اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

October 22, 2024
18:08 سه شنبه، 1ام آبانماه 1403
کد خبر: 176070

توسعه ماهواره پژوهش ۲ و پروژه‌های اکتشافات فضایی در ماه

توسعه ماهواره پژوهش ۲ و پروژه‌های اکتشافات فضایی در ماه (شامل مدارگرد ماه، محموله ماه‌نشین و ماه‌نورد) در دانشگاه تهران در حال اجرا است.

به گزارش روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ماهواره پژوهش ۲ از جمله ماهواره‌های تحقیقاتی پژوهشگاه فضایی ایران به شمار می رود که اجرای آن در یک شرکت خصوصی برخاسته از دانشگاه تهران در حال انجام است. پروژه اکتشافات فضایی در ماه نیز به‌عنوان یک برنامه کلیدی در راستای اهداف سازمان فضایی ایران به کارفرمایی این سازمان در دانشگاه تهران پیگیری می‌شود.

حسن سالاریه در نشستی که با همین موضوع با حضور اساتید و مدیران پژوهشکده خودرو، سوخت و محیط زیست دانشگاه تهران برگزار شد، بر هم‌افزایی بین دانشگاه‌ها و سازمان‌های دولتی برای پیشبرد برنامه‌های علمی و پژوهشی تاکید کرد و استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و به‌کارگیری دانش نوین در فرآیندهای مدیریتی و صنعتی را دارای نقشی کلیدی در توسعه پایدار کشور دانست.

وی با بیان اینکه سازمان فضایی ایران با جدیت در مسیر تقویت زیست‌بوم فضایی کشور در بخش خصوصی گام برمی‌دارد، افزود: این سازمان به‌دنبال واگذاری پروژه‌های طراحی و ساخت ماهواره‌های سری پژوهش در قالب مناقصه به شرکت‌های خصوصی دانش‌بنیان است.

سالاریه تصریح کرد: سازمان فضایی ایران در نظر دارد که در راستای تربیت نیروی انسانی خبره حوزه فضایی و دست یابی به فناوری های نوین فضایی، پروژه‌های راهبردی و کلانی را در حوزه علوم و اکتشافات فضایی به دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی واگذار کند.

رییس سازمان فضایی تاکید کرد که ایجاد یک شبکه ارتباطی منسجم میان دانشگاه‌ها و سازمان‌های فضایی با محوریت پژوهشگاه فضایی، می‌تواند به تسریع در پیشرفت پروژه‌ها و افزایش کیفیت آموزش و پژوهش در زمینه فضایی کمک کند.

در این نشست، ابتدا گزارشی جامع از روند اجرای پروژه‌های ماهواره پژوهش ۲ و ماه نورد – ماه گرد توسط مجری این پروژه‌ها ارائه شد.

اساتید حاضر در جلسه نیز در ادامه به بیان موضوعات و نقطه نظرات خود در حوزه آموزش و پژوهش پرداختند و پیشنهاداتی را برای بهبود فرآیندهای پژوهشی و تسهیل ارتباطات بین دانشگاه‌ها و صنعت فضایی ارائه دادند. همچنین، راهکارهایی برای جذب استعدادهای جوان و بهبود امکانات پژوهشی در دانشگاه‌ها مطرح شد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.