فناوری اطلاعات

December 6, 2024
18:39 جمعه، 16ام آذرماه 1403
کد خبر: 179161

GPS آسمانی ساخته می‌شود

منبع: ایسنا

پژوهشگران استرالیایی با استفاده از داده‌های بصری به‌دست‌آمده از ستاره‌ها تلاش کرده‌اند تا جایگزین آسمانی GPS را برای مسیریابی پهپادها بسازند.

افزایش حملات پارازیت GPS در حملات پهپادها، پژوهشگران استرالیایی را برانگیخت تا یک سیستم مسیریابی آسمانی را بسازند که به جای تکیه بر سیستم موقعیت‌یابی جهانی، از داده‌های بصری ستاره‌ها استفاده می‌کند.

به نقل از تک اکسپلور، مهندسان «دانشگاه جنوب استرالیا»(UniSA)، مسیریابی آسمانی را با فناوری مبتنی بر بینش رایانه‌ای ترکیب کرده‌اند تا یک جایگزین را برای مسیریابی شبانه در محیط‌هایی که GPS غیر قابل دسترس یا غیر قابل اعتماد است، ارائه دهند.

دکتر «ساموئل تیگ»(Samuel Teague) از پژوهشگران این پروژه گفت: سیستم مسیریابی آسمانی سبک‌وزن و مقرون‌به‌صرفه را می‌توان در پهپادهای استاندارد ادغام کرد و یک نسخه پشتیبان قابل اعتماد را با دقت چشمگیر ارائه داد.

تیگ ادامه داد: برخلاف سیستم‌های مسیریابی سنتی مبتنی بر ستاره‌ها که اغلب پیچیده، سنگین و پرهزینه هستند، سیستم ما ساده‌تر و سبک‌تر است و نیازی به سخت‌افزار تثبیت‌کننده ندارد. بدین ترتیب، برای پهپادهای کوچک‌تر مناسب است. این نوع مسیریابی برای عملیات بر فراز اقیانوس‌ها یا در مناطق جنگی که پارازیت GPS در آنها می‌تواند خطرآفرین باشد، ایده‌آل است. این GPS به غیر از بخش دفاعی می‌تواند برای نظارت بر محیط زیست نیز بسیار سودمند باشد.

این سیستم بر الگوریتمی متکی است که از داده‌های بصری به‌دست‌آمده از ستاره‌ها استفاده می‌کند و آن را از طریق سیستم‌های خلبان خودکار استاندارد مورد پردازش قرار می‌دهد. آزمایش روی یک پهپاد با بال ثابت، موقعیت دقیقی را در مسافت چهار کیلومتر نشان داد که با توجه به سادگی و هزینه کم سیستم، یک دستاورد قابل توجه به شمار می‌رود.

تیگ افزود: با تکیه بر مسیریابی آسمانی به جای سیگنال‌های «سیستم ماهواره‌ای ناوبری جهانی»(GNSS)، پهپادها در برابر پارازیت مقاوم خواهند بود.

این پژوهش در مجله «Drones» به چاپ رسید.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.