سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

November 11, 2024
10:02 دوشنبه، 21ام آبانماه 1403
کد خبر: 177368

ترامپ برای واردات کالا از چین به آمریکا تعرفه ۶۰ درصدی وضع می‌کند

منبع: دیجیاتو

اعمال تعرفه‌های سنگین بر کالاهای الکترونیکی وارداتی از چین می‌تواند شرکت‌های آمریکایی را به تولید گوشی در خاک این کشور ترغیب کند.

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا رسماً به پایان رسید و دونالد ترامپ به‌عنوان چهل‌و‌هفتمین رئیس‌جمهور این کشور انتخاب شد. به‌ نظر می‌رسد یکی از برنامه‌های اصلی او برای 4 سال آینده وضع تعرفه ۶۰ درصدی روی کالاهای واردشده از چین، ازجمله وسایل الکترونیکی، باشد.

رئیس‌جمهور ایالات متحده تقریباً بر همه جنبه‌های کشور کنترل دارد، به‌خصوص مقررات و تعرفه‌ها. ترامپ در مبارزات انتخاباتی ریاست‌جمهوری خود بارها گفته بود قصد دارد مقررات را برای شرکت‌های آمریکایی کاهش دهد و بر کالاهای وارداتی نیز تعرفه وضع کند تا به کسب‌وکارهای این کشور در رقابت با رقبای چینی و کره‌ای کمک کرده باشد.

وضع تعرفه روی کالاهای چینی می‌تواند قیمت کالاهای الکترونیکی در آمریکا را افزایش دهد
بیشتر دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، حول تعرفه‌ها و شعله‌ورکردن جنگ تجاری با چین بود. سال ۲۰۱۸، ترامپ حتی خود را «مرد تعرفه‌ها» نامید. همچنین طی تجمعی انتخاباتی در پنسیلوانیا در اکتبر گفت: «تعرفه زیباترین کلمه در فرهنگ لغت است. زیباتر از عشق، زیباتر از احترام.»

گفته می‌شود ترامپ قصد دارد تعرفه‌ای ۱۰ تا ۲۰ درصدی بر کالاهای وارداتی به ایالات متحده اعمال کند. این میزان تعرفه برای کالاهای تولیدشده در چین می‌تواند تا ۶۰ درصد هم افزایش یابد. تأثیر و پیامدهای اعمال تعرفه ۶۰ درصدی بر کالاهای وارداتی از چین می‌تواند برای شرکت‌های فناوری قابل‌توجه باشد.

اپل و گوگل هم‌اکنون بخشی عمده‌ای از گوشی‌های پرچم‌دار خود را در چین تولید می‌کنند و به‌رغم تلاش‌ها برای گسترش کارخانه‌ها به کشورهایی مانند هند و ویتنام، چین همچنان عضوی کلیدی از زنجیره تأمین این غول‌های فناوری است.

کنارگذاشتن چین از زنجیره تأمین شرکت‌های فناوری سال‌ها طول می‌کشد و به ده‌ها میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جدید برای تأسیس زیرساخت‌ها نیاز دارد. «تیم کوک»، مدیرعامل اپل، پیش‌ازاین گفته بود تولید گوشی‌های هوشمند در چین به‌دلیل نیروی کار ارزان نیست، بلکه به‌دلیل کارگران ماهری است که در این کشور وجود دارد.

دونالد ترامپ سال ۲۰۲۵ وارد کاخ سفید خواهد شد و اعمال تعرفه‌ها می‌تواند از اولین دستورات اجرایی او باشد. اولین پیامد چنین دستوری این است که قیمت لوازم الکترونیکی به‌طور قابل‌توجهی برای مصرف‌کنندگان آمریکایی افزایش می‌یابد؛ برای مثال، یک دستگاه آیفون ۱۶ با قیمت ۷۹۹ دلاری درصورت وضع تعرفه ۶۰ درصدی می‌تواند تا بیش از ۱۲۰۰ دلار نیز قیمت داشته باشد.

البته وضع تعرفه سنگین می‌تواند شرکت بزرگ فناوری را تشویق کند تا کارخانه‌های تولید گوشی‌های هوشمند خود را به ایالات متحده بیاورند. اپل و TSMC پیش‌ازاین ساخت تراشه‌های آیفون در کارخانه آریزونا را آغاز کرده‌اند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.