همکاری فراجا با شرکتهای دانشبنیان برای توسعه پروژه پلیس هوشمند
حدود ۶۰ محصول از شرکتهای دانش بنیانی و نوپا به قرارداد نهایی با نیروی انتظامی جمهوری اسلامی رسیده است. این قراردادها که با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری منعقد شد، برای فروش محصولات حوزه «پلیس هوشمند» بین شرکتهای دانشبنیان و پلیس فراجا صورت گرفت.
مصطفی بغدادی، مدیر توسعه زیست بوم صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، در سومین رویداد عرضه و تقاضای فناوری «پلیس هوشمند» که با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی برگزار شده است، گفت: ما در راستای هوشمندسازی پلیس قصد داریم، عرضه و تقاضای نیازها و ارائه محصولات بین فراجا و شرکتهای دانشبنیان صورت بگیرد. از اینرو از ۵۵ شرکت دانش بنیان در سال ۱۳۹۲، به بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان و نوپا در سال ۱۴۰۳ رسیدیم.
او اشاره کرد: در این رویداد یک روزه، ۴۴ شرکت دانشبنیان و ۱۱ شرکت نوپای فناور، جدیدترین تجهیزات و دستاوردهای خود در حوزه فناوریهای پیشرفته و الکترونیک را در جهت توسعه و پیشرفت برنامه پلیس هوشمند به نمایش گذاشتند. بغدادی گفت: همین رویکرد باعث شده است فروش شرکتهای دانشبنیان در طی ۱۰ سال رشد قابل توجهی در حدود ۹۲۴ همتی را داشته باشد. با این حال، لازم است ارزش اقتصادی و میزان فروش محصولات شرکتهای دانشبنیان را بیش از پیش افزایش دهیم.
معاون فناوری ارتباطات و اطلاعات و پدافند سایبری فراجا، احمد دولتخواه گفت: چالاکی در حوزه ما اجازه آزمون و خطا نمیدهد. بنابراین باید از ظرفیتهای فناوری اطلاعات استفاده کنیم تا بتوانیم الگوهای هوشمندسازی را برای پیشبینی جرایم و توانمندسازی پلیس استفاده کنیم. این الگوها باید باتوجه به شرایط کشور بومیسازی شوند؛ تا با تلفیق تجربیات انسانی و تحقیقات دانشگاهی در هوشمندسازی فرایندهای سازمان فراجا به کارگرفته شوند.
دولتخواه ادامه داد: فناوری برای ایجاد تغییر در فرآیندهای این سازمان میتواند فشار این تحول را ایجاد کند. در این جهت آیتی همیشه پیشران تحول بوده است؛ بنابراین استفاده از ابزارها و محصولات فناورانه دانشبنیانها باعث میشود نیروی متخصص ما در امور هوشمند توانمند شوند؛ درکنار این موضوع خدمات به مردم برای حفظ امنیت و شناسایی ناهنجاریها ارتقا پیدا میکند.
لزوم استعلام بین دستگاهی در عملیات هوشمندسازی پلیس
مصطفی صالحی، مدیر کل توسعه، امنیت و هوشمندسازی سازمان امور دانشجویان، گفت: در راستای هوشمندسازی پلیس فراجا فرآیندهای سنتی باید ابتدا بازمهندسی شوند سپس با مفاهیم الکترونیکی و هوشمند تلفیق شوند. ایجاد پایگاههای داده استنادپذیر و ایجاد امکان استعلام بیندستگاهی لازمه عملیات هوشمند پلیس است. فراجا با هدف تسهیل و تسریع فرآیندهای این حوزه، بهینهسازی مأموریتها و ارتقا امنیت مردم به تحلیل داده و حذف مراحل کاغذی باید بپردازد.
صالحی توضیح داد: هوشمندسازی پلیس در گرو تغییرات ساختار بالادستی و چهارچوب در برنامههای دولت هوشمند است. با توجه به قوانین مدیریت پایگاه داده کشور، متولیان خصوصی برای جمعآوری، نگهداری، پردازش و امنیت اطلاعات و دادهها را برعهده بگیرند و با بخش دولتی همکاری داشته باشند. این موضوع باعث میشود؛ مراکز داده ذیل دستگاههای مربوط استعلام برخط داشته باشند. او اشاره کرد: از آنجایی که چرخه هوشمندسازی خدمات بهم پیوسته است، بخش توسعه دولت الکترونیک، شورای اجرایی فناوری ارتباطات در یکپارچهسازی دادهها و پروژه پیشرفت پلیس هوشمند قدم برداشته است و برنامه راهبردی طبق زمانبندی متولیان این موضوع مشخص گردیده است.
مدیر هوشمندسازی سازمان امور دانشجویان گفت: یکی از موضوعاتی که در هنگام پیادهسازی برنامههای دولت الکترونیک در کشور اتفاق افتاد، سامانهزدگی است. فرآیندهای سازمانی در کشور ما ابتدا نیاز به بازنگری و بازمهندسی دارد؛ سپس برنامه هوشمندسازی و دیجیتالی کردن برای آنها میتواند تدوین شود. در این فرآیند باید تلاش کنیم که استعلامات کاغذی حذف شود و با تبادل داده بین سازمانها و تحلیل آنها به پیشبینی جرایم آینده و شناسایی الگوی رفتاری مجرمان، تخصیص بهینه منابع پلیس و ارتقای امنیت مردم اقدام کنیم.