لبه تکنولوژی

January 12, 2025
14:09 یکشنبه، 23ام دیماه 1403
کد خبر: 182790

اولین ماهواره چوبی جهان در فضا مستقر شد

منبع: ایسنا

ماهواره آزمایشی ساخته‌شده از چوب با موفقیت در فضا مستقر شد تا چگونگی مقاومت مواد تجدیدپذیر و پایدار را در برابر محیط ناملایم مداری بررسی کند.

ماهواره «لینگوست»(LignoSat) که توسط «دانشگاه کیوتو»(Kyoto University) و شرکت ژاپنی پردازش چوب «سومیتومو فارستری»(Sumitomo Forestry) طراحی و ساخته شده است، با موفقیت از ایستگاه فضایی بین‌المللی در فضا مستقر شد.

به نقل از اسپیس، این ماهواره مکعبی ۱۰ سانتی‌متری به مدت حدود ۶ ماه در فضا باقی خواهد ماند تا نهایتا توسط گرانش به جو زمین کشیده شود. این مأموریت ممکن است روزنه‌های جدیدی را برای طراحی فضاپیما باز کند؛ با توجه به این‌که تأثیرات محیطی ورود مجدد ماهواره‌ها در حال حاضر با بررسی فزاینده‌ای روبه‌رو است.

پژوهشگران در طول این ماموریت، واکنش بدنه لینگوست را که از چوب ماگنولیا ساخته شده است، نسبت به نوسانات دما و سطوح تابش زیاد در فضای نزدیک به زمین بررسی خواهند کرد.

لینگوست در روز پنجم نوامبر سال ۲۰۲۴ با موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) به ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب شد. مقامات ناسا در بیانیه جدید خود گفتند که لینگوست همراه با چهار مینی‌ماهواره آزمایشی دیگر در ماه دسامبر مستقر شده است.

ماهواره‌ای که در ارتفاع ۴۵۰ کیلومتری به دور زمین می‌چرخد، چرخش خود را هر ۹۰ دقیقه یک‌ بار به دور این سیاره تکمیل می‌کند. ماهواره هنگام قرار گرفتن رو به خورشید، در معرض دمای ۱۲۱ درجه سلسیوس است و در سایه زمین تا دمای منفی ۱۵۷ درجه سلسیوس را تجربه می‌کند. علاوه بر این، ماهواره مورد اصابت ذرات باردار خورشیدی قرار می‌گیرد.

در چنین شرایطی، مواد به سرعت تخریب می‌شوند. از این رو، سازندگان ماهواره تاکنون به آلیاژهای آلومینیومی محکم متکی بوده‌اند، اما این آلیاژها پس از ورود مجدد به جو زمین، گرد و غبار فلزی تغییردهنده آب و هوا را از خود به جای می‌گذارند. اگر لینگوست بتواند در آزمایش فضایی خود مقاومت کند، راه را برای نسل جدیدی از ماهواره‌های سازگار با محیط زیست هموار خواهد ساخت.

ناسا در بیانیه‌ای با اعلام استقرار ماهواره لینگوست، اعلام کرد: برای تعیین این که آیا میدان ژئومغناطیسی می‌تواند به بدنه ماهواره چوبی نفوذ کند و با قابلیت‌های فناوری آن تداخل داشته باشد، بر سطوح ژئومغناطیسی نیز نظارت خواهد شد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.