هوش مصنوعی

October 18, 2024
14:57 جمعه، 27ام مهرماه 1403
کد خبر: 175821

یوتوب به برچسب ویدیوهای واقعی مجهز شد

منبع: Digiato

یوتوب برچسب‌های جدیدی ارائه داده است که نشان می‌دهد ویدیویی با دوربین ضبط یا تصویر و صدای آن دستکاری شده است یا خیر. برچسب جدید «Captured with a camera» را می‌توان به لطف سرویس احراز هویت محتوای دیجیتال Trupic مشاهده کرد ویدیو با این برچسب نیز در کانال خود منتشر کرده است.

یوتوب برای تشخیص صحت ویدیوهای آپلودشده بر استاندارد C2PA تکیه کرده؛ این ویژگی فقط با دستگاه‌هایی کار می‌کند که از متادیتا برای این استاندارد پشتیبانی می‌کنند. صفحه راهنمای یوتوب درمورد برچسب Captured with a camera می‌گوید این برچسب «یعنی سازنده از فناوری خاصی برای تأیید منشأ ویدیوی خود استفاده کرده و تأیید می‌کند صدا و تصویر آن تغییر نکرده است».

علاوه‌براین، سازندگان باید به‌طور خاص از ابزارهایی با C2PA نسخه 2.1 یا بالاتر برای نمایش برچسب استفاده کنند. شرکت‌هایی مانند لایکا نیز از سال گذشته شروع به پیاده‌سازی اعتبارنامه‌هایی برای محتواها در سخت‌افزارهای خود کردند اما هنوز مشخص نیست این اعتبارنامه‌ها برچسب‌های YouTube را به وجود می‌آورد یا خیر.

گوگل می‌گوید درحال «کاوش» نحوه انتقال اطلاعات C2PA به بینندگان یوتوب است. برای دریافت این برچسب، لازم نیست ویدیوها حتماً ویرایش نشده باشند. فقط هر مرحله از فرایند باید از C2PA پشتیبانی کند و از چند مورد اجتناب شود:

ویرایش‌هایی که زنجیره منشأ را از بین می‌برد یا ردیابی ویدیو را به منبع اصلی آن غیرممکن می‌کند؛ برای مثال، اگر تصویری را با متادیتای C2PA بگیرید سپس آن را در آلبوم عکس تلفن خود ذخیره کنید که از C2PA نسخه 2.1 یا بالاتر پشتیبانی نمی‌کند، ممکن است زنجیره منشأ قطع شود.

تغییرات قابل‌توجه در ماهیت یا محتوای اصلی ویدیو، ازجمله صداها یا تصاویر آن.

ویرایش‌هایی که ویدیو را با استانداردهای C2PA (نسخه 2.1 و بالاتر) ناسازگار می‌کند.

گوگل چند وقت پیش نیز برچسب «محتوای تغییریافته با مصنوعی» را راه‌اندازی کرد که به کاربران یوتوب اجازه می‌دهد خودشان محتواهای ساخته‌شده با هوش مصنوعی را علامت‌گذاری کنند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.