پیام‌رسان

تلفن همراه

October 6, 2024
13:46 یکشنبه، 15ام مهرماه 1403
کد خبر: 175119

مهاجرت افراطی‌ها از تلگرام آغاز شد

منبع: ایسنا

بعضی از افراطی‌های راستگرا از تلگرام به سرویس پیام‌رسانی «سیمپل ایکس» روی آورده اند که نیازی به ایمیل یا شماره تلفن کاربر ندارد.

مهاجرات از تلگرام پس از آن آغاز شد که پاول دوروف، موسس و مدیرعامل این پلتفرم، مقابله با محتوای غیرقانونی و همکاری با درخواست‌های مقامات اجرایی قانون را اعلام کرد. دوروف چند هفته قبل به اتهام کمک به انتشار مطالب سوءاستفاده از کودکان و ارتکاب فعالیت‌های مجرمانه در تلگرام، در فرانسه دستگیر شد.

بعضی از این کاربران، افراطی‌های راستگرایی هستند که نسبت به استفاده از تلگرام نگران شده اند و به اپلیکیشن پیام‌رسان «سیمپل ایکس» روی آورده اند که گزینه‌های حریم خصوصی و رمزنگاری بی‌همتایی را وعده داده است.

این اپلیکیشن، جایگزین امن‌تری دیده می‌شود زیرا از کاربر، احراز هویت به شکل ایمیل یا شماره تلفن همراه نمی‌خواهد و وعده می‌دهد که حریم خصوصی کاربر را به شکل اساسی بهبود میدهد.

«سیمپل ایکس» در وب سایت خود مدعی شده که نمی‌تواند پروفایل کاربر، مخاطبان و متادیتا آنها را رصد کند و آنها را از سرورهای خود مخفی کرده است. این پیام رسان گفته است نمی‌داند چه تعداد کاربر از سرورهای «سیمپل ایکس» استفاده می‌کنند.

تمام این ویژگی‌ها افراطی‌های راستگرا را دانلود «سیمپل ایکس» ترغیب کرده که گزینه پیام دادن تک به تک و گروه‌های چت بزرگتر مشابه تلگرام را دارد.

این شرکت در اوت، بیش از ۱۰۰ هزار دانلود اپلیکیشن اندروید خود را اعلام کرد و ۱.۳ میلیون دلار تامین مالی را به کمک جک دورسی، مدیرعامل سابق توییتر و یک شرکت سرمایه خصوصی مستقر در بوستون جمع کرده است.

دورسی، در سال ۲۰۲۳ در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) از «سیمپل ایکس» تعریف کرده و این اپلیکیشن را آینده‌دار و بهتر از اپلیکیشن «سیگنال» خوانده بود.

هنگامی که دوروف در فرانسه دستگیر شد، بسیاری از تحلیلگران گمانه زنی می‌کردند که آیا تلگرام شاهد کاهش استفاده در میان گروه «ترورگرام» (گروه تروریستی در انگلیس که در اپلیکیشن تلگرام فعالیت دارد)، خواهد کرد. «ترورگرام» که عمال آنلاین در سراسر جهان دارد، تروریسم را تشویق کرده و فهرستی از اهداف را برای دنبال کنندگان خود فراهم می‌کند.

یک کاربر افراطی پس از مهاجرات از تلگرام، در یک گروه چت «سیمپل ایکس» نوشت: تلگرام ابزار شنود است؛ همیشه بوده و همیشه خواهد بود. به آن تکیه نکنید.

در یک گروه چت نئونازی در یک کانال افراطی که زمانی در تلگرام بود، کاربران درباره «سیمپل ایکس» به عنوان یک فرصت جدید روشن، بحث و گفت و گو کردند.

طبق اطلاعات لینکدین، ایوژنی پابرزکین، موسس «سیمپل ایکس» و سایر موسسان آن، در انگلیس مستقر هستند.

بر اساس گزارش گاردین، پابرزکین گفت: اپلیکیشن «سیمپل ایکس»، کپی تلگرام نیست. در حال حاضر، مشابه کانال‌های تلگرام در شبکه «سیمپل ایکس» وجود ندارد و گروه‌ها برای حمایت از ۵۰ تا ۱۰۰ عضو طراحی شده اند و گروه‌هایی فراتر از این تعداد، قابلیت و کارآمدی بسیار محدودی دارند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.