بازار سرمایه

December 16, 2024
13:32 دوشنبه، 26ام آذرماه 1403
کد خبر: 179958

کافه‌بازار مجوز پذیرش در فرابورس را دریافت کرد

منبع: زومیت

کافه‌بازار، پس از خروج شرکت سرمایه‌‌‌گذاری سرآوا از ترکیب سهام‌داری هلدینگ هزاردستان، بالاخره موفق شد مجوز پذیرش در فرابورس را دریافت کند.
ورود استارتاپ‌ها و کسب‌وکارها به بازار سرمایه یکی از مسیرهای مطلوب برای آن‌ها است چراکه می‌تواند به روند جذب سرمایه‌شان کمک کند، ضمن شفاف کردن روند فعالیت و درآمد و هزینه‌شان، آن‌ها را به طور دقیق ارزش‌گذاری کرده و زمینه توسعه کسب‌وکار را فراهم می‌‌کند.

با وجود همه مزایایی که وارد شدن به بازار سرمایه برای کسب‌وکارها و شرکت‌ها دارد اما موانع مختلفی بر سر راه رسیدن به بورس و فرابورس وجود دارد که باعث شده بسیاری از کسب‌وکارها یا اصلا نتوانند بورسی شوند و یا سال‌ها تلاش صرف کنند تا بالاخره موفق به ورود به بازار سرمایه شوند. کافه‌بازار حالا شرکت استارتاپی جدیدی است که پس از سال‌ها تلاش موفق شده به فرابورس برسد.

مسیر پر پیچ‌ و خم و طولانی ورود به بازار سرمایه را پیش از این، بعضی کسب‌وکارها مثل آسیاتک و تپسی طی کرده‌اند. اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ بود که آسیاتک توانست ۱۵ درصد از سهام خود را در قالب ۳۰۰ میلیون سهم در بازار بورس عرضه کند. تپسی هم در خرداد ۱۴۰۱ موفق به عرضه سهام خود در بورس شد و به این ترتیب این دو کسب‌وکار را باید صف‌شکنان حوزه بورس دانست.

این در حالی است که تا امروز بسیاری از کسب‌وکارها، از جمله دیجی‌کالا، اسنپ، فیلیمو و…، هنوز نتوانسته‌اند هدف ورود به بورس را محقق کنند. البته بعد از خرید سهام دیجی‌کالا توسط شرکت همراه اول پیش‌بینی می‌شود که این کسب‌وکار آنلاین هم مسیر همواری برای ورود به بورس داشته باشد.

این موضوع یکی از اهدافی است که مدیرعامل شرکت «حرکت اول»، بازوی سرمایه‌گذاری همراه اول، پس از خرید ۴۰ درصد از سهام دیجی‌کالا به آن اشاره کرده بود: «طلسم ورود دیجی‌کالا به بورس را می‌شکنیم.» بعضی از کارشناسان هم یکی از دلایل اصلی فروش سهام دیجی‌کالا به همراه اول را امکان‌پذیر شدن مسیر بورسی شدن این شرکت می‌دانستند.

حالا کافه‌بازار، به‌عنوان بزرگ‌ترین فروشگاه فارسی‌زبان اپلیکیشن‌های موبایل، کسب‌وکار آنلاین جدیدی است که توانسته به نامه پذیرش در فرابورس را دریافت کند. این شرکت که یکی از شرکت‌های هلدینگ هزاردستان است پس از ۴ سال تلاش برای ورود به بازار سرمایه بالاخره موفق به تحقق این هدف شده است.

نامه پذیرش کافه‌بازار در فرابورس پس از خروج شرکت سرمایه‌‌‌گذاری «سرآوا» از ساختار سهام‌داری هلدینگ هزاردستان صادر شده است. سرآوا یکی از سهام‌داران هلدینگ هزاردستان، مالک شرکت‌های کافه‌بازار، کارنامه، ستون و دیوار، بود که اواسط آبان ماه با خود هلدینگ هزاردستان سهامش را خرید و به این ترتیب، این شرکت سرمایه‌گذاری با رأی اکثریت سهام‌داران این هلدینگ از ترکیب سهام‌داری هزاردستان خارج شد.

خروج سرآوا از این هلدینگ کافی بود تا کافه‌بازار پس از ۴ سال تلاش سرانجام بتواند وارد بازار سرمایه شود. آن طور که کافه‌بازار اعلام کرده حدود یک ماه پس از این خروج نامه پذیرش کافه‌بازار در فرابورس صادر شده است.

با حضور صدها هزار اپلیکیشن در کافه‌بازار و هم‌چنین با وجود بیش از ۵۵.۸ میلیون کاربر فعال در این پلتفرم، می‌توان این مجموعه را یکی از کسب‌وکارهای موفق و تاثیرگذار اکوسیستم استارتاپی کشور دانست. بنابراین، می‌توان امیدوار بود که حضور این شرکت در بورس بتواند از یک سو منجر به افزایش شفافیت در اکوسیستم دیجیتال کشور شود و هم مسیر رسیدن سایر شرکت‌های فعال در این حوزه به بازار سرمایه را تسهیل کند؛ چراکه صف شرکت‌های استارتاپی مایل به ورود به بورس و زمان انتظارشان برای رسیدن به این هدف طولانی شده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.