تجارت الکترونیک

خبر اول

فناوری اطلاعات

October 22, 2024
14:18 سه شنبه، 1ام آبانماه 1403
کد خبر: 176026

درگاه‌های پرداخت اینترنتی دیجی‌کالا بسته شد/مرکز تتا: ستاد مبارزه با قاچاق کالا از ما خواسته بود

منبع: Peivast

دیجی‌کالا در بیانیه‌ای اعلام کرد به دنبال تعلیق مجوز اینمادش از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیک، درگاه‌های اینترنتی پرداخت این فروشگاه اینترنتی، مسدود شده است. رئیس مرکز تتا علت این اتفاق را درخواست ستاد مبارزه با قاچاق کالا عنوان کرد.

صبح امروز یکم آبان ماه، روابط عمومی دیجی‌کالا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «درگاه‌های پرداخت اینترنتی دیجی‌کالا بسته شده و مجوز اینماد آن به حالت تعلیق درآمده است.»

در این بیانیه آمده است: «برخوردهاى این‌چنین با کسب‌وکارهاى نوآور باعث آسیب دیدن تجارت الکترونیک و خرده‌فروشى آنلاین و فعالان این عرصه در کشور خواهد شد.در شرایطى که انواع کالاهای قاچاق به وفور در فروشگاه‌های حضوری در سطح شهر و فروشکَاه‌هاى اینستاگرامى، تلگرامى و غیره به فروش مى‌رسد، برخورد این‌چنینى با فروشگاه‌هاى آنلاین رسمی که در بستر شفاف کالاها را عرضه می‌کنند، پیامی جز کوچ فروشندگان به فضاهای غیررسمی، بدون هرگونه نظارت و درآمد مالیاتی و ناامیدکردن فعالان اقتصاد دیجیتال ندارد.»

دیجی‌کالا همچنین در بیانیه خود آورده است این برخوردها به ۴۰۰ هزار فروشنده مشغول در این مارکت‌پلیس،‌ آسیب جدی می‌زند و معیشت آن‌ها را به خطر می‌اندازد و درنهایت ابراز امیدواری کرده است که با تدبیر نهادهای ذی‌ربط، این مشکل به‌زودی برطرف شده و دیجی کالا بتواند به سرویس‌دهى مطلوب به مشتریان و فروشندگانش ادامه دهد.»

این موضوع سه چهار ماه با دیجی‌کالا پیگیری می‌کنیم موضوع این است فعالیت می‌کنند ملزم قوانین داخلی کشور موضوع فروش کالاهای بدون مجوز و قاچاق است شرکت دیجی‌کالا گستردگی داره چند جلسه صورتجلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا ما ضابط قاچاق ننهاد ملزم کمک کنیم به درخواست مراجع قانونی در مورد کیس خاص دیجی‌کالا ۴ ماه باهاشون پیگیری می‌کنیم.

رئیس مرکز تتا: تعلیق اینماد به درخواست ستاد مبارزه با قاچاق کالا بوده است

در واکنش به این اطلاعیه، امین کلاهدوزان رئیس مرکز تجارت الکترونیک (تتا) در این رابطه گفت: تقریباً از سه چهار ماه گذشته این مسئله را به دیجی‌کالا تذکر داده بودیم که ستاد مبارزه با قاچاق کالا پیگیر این موضوع است. اما متاسفانه بی‌توجهی مفرط مسئولان در دیجی‌کالا کار را به اینجا کشاند.

مدتهاست بقیه پلتفرم‌های قانونی به این موضوع توجه کردند و بسیاری از قلم کالاها را از سایت خود حذف کردند اما دیجی‌کالا بی‌توجهی کرد.اجرای قانون باید برای همه پلتفرم‌ها یکسان است و ایجاد رویه تبعیض بین شرکت‌ها، منطق مرکز نیست. البته موازاتپیگیر رفع این مشکل و برگشت فعالیت دیجی‌کالا هستیم.
ما حالا امروز به درخواست قانون مجبور به انجام این تعلیق شدیم و به محض رفع تخلف، اینماد به آنها برگردانده می‌شود.

رئیس انجمن تجارت الکترونیکی: فقط مشکل از شفافیت در فضای مجازیست

در این رابطه نیما قاضی، رئیس انجمن تجارت الکترونیکی به پیوست گفت: متاسفانه و مجددا با این نوع مشکلات به روش قدیمی برخورد شده است. از دولت جدید توقع درک بیشتری داشتیم، اما باز همان روش‌های قهری و پاک کردن صورت مسئله.

مشکل از اینجاست که فضای آنلاین شفاف است و همین که مسئولان کشوری ببیند که در سایت‌ها کالایی موجود نیست، تصور می‌کنند وجود ندارد. این در حالیست که تمام کالاهایی که در سایت‌ها فروش آن را ممنوع کرده‌اند، در سطح شهر و فروشگاه‌‌های اینستاگرامی به فروش می‌رسد.

مشکل اقتصاد کشور پاک کردن صورت مسئله نیست. جلوی بازاها، مرزها و گمرگ‌ها را نمی‌توانند بگیرند و همین‌ها باعث فساد، تباهی اقتصاد کشور و رانت بیشتر می‌شود، فضایی که برای قاچاقچی و دلال مناسب است. راهکار مسئله قاچاق جدی‌تر از آن است که با ممنوعیت روی سایت‌ها مشکل حل شود، همین محدودسازی منجر شده است قیمت‌‌های کاذب و چندبرابری به مردم تحمیل شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.