هوش مصنوعی

December 10, 2024
17:27 سه شنبه، 20ام آذرماه 1403
کد خبر: 179539

رسیدن به هوش جامع مصنوعی شاید 10 سال طول بکشد

منبع: دیجیاتو

مصطفی سلیمان برخلاف سم آلتمن می‌گوید که با سخت‌افزارهای فعلی نمی‌توان به هوش جامع مصنوعی رسید.

«مصطفی سلیمان»، رئیس بخش هوش مصنوعی مایکروسافت، با ادعاهای اخیر «سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، مبنی بر اینکه رسیدن به هوش جامع مصنوعی یا AGI با سخت‌افزارهای امروزی امکان‌پذیر است، موافق نیست. او می‌گوید دستیابی به AGI ممکن است 10 سال طول بکشد.

مصطفی سلیمان اخیراً با سردبیر ورج مصاحبه کرده و در پاسخ به این سؤال که امکان دستیابی به AGI با سخت‌افزار فعلی وجود دارد یا خیر، گفت: «فکر نمی‌کنم این کار روی تراشه‌های GB200 [انویدیا] انجام شود. فکر می‌کنم در 2 تا 5 نسل آینده این امر تحقق خواهد یافت.» البته او می‌گوید هر نسل بیشتر از یک سال طول می‌کشد:

«فکر می‌کنم ظرف 5 تا 7 سال آینده [به AGI برسیم]؛ زیرا اکنون هر نسل 18 تا 24 ماه طول می‌کشد و بسته به اینکه اوضاع چگونه پیش می‌رود، 5 نسل ممکن است 10 سال نیز باشد.»

مخالفت رئیس هوش مصنوعی مایکروسافت با سم آلتمن درباره AGI

البته مصطفی سلیمان خیلی مطمئن نیست که دقیقاً چه زمانی به AGI خواهیم رسید: «این موضوع قطعیت زیادی ندارد و هرگونه اظهارات قاطعانه برای من بی‌اساس به نظر می‌رسند.» او همچنین هوش جامع مصنوعی را این‌طور تعریف می‌کند که سیستم یادگیری همه‌منظوره‌ای است و می‌تواند در تمام محیط‌های آموزشی در سطح انسانی به‌خوبی عمل کند؛ بنابراین، AGI شامل کار فیزیکی نیز می‌شود؛ به‌عبارتی او هوش جامع مصنوعی را با رباتیک نیز مرتبط می‌داند.

از سوی دیگر، سم آلتمن گفته بود AGI «زودتر از آنچه بیشتر مردم جهان فکر می‌کنند، از راه می‌رسد.» حتی یکی از کارمندان ایرانی OpenAI پس از عرضه عمومی مدل o1 ادعا کرد به AGI دست یافته‌اند اما تعریف او از هوش جامع مصنوعی این بود که «در بیشتر کارها از بیشتر انسان‌ها» بهتر عمل می‌کند. درکل چون هنوز در تعریف AGI اتفاق نظر وجود ندارد، نمی‌توان گفت در آخر AGI به چه صورتی چه زمانی به دست کاربران خواهد رسید.

مصطفی سلیمان همچنین درباره مشارکت چند میلیارد دلاری مایکروسافت با OpenAI صحبت کرد؛ به‌رغم بحث‌ها و اختلاف‌نظرها، سلیمان معتقد است همکاری این 2 می‌تواند «یکی از موفق‌ترین مشارکت‌ها در تاریخ کامپیوتر» باشد. او شراکت مایکروسافت با OpenAI را برای 2 طرف سودمند توصیف کرد. اولی به مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی و مالکیت معنوی (IP) دسترسی پیدا می‌کند و دومی منابع محاسباتی و بودجه دریافت خواهد کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.