لبه تکنولوژی

December 25, 2024
17:09 چهارشنبه، 5ام دیماه 1403
کد خبر: 181086

چین بزرگترین واحد ذخیره سازی انرژی از هوای فشرده را به نام خود ثبت کرد

منبع: مهر

چین مرحله دوم پروژه ای را برای ذخیره سازی انرژی هوای فشرده اجرا کرد که ظرفیت ذخیره ۱.۲ میلیون متر مربع هوا را دارد.

به گزارش اینترستینگ انجینرینگ، «شرکت هواننگ» چین به نقطه عطفی در ذخیره سازی انرژی دست یافته است. این شرکت مرحله دوم پروژه «ذخیره انرژی هوای فشرده Jintan Salt Cavern» را در ایالت جیانگسو تکمیل کرده است.

سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی هوای فشرده (CAES) یک تکنیک بسیار امیدوارکننده برای ذخیره انرژی اضافی هستند.

ذخیره سازی انرژی به این دلیل ضروری است که چرخه‌های در دسترس بودن انرژی‌های تجدیدپذیر دارای الگوهای تغییرات روزانه و فصلی بسیار قابل توجهی هستند.

در این روش از انرژی برای فشرده کردن هوا که یک کالای آزاد به حساب می‌آید، تا بالای ۷۰ بار (هفتاد برابر فشار هوای معمولی) استفاده می‌شود. در صورت نیاز، هوای فشرده به یک توربین هدایت می‌شود که انرژی را بازتولید کند.

در هر حال قرار است این طرح بزرگترین واحد ذخیره سازی انرژی هوای فشرده(CAES) جهان باشد که پروژه نوین را با جدیدترین فناوری‌ها یکپارچه می‌کند تا بازده، ذخیره سازی و ظرفیت و کارآمدی انرژی را ارتقا دهد و از سوی دیگر بنچمارکی برای راه حل های انرژی پایدار ایجاد کند.

«لی یائوکویانگ» مدیر گروه سالت چین در این باره می‌گوید: این نخستین پروژه ذخیره سازی انرژی هوای فشرده جهان در سطح صنعتی است.

مرحله دوم این پروژه شامل ۲ واحد CAES مکمل غیرسوختی ۳۵۰ مگاواتی با ظرفیت ذخیره سازی ترکیبی ۱.۲ میلیون متر مکعب خواهد بود. این طرح امکان ذخیره سازی ۲.۸ گیگاوات ساعت برق را در هر بار شارژ کامل فراهم می‌کند که فراتر از قدرت هر تأسیسات CAES دیگری در جهان به شمار می‌آید.

این واحد طوری طراحی شده تا سالانه ۳۳۰ چرخه شارژ و تخلیه شارژ داشته باشد و از فناوری‌های فعلی واحدهای تولید برق تک واحدی سریع است و کارآمدی بیشتری دارد. مرحله نخست این پروژه یک واحد ۶۰ مگاواتی بود که چشم اندازی عملیاتی برای گسترش مقیاس عملکرد فاز ۲ فراهم کرد.

این پروژه پتانسیل فناوری CAES برای کمک به ایجاد شبکه توزیع برق با انتشار کربن اندک را نشان می‌دهد. به هرحال چین با اجرای مرحله دوم پروژه ذخیره سازی هوای فشرده در این حوزه پیشرو می‌شود و یک مدلقابل ارتقا برای انطباق پذیری جهانی فراهم می‌کند.

پروژه‌های ذخیره سازی هوای فشرده در سراسر جهان در حال گسترش هستند و شرکت‌های مختلف در کشورهایی مانند استرالیا و انگلیس وارد مراحل مختلف برنامه‌ریزی، ایده پردازی و ساخت واحدهای CAES هستند تا نیازهای ذخیره انرژی را تامین کنند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.