فناوری اطلاعات

December 15, 2024
18:24 یکشنبه، 25ام آذرماه 1403
کد خبر: 179924

اسپیس‌ایکس ایلان ماسک حالا از مک‌دونالدز و کوکاکولا ارزشمندتر است

منبع: زومیت

بنابر گزارش‌های اخیر، شرکت فضایی ایلان ماسک از مک‌دونالدز و کوکاکولا ارزشمندتر است.
در دنیای پویای اقتصاد، گاه شاهد تغییراتی شگرف هستیم که معادلات سنتی را برهم می‌زنند. یکی از این تحولات افزایش چشمگیر ارزش شرکت فضایی اسپیس‌ایکس و پیشی‌گرفتن آن از شرکت‌های بزرگ و جاافتاده‌ای همچون مک‌دونالد و کوکاکولا محسوب می‌شود. این اتفاق نه‌تنها از رشد بی‌سابقه این شرکت حکایت می‌کند؛ بلکه نمایانگر تغییر نگرش سرمایه‌گذاران به صنعت فضایی و قابلیت‌های فراوان آن در آینده است.

بنابر گزارش Futurism، ارزش اسپیس‌ایکس با رشد خیره‌کننده ۶۷ درصدی، به ۳۵۰ میلیارد دلار رسیده است. این افزایش ارزش پس‌از فروش بخشی از سهام این شرکت رخ‌ داده است و استقبال چشمگیر سرمایه‌گذاران از این شرکت فضایی را نشان می‌دهد.

نکته جالب‌ این است که به گفته ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس‌ایکس، تقریباً هیچ سرمایه‌گذاری حاضر به فروش سهام خود حتی با این ارزش بالا نبود و اسپیس‌ایکس برای جذب سرمایه‌گذاران جدید، به کاهش میزان بازخرید سهام از کارکنان خود مجبور شد. این موضوع خود گواهی بر اعتماد درخورتوجه بازار به آینده اسپیس‌ایکس و برنامه‌های بلندپروازانه آن است.

اسپیس‌ایکس علاوه بر پرتاب‌های موفقیت‌آمیز و کاهش هزینه‌های دسترسی به فضا، روی پروژه‌های متعددی تمرکز دارد که هر‌کدام می‌توانند تحولی در صنعت فضایی ایجاد کنند. توسعه فضاپیمای استارشیپ با هدف سفرهای بین‌سیاره‌ای و ایجاد پایگاه در ماه و مریخ، یکی از این پروژه‌های اصلی محسوب می‌شود.

همچنین، پروژه استارلینک با هدف ارائه اینترنت ماهواره‌ای پرسرعت در سراسر جهان با بیش از ۶٬۷۰۰ ماهواره فعال به‌سرعت در حال گسترش است. این پروژه نه‌تنها دسترسی به اینترنت را در مناطق دورافتاده تسهیل می‌کند؛ بلکه ظرفیت‌های زیادی برای ایجاد درآمد و توسعه بازارهای جدید دارد.

همکاری اسپیس‌ایکس با پنتاگون و ارائه خدمات مبتنی‌بر پرتاب برای ماهواره‌های نظامی و امنیتی نیز بخش دیگری از فعالیت‌های این شرکت محسوب می‌شود. این همکاری‌ها نشان‌دهنده نقش روبه‌افزایش بخش خصوصی در صنایع استراتژیک و حساس مانند صنعت فضایی است.

در کنار این‌ها، انتصاب جارد آیزاکمن، میلیاردر و فضانورد اسپیس‌ایکس، به‌عنوان رئیس جدید ناسا، می‌تواند فرصت‌های جدیدی را برای همکاری‌های بیشتر بین این دو نهاد فراهم کند و جایگاه اسپیس‌ایکس را در پروژه‌های فضایی دولتی و بین‌المللی تقویت کند.

این موفقیت‌ها نه‌تنها ثروت ایلان ماسک را به بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار رسانده است؛ بلکه تصویری جدید از اقتصاد فضایی را ترسیم می‌کند. اقتصادی که دیگر به بودجه‌های دولتی و سازمان‌های فضایی سنتی محدود نیست و با ورود بخش خصوصی و نوآوری‌های فناورانه، به‌سرعت درحال‌ رشد و توسعه است. پیشی‌گرفتن اسپیس‌ایکس از شرکت‌های بزرگ و قدیمی نشانه‌ای واضح از این تغییر پارادایم و آغاز فصلی جدید در تاریخ اکتشافات فضایی و اقتصاد جهانی است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.