تلفن همراه

گوشی

لوازم جانبی

December 25, 2024
11:24 چهارشنبه، 5ام دیماه 1403
کد خبر: 181027

گوشی‌سازان اندرویدی توجه خاصی به استاندارد شارژ Qi2 نشان ندادند

منبع: زومیت

به‌نظر می‌رسد که استاندارد شارژ Qi2 که درواقع همانند MagSafe عمل می‌کند، در سال ۲۰۲۴ مورد توجه گوشی‌سازان اندرویدی قرار نگرفته‌ است.
گوشی‌های اندرویدی همواره در پذیرش استانداردهای جدید پیشرو بوده‌اند. از نسل چهارم و پنجم اینترنت همراه گرفته تا درگاه USB-C و حسگرهای اثر انگشت زیر نمایشگر، اندروید اغلب اولین پلتفرمی محسوب می‌شود که این فناوری‌ها را به کاربران عرضه کرده است. رد پای اولین عرضه‌ی شارژ بی‌سیم را نیز می‌توان تا گوشی سامسونگ گلکسی S3 در سال ۲۰۱۲ دنبال کرد. اما درمورد استاندارد جدید شارژ بی‌سیم Qi2، به‌نظر می‌رسد که سازندگان گوشی‌های اندرویدی از قافله عقب مانده‌اند.

استاندارد Qi2 در اوایل سال ۲۰۲۳ در نمایشگاه CES معرفی شد و به‌دلیل ویژگی‌هایی مانند شارژ ۱۵ واتی و احتمالاً بیشتر در نسخه‌های آینده، ایمنی بهبودیافته و مهم‌تر از همه، معرفی پروفایل‌های قدرت مغناطیسی که اتصال و تراز کردن پدهای شارژ سازگار را آسان‌تر می‌کنند، مورد توجه قرار گرفت. در واقع، Qi2 قرار بود سهولت استفاده‌ای را که کاربران گوشی آیفون با MagSafe تجربه می‌کنند به اکوسیستم اندروید بیاورد.

نکته‌ی جالب‌تر اینجا است که اپل، برخلاف رویکرد معمول حفظ فناوری‌هایش درون اکوسیستم بسته‌ی خود، بخش‌هایی از فناوری MagSafe را با سایر اعضای کنسرسیوم برق بی‌سیم (WPC)، نهاد ناظر بر استانداردهای Qi و Qi2، به‌اشتراک گذاشت تا توسعه و سازگاری این استاندارد تسریع شود. باوجوداین، تقریباً دو سال پس از نهایی‌شدن این استاندارد، تنها یک گوشی اندرویدی، یعنی HMD Skyline، از Qi2 پشتیبانی می‌کند.

شاید تصور شود که چرخه‌های توسعه‌ی محصول چندین سال طول می‌کشند و تغییر آن‌ها درست قبل از عرضه دشوار است. اما واقعیت این است که سازندگانی مانند سامسونگ، گوگل و لنوو نیز مانند اپل عضو WPC هستند و از مدت‌ها قبل از توسعه‌ی Qi2 آگاه بوده‌اند.

از طرفی دیگر، اولین آیفون مجهز به فناوری MagSafe بازار، یعنی آیفون ۱۲، چهار سال پیش عرضه شده است. حتی اگر فرض کنیم که سامسونگ و گوگل برای اولین‌بار در جریان معرفی آیفون ۱۲ در سال ۲۰۲۰ با ایده‌ی شارژ بی‌سیم مغناطیسی آشنا شده‌اند، باز هم این زمان برای توسعه‌ی فناوری مشابه برای گوشی‌های فعلی آن‌ها کافی بوده است.

یکی‌دیگر از نگرانی‌های سازندگان در پذیرش یک استاندارد جدید، می‌تواند به کمبود لوازم جانبی سازگار مربوط باشد؛ اما ازآنجایی‌که Qi2 و MagSafe تا حد زیادی با یکدیگر سازگارند، بازار بزرگی از گزینه‌ها مانند پاوربانک‌ انکر مدل MagGo از قبل وجود دارد.

برخی گوشی‌ها مانند موتورولا ریزر پلاس و پیکسل ۹ پرو فولد گوگل به‌طور اتفاقی به برخی لوازم جانبی Qi2 می‌چسبند و حتی مقدار کمی شارژ دریافت می‌کنند، اما این به‌دلیل آهنرباهای استفاده شده در مکانیزم تاشو آن‌ها است و ربطی به پشتیبانی واقعی از Qi2 ندارد.

بنابر گزارش CNET، عدم استقبال از استاندارد Qi2 فقط مختص به سامسونگ و گوگل نیست؛ چراکه بسیاری از سازندگان چینی نیز از Qi2 دوری کرده‌اند که البته چندان تعجب برانگیز نیست؛ چراکه شرکت‌هایی مانند اوپو، اغلب فناوری‌های اختصاصی خود مانند شارژ بی‌سیم ۶۵ واتی AirVOOC را به استانداردهای رایج ترجیح می‌دهند.

ازآنجایی‌که خانواده گلکسی S24 در اوایل سال ۲۰۲۴ عرضه شدند، سامسونگ زمان کمتری برای افزودن Qi2 به گوشی‌های خود را داشت. اما این موضوع، عدم تمایل کلی سازندگان به پذیرش این استاندارد را توجیه نمی‌کند. حال باید دید که آیا در سال ۲۰۲۵ شاهد تغییر این روند خواهیم بود یا خیر.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.