی از داده‌ها نیاز دارد و فعلاً تنها در تراشه‌های پرقدرت و شناخته‌شده، مثل مدل‌هایی که شرکت انویدیا تولید می‌کند، یافته می‌شود.

یکی از افراد مطلع در زمینه‌ی هوش مصنوعی شرکت بایت‌دنس می‌گوید پیچیدگی‌ها و قابلیت‌های هوش مصنوعی جدید بایت‌دنس که با پارامتر‌های محاسباتی اندازه‌گیری می‌شود، کمتر از مدل هوش مصنوعی پیشین بایت‌دنس، یعنی مدل Doubao است.

اگرچه سخنگوی تیک‌تاک در واشنگتن به نمایندگی از بایت‌دنس گفت که هیچ مدل هوش مصنوعی جدیدی در دست توسعه نیست، اما این شرکت بیش‌ از ۱۰۰٬۰۰۰ واحد تراشه‌ی Ascend 910B به هواوی سفارش داده و تا مرداد ماه تنها ۳۰٬۰۰۰ عدد را تحویل گرفته است.

ظاهراً محدودیت عرضه و قدرت محاسباتی محدود تراشه‌های هواوی نسبت به تراشه‌های پیشرفته‌تر انویدیا، بایت‌دنس را از تعیین جدول زمانی برای مدل جدید هوش مصنوعی خود بازداشته‌ است.

تکنولوژی فعلی هوش مصنوعی بایت‌دنس در چت‌بات Doubao و ابزار تبدیل متن به ویدئو Jimeng به کار گرفته شده است. این شرکت دو مدل هوش مصنوعی بر پایه‌ی Doubao را برای رقابت با OpenAI معرفی کرد.

چت‌بات شرکت بایت‌دنس از اوایل سال ۲۰۲۴ محبوبیت‌ زیادی پیدا کرده و به یکی از محبوب‌ترین برنامه‌های چین با بیش از ۱۰ میلیون کاربر فعال ماهانه تبدیل شده است.

تأکید زیاد بایت‌دنس بر هوش مصنوعی، آن را به یکی از بزرگ‌ترین خریداران تراشه‌های هوش مصنوعی هواوی تبدیل کرده است و همچنین بزرگ‌ترین خریدار تراشه‌ی H20 AI انویدیا محسوب می‌شود. انویدیا این تراشه را با در نظر گرفتن محدودیت‌های ایالات متحده و مخصوص بازار چین توسعه می‌دهد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.