مقاومت شرکتهای تراشهساز چینی در برابر تحریمهای جدید آمریکا
شرکتهای چینی اعلام کردهاند که تحریمهای جدید آمریکا تأثیری بر عملکرد آنها نخواهد گذاشت.
شرکتهای تراشهساز چینی که هدف کنترلهای صادراتی جدید واشنگتن قرار گرفتهاند، اعلام کردهاند که به محلیسازی زنجیره تأمین خود ادامه خواهند داد و با توجه به تلاشهای اخیر برای انبارکردن تجهیزات، میتوانند به تولید ادامه دهند.
به گزارش رویترز، محدودیتهای صادراتی جدید سومین اقدام سختگیرانهی ایالات متحده علیه صنعت نیمههادی چین در سه سال اخیر محسوب میشود و بر تجهیزات ساخت تراشه و نرمافزار و حافظههای با پهنای باند بالا (HBM) متمرکز است که ر توسعهی مدلهای هوش مصنوعی کاربرد دارند. تحریم جدید آمریکا صادرات تجهیزات به ۱۴۰ شرکت چینی را محدود میکند.
محدودیتهایی جدید بر صادرات ۲۴ ابزار ساخت تراشه و سه ابزار نرمافزاری مرتبط با این حوزه اعمال خواهد شد. تجهیزات ساخت تراشهی تولیدشده در کشورهایی نظیر سنگاپور و مالزی نیز مشمول محدودیتهای صادراتی جدید به چین خواهند بود.
شرکت امپایریان (Empyrean)، تولیدکنندهی ابزارهای اتوماسیون طراحی الکترونیکی (EDA)، اعلام کرد که درج نام آن در فهرست سیاه وزارت بازرگانی ایالات متحده تأثیر چندانی بر عملکردش نخواهد گذاشت.
شرکت جیانگسو ناتا (Jiangsu Nata)، تولیدکنندهی مواد اولیه برای ساخت تراشه، میگوید که تجهیزات کافی را انبار کرده است و در کنار آن، جایگزینهای داخلی خواهد ساخت. سایر شرکتهای فعال درزمینهی ساخت تراشه نیز گفتهاند که زنجیرهی تأمین خود را بهطور کامل بومیسازی کردهاند.
محدودیتهای ایالات متحده ضعفهای صنعت نیمهرسانای چین را هدف قرار داده است که بهشدت به تجهیزات خارجی برای تولید وابستگی دارد. گفته میشود که حجم سرمایهگذاری صنعت تراشهسازی چین در سال آینده احتمالاً ۱۰ میلیارد دلار یا حدود ۳۰ درصد در مقایسه با ۲۰۲۴ کاهش خواهد یافت.