اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

December 23, 2024
11:58 دوشنبه، 3ام دیماه 1403
کد خبر: 180562

۳۴ سال از تولد اولین وب‌سایت دنیا گذشت

منبع: زومیت

اولین وب‌سایت جهان ۳۴ سال پیش راه‌اندازی شد و اینترنت را به ابزاری جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره‌ی انسان‌ها تبدیل کرد.
۳۴ سال از لحظه‌ای که بنیان اینترنت به شکل امروزی‌اش گذاشته شد، می‌گذرد. شبکه‌ی جهانی اینترنت، برای بسیاری از ما به بخش جدایی‌ناپذیری از زندگی تبدیل شده است؛ ابزاری که هم تأثیرات مثبت و هم تأثیرات منفی دارد.

یکی از مهم‌ترین رخدادهای این انقلاب بزرگ، ۲۰ دسامبر ۱۹۹۰ (۲۹ آذر ۱۳۶۹) رقم خورد. در آن روز، تیم برنرز لی، دانشمند کامپیوتر، اولین وب‌سایت و سرور جهان را فعال کرد.

اگر عبارت «اولین وب‌سایت جهان» را در گوگل جست‌وجو کنید، صفحات زیادی به شما خواهند گفت که چنین وب‌سایتی در ۶ آگوست ۱۹۹۱ (۱۵ مرداد ۱۳۷۰) راه‌اندازی شده است. اما در واقع این تاریخ مربوط به زمانی است که وب‌سایت به‌طور رسمی برای عموم مردم در دسترس قرار گرفت.

برنرز لی در سازمان CERN (شورای اروپایی تحقیقات هسته‌ای) مشغول به کار بود و ابتدا این وب‌سایت فقط برای کارمندان سازمان مذکور دردسترس قرار داشت. سرانجام در آگوست ۱۹۹۱ (تیر و مرداد ۱۳۷۰)، اولین سایت دنیا برای همه‌ی کاربران اینترنت در دسترس قرار گرفت.

از آنجاکه مفهوم سرور در سال ۱۹۹۰ ناشناخته بود، برنرز لی برای همکارانش یادداشتی هشداردهنده نوشت. این یادداشت با جوهر قرمز روی برچسبی دست‌نویس به کامپیوتر NeXT که میزبان پروژه بود چسبانده شد: «این دستگاه یک سرور است. آن را خاموش نکنید!!»


Wikimedia

پروژه‌ی برنرز لی در آن زمان اهداف ساده‌ای داشت. او وب را به‌عنوان ابزاری برای اشتراک‌گذاری اسناد و همکاری پژوهشگران طراحی کرده بود. به‌هر حال، حتی در همان مراحل اولیه، پتانسیل عظیم وب قابل مشاهده بود.

اولین وب‌سایت جهان، راهنمای ساده‌ای برای استفاده از وب بود که همچنان فعال است. این صفحه‌ی ساده‌ی متنی، لینک‌هایی به توضیحات پروژه، جزئیات نحوه‌ی دسترسی به اسناد با استفاده از سیستم جدید و دستورالعمل‌هایی برای راه‌اندازی سرور بود.

وب‌سایت ساده‌ی برنرز لی مسیری را آغاز کرد که بعدها به دنیایی پر از ویدیو، تئوری‌های توطئه و بحث‌های بی‌پایان درباره‌ی رنگ لباس‌ها تبدیل شد. این دستاورد همچنین راه را برای تحولات دنیای فناوری هموار کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.