اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

October 30, 2024
10:00 چهارشنبه، 9ام آبانماه 1403
کد خبر: 176611

متا در حال کار روی موتور جستجوی مبتنی‌بر هوش مصنوعی خود است

منبع: دیجیاتو

متا احتمالاً می‌خواهد وابستگی خود به موتورهای جستجوی گوگل و مایکروسافت را کاهش دهد.

متا ظاهراً روی موتور جستجوی مبتنی‌بر هوش مصنوعی اختصاصی کار می‌کند تا وابستگی خود به گوگل و مایکروسافت را کاهش دهد. این موتور جستجو احتمالاً محتواهایی را که چت‌بات Meta AI ارائه می‌دهد، فراهم خواهد کرد.

براساس گزارش The Information، چت‌بات هوش مصنوعی متا که در اینستاگرام و فیسبوک تعبیه شده است، درحال‌حاضر از گوگل و مایکروسافت بینگ برای پاسخ به سؤالات کاربران درباره اخبار و رویدادهای اخیر استفاده می‌کند اما به نظر می‌رسد متا می‌خواهد این رویه را تغییر دهد و از موتور جستجوی خودش استفاده کند.

موتور جستجوی مبتنی‌بر هوش مصنوعی متا
طبق گزارش‌های جدید، خزنده وب متا از ماه‌ها پیش در وب مشاهده شده است. به‌ نظر می‌رسد تیم متا حدود 8 ماه است که برای ایجاد پایگاه داده برای چت‌بات خود کار می‌کند. متا همچنین روی ایجاد داده‌های موقعیت مکانی کار کرده است که می‌تواند با نقشه‌های گوگل رقابت کند.

هفته گذشته نیز متا اعلام کرد قراردادی چندساله با رویترز منعقد کرده و چت‌بات آن اجازه خواهد داشت از مقالات خبری این رسانه در پاسخ‌های خود استفاده کند. البته رویترز برای نمایش محتوای خود در چت‌بات هوش‌ مصنوعی متا از طریق فیسبوک، اینستاگرام، واتس‌اپ و مسنجر پول دریافت می‌کند.

به‌طورکلی، شرکت‌های بزرگ فناوری مانند متا و اپل می‌خواهند از گوگل و مایکروسافت مستقل شوند و کمتر به موتور جستجوی آنها اتکا کنند. OpenAI نیز کمی پیش تأیید کرد روی موتور جستجوی هوش مصنوعی به‌ نام SearchGPT کار می‌کند. این موتور جستجو با آنچه در گوگل می‌بینیم، تفاوت دارد و صرفاً به شما لیستی از لینک‌ها نمایش‌ نمی‌دهد، بلکه اطلاعات موردنظرتان را با سازمان‌دهی بهتری نشان خواهد داد.

اکنون باید ببینیم متا چگونه می‌خواهد با ساخت موتور جستجوی اختصاصی خود با شرکت‌های بزرگ فناوری رقابت کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.